Amsterdam,
26
februari
2019
|
11:03
Europe/Amsterdam

Gender Game Changer Week

Samenvatting

Tijd om oude gewoonten aan de kaak te stellen. In deze themaweek onderzoekt Epicenter hoe je als bedrijf je voordeel kan halen in de ‘gender game’. Zij gaan in op de effecten van gendergelijkheid voor bedrijven, individuen en de samenleving. Wat zijn de nieuwste inzichten en hoe kun je ze gebruiken om jouw business of jezelf te laten groeien? Mark your calendar en schrijf je in voor deze events!

Thought Leader Lunch: Hoe IKEA diversiteit gebruikt om voorop te lopen
Maandag 4 maart 2019 | 12:00 - 13:00 uur

IKEA stelt zich open en vertelt over hoe zij de IKEA-cultuur onder haar werknemers versterkt en er alles aan doet om haar medewerkers in staat te stellen om optimaal te presteren om te kunnen voldoen aan de behoeften van klanten en bedrijven in een snel veranderende wereld.

Thought Leader Lunch: Women in Tech
Dinsdag 5 maart 2019 | 12:00 - 13:00 uur

Women in Tech door Katja Berkhout International Director StartupDelta. StartupDelta zet zich met publieke en private partners in voor het versterken en verbinden van het Nederlandse startup-ecosysteem om startups verder te helpen bij het realiseren van hun wereldwijde groeipotentieel.

Thought Leader Lunch: More Female DJ's
Woensdag 6 maart 2019 | 12:00 - 13:00 uur

Waarom zijn er zo weinig vrouwelijke DJ’s? En wat doet de muziekindustrie om dit te veranderen? Luister naar José Woldring, oprichter en CEO van The Media Nanny en ambassadeur van Making Moves in Music. Making Moves in Music is een initiatief van Bumble om meer vrouwelijke DJ's naar de top te halen.

Expo Swedish Dads
Maandag 4 maart t/m vrijdag 8 maart | 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag 9 maart | 10:00 - 16:00 uur

De hele week is de fototentoonstelling Swedish Dads te zien. Deze expo is gebaseerd op portretten van 25 vaders die ervoor kiezen om minstens 6 maanden thuis te blijven bij hun baby's. Fotograaf Johan Bävman onderzoekt waarom deze vaders hebben gekozen om thuis te blijven bij hun kinderen, welke ervaring hen dat heeft opgeleverd en hoe het de relatie met hun partners en hun kinderen heeft veranderd. De tentoonstelling wil de effecten van gendergelijkheid in het ouderschap laten zien op zowel individuen als op de samenleving.De tentoonstelling is vrij te bezichtigen.

Perslunch Swedish Dads met fotograaf Johan Bävman
Donderdag 7 maart 2019 | 13.00 - 14.00 uur

Tijdens deze lunchbijeenkomst, in een gesprek geleid door Robin de Jong van de Stichting van Betrokken Vaderschap VDRS, vertelt Johan over zijn project, zijn verloftijd en hoe vaderschap in Zweden gezien en ondersteund wordt.

Officiële opening tentoonstelling Swedish Dads
Donderdag 7 maart 2019 | 16:45 – 19:30 uur

’s Avonds is de feestelijke vernissage van de tentoonstelling voor genodigden en pers. In het bijzijn van de fotograaf Johan Bävman en met de medewerking van Marius van Regteren en Björn Atterstam, knipt Ambassadeur Annika Markovic het lintje door. Een levend discussie over waar we staan met de gendervraag en hoe we er ons voordeel uit kunnen halen.

Contact pers Swedish Dads:
Lisa Leistra, Ambassade van Zweden, 06 54232213 | lisa.leistra@gov.se

Game Changers in Women’s Health
Vrijdag 8 maart 2019 | 15:00 – 18:00 uur

Verkrijg opzienbarende inzichten van recent onderzoek en ervaar impactvolle innovaties in Women's Health. Ontdek hoe het risico op vrouwspecifieke gezondheidsproblemen is te voorkomen en te reduceren. Gender is in gezondheid van belang. Een verschijnsel dat pas recentelijk een hot topic is. Log in en laat je inspireren, informeren en motiveren door de beste medische specialisten, wetenschappelijke onderzoekers, Pharma en FemTech innovators.

Dit is tevens het startschot voor een Women’s Health Challenge. Tijdens het evenement kun je kennismaken met de laatste technologie die je kunt gebruiken om je gezondheid in de toekomst te beïnvloeden. Door middel van deze technologie kunnen er ook specifieke data verzameld worden, die research naar vrouwen gezondheid ten goede komt. Zo accelereren we de Game Change in Women’s Health.

Women's Health day is een event van Dear Health in samenwerking met Epicenter Amsterdam

Contact pers Game Changers in Women’s Health:
Petra Beets Epicenter, 06 28271725 | petra@epicenteramsterdam.com

Gender Game Changer Week is een samenwerking met the Swedish Institute, the Swedish Embassy in The Hague, Swedish Chamber of Commerce en Epicenter Amsterdam.

Boilerplate

Over Epicenter
Epicenter is het eerste digitale innovatiehuis in Nederland. Een inspirerende en creatieve ontmoetingsplek voor multinationals en snelgroeiende digitale scale-ups die willen leren, samenwerken, groeien en innoveren. Epicenter brengt teams, hackers en de tech community samen op basis van een lidmaatschap dat waarde hecht aan authenticiteit en een actieve bijdrage. Epicenter en haar 4000 leden zijn gevestigd in Stockholm, Amsterdam, Oslo, Helsinki en New York en biedt naast een flexibele werkomgeving een scala aan mogelijkheden; zoals innovatielabs, evenementen- en vergaderruimten, een uitgebreide selectie masterclasses, netwerkactiviteiten, conferenties en seminars.

Adres Epicenter Fred. Roeskestraat 115, 1076 EE Amsterdam
Meer info https://epicenteramsterdam.com/events-amsterdam

RSVP PERS Via Paula Plantinga, paula@misspublicity.nl