Amsterdam,
08
juli
2019
|
15:10
Europe/Amsterdam

ESTIDA realiseert restaurantbelevingen

Drie restaurantprimeurs die uitblinken in interieur en beleving

Deze zomer heeft ESTIDA, interior design & concept development, drie bijzondere restaurants gerealiseerd die de trend van verluxing in de horeca weerspiegelen. Er is gewerkt met luxe materialen en mooie stoffen die een warme sfeer creëren. Interieurs die uitnodigen tot een comfortabel verblijf waar je nog even wilt blijven zitten. Uiteraard vergezeld van heerlijk eten en drinken.

Restaurant Comer, Egmond aan Zee
Op een prachtige plek aan de duinen in Egmond aan Zee werd recentelijk Restaurant Comer by Polonio geopend. Onder leiding van de van oorsprong Spaanse chef José Polonio worden hier heerlijke Mediterraanse gerechten geserveerd met veel aandacht voor vlees, vis en fruits de mer.

ESTIDA vertaalde de beleving van eten en drinken in verschillende courts met ieder hun eigen uitstraling. Zo is er een grote open keuken, een koffiebar, wijnbar, bierbar, cocktailstation en een oesterbar. Er is een lounge gecreëerd aan het raam met uitzicht op de duinen en de zee en een verhoogde lounge bij de openhaard zodat je over de gasten heen kijkt en het zicht naar buiten behoudt. Er is gewerkt met natuurlijke, luxe materialen, veel groene planten en een rustig kleurpalet die bijdragen aan een ontspannen sfeer. Dit restaurant leent zich uitermate goed voor een lunch die overgaat in een borrel. Een plek die je liever niet verlaat. En dat was nou precies de bedoeling.
Boulevard Zuid 7, 1931 AA Egmond aan Zee | Restaurantcomer.nl

Primeur: Toujours, Haarlem
De urban frenchy bistro Toujours in Haarlem krijgt een complete restyling. ESTIDA werd ingeschakeld om de zaak een upgrade te geven. Zij creëren de sfeer van een ‘bistro boudoir’, met veel spiegels, messing, geprinte fluwelen stoffen in combinatie met een stoere betonnen bar. Op de vloer komen Marokkaanse tegels die fungeren als een rode loper en gasten verleiden om naar binnen te gaan. De stoffen zijn speciaal voor Toujours ontwikkeld en handbeschilderd met afbeeldingen van Oost-Indische kers en pioenrozen.

De zaak en het terras blijven gedurende de verbouwing gewoon open. In de nazomer is Toujours, bistro boudoir, een feit. Het menu met klassieke Franse gerechten en een funky Amerikaanse twist blijft ongewijzigd. Hier strijk je neer voor een mooie sandwich, de signature Cote de Boeuf of kreeft. Het menu is de hele dag te bestellen en ook voor een heerlijk cocktails ben je hier aan het juiste adres.
Oude Groenmarkt 10-12, 2011 HL Haarlem | Restauranttoujours.nl

Restaurant De Hoofdwacht in Gorinchem
Restaurant De Hoofdwacht in Gorinchem is gevestigd in een historisch pand en beschikt over twee verdiepingen met verschillende ruimten. Het interieur was aan vernieuwing toe. Aan ESTIDA de eer om de stijlkenmerken te behouden, een moderne twist aan het interieur te geven en elke ruimte aantrekkelijk te maken.

Het interieur kreeg een aantal opvallende items, zoals art-deco elementen en de metershoge luifelkast die vanaf de bar beneden doorloopt via de vide naar de bovenste etage. Het Wijnhuis op de begane grond is getransformeerd naar een eigentijdse ruimte met bakstenen wanden, muurschildering en riante, comfortabele banken met aaibare stoffen. Een heerlijke plek voor een goed glas wijn, al dat niet vergezeld door een lunch of diner. Op de kaart staat voor een ieder wat wils, van poké bowl tot zeetong en vegetarische curry, en ook met kinderen kan je hier uitstekend terecht.
Grote Markt 6, 4201 EA Gorinchem | Hoofdwacht.nl

Over ESTIDA
ESTIDA ontwerpt toonaangevende interieurs en ontwikkelt markante horecaconcepten. Zowel in Nederland als daarbuiten creëren zij nieuwe belevingswerelden in gerenommeerde hotels, cafés en restaurants. Daarnaast tekenen zij voor het interieurdesign van wellnesscentra, winkels, kantoren en particulieren. ESTIDA realiseert heel uiteenlopende interieurprojecten en levert ze turnkey op. Daarnaast vindt in de eigen werkplaats de interieurbouw plaats van maatwerkelementen.

Michel Ruijgrok is art director en eigenaar van ESTIDA. Hij omschrijft zichzelf als ontwerper van gastvrijheid en heeft daar in al meer dan 25 jaar ervaring. Zowel vanaf de tekentafel als in de panden zelf creëert hij interieurconcepten die een spiegel zijn van de opdrachtgever. Tailormade en met oog voor details. “Mijn vak gaat om gastvrijheid. Het gaat er niet om wat je doet, maar hoe je het doet. Ik houd van uitbundig en veel. Van een sfeer creëren waarbij de gasten zich prettig voelen. Een totaalbeleving die zich door vertaalt in alle zintuigen en die herinneringen maakt waar je blij van wordt.”

Boilerplate

Overige informatie over ESTIDA

Adres Scannerstraat 21, 1033 RV Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 3371576
Website https://www.estida.nl/
E-mail info@estida.nl
Facebook www.facebook.com/estida.amsterdam
Instagram https://www.instagram.com/e.s.t.i.d.a/
Pinterest https://nl.pinterest.com/estida/