Rotterdam,
18
december
2018
|
15:59
Europe/Amsterdam

Recap Digital Safari: Touch the future

Op ontdekkingsreis in Epicenter Amsterdam

Samenvatting

Tijdens de ‘Digital Safari’ op 14 december 2018 nam Epicenter Amsterdam, the digital house of innovation, de bezoekers mee op ontdekkingsreis in de wondere wereld van de technologie. De Digital Safari gaf een update van de meest recente digitale technologie en het gebruik ervan. Hier werden de nieuwste apparaten daadwerkelijk door de bezoekers getest om digitale transformaties te beleven en te begrijpen.

DNA zelfonderzoek en biohack gadgets
Tijdens de Digital Safari werden de nieuwste biohack gadgets gepresenteerd ter verbetering van je leven. De Zweedse biohacker and CDO (Chief disruption Officer) van Epicenter Hannes Sjoblad vertelde over DNA onderzoek die de consument kan laten uitvoeren met behulp van een selfkit. De Nederlandse biohacker Peter Joosten liet zien hoe techniek kan bijdragen aan meditatie met behulp van de Muse headband. Met behulp van 7 sensoren meet Muse de hersenactiviteit en geeft via een app op de telefoon realtime audiofeedback zodat je beter leert concentreren. Ook werd het Pilot systeem van Waverlylabs gedemonstreerd waarmee live AI translation (vertaling) plaatsvindt. Een gadget die taalbarrières doorbreekt en een wereld van verschil kan maken. Een andere gadget die werd gepresenteerd en het verschil kan maken in een meetingroom is Juce, een station voor mobiele telefoons die deze oplaadt, in de ‘niet storen’ stand zet en automatisch een afwezigheidsbericht verstuurd.

Over Epicenter
Epicenter Amsterdam is het eerste digitale innovatiehuis in Nederland. Een creatieve ontmoetingsplek voor snelgroeiende digitale bedrijven en grote bedrijven die willen samenwerken, ontwikkelen en hun digitale business willen uitwisselen. Epicenter is tevens een plek voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van digitale transformatie en nieuwe digitale technologie in al zijn vormen. De eerste vestiging van Epicenter werd opgericht in Stockholm, Amsterdam is de tweede en inmiddels zijn ook Oslo, New York en Helsinki een ‘digital house of innovation’ rijker.

Food Tech Event 24 januari 2018
Op regelmatige basis organiseert Epicenter Amsterdam inspirerende presentaties, talks en seminars over de meest uiteenlopende Tech onderwerpen. Op donderdag 24 januari 2019 staat een Food Tech Event op de kalender. Meer informatie over de programmering volgt. Opgeven kan via de website https://epicenteramsterdam.com/events-amsterdam

Boilerplate

Overige informatie over Epicenter Amsterdam
Adres: Fred. Roeskestraat 115, 1076 EE Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 220 01 60
Website: https://epicenteramsterdam.com
Facebook: https://www.facebook.com/epicenteramsterdam
Instagram: https://www.instagram.com/epicenteramsterdam/
Twitter: https://twitter.com/EpicenterAms
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/epicenter-amsterdam/