Amsterdam,
23
oktober
2018
|
22:27
Europe/Amsterdam

Hotspots voor de koude dagen

Interieurs die voelen als een warme deken

De herfst heeft haar intrede gedaan en de temperaturen dalen. Interieur- en conceptbureau ESTIDA realiseerde hartverwarmende horecazaken waar het dit najaar uitstekend vertoeven is voor een dagje, avondje of weekendje uit. Locaties die inspireren, verrassen, verwarmen en smaken naar meer.

Boutiquehotel Staats, Haarlem
Boutiquehotel Staats in Haarlem is het summum voor een heerlijk nachtje weg. Een paradepaardje op het gebied van design en comfort. Mede-eigenaar designer Michel Ruijgrok van ESTIDA stortte zich volledig op het interieur. Dit resulteerde in 21 unieke hotelkamers die allemaal verschillend zijn in afmeting en decor. Het hotel bevindt zich in een historisch gebouw in de Haarlemse binnenstad. Ideaal te combineren met een weekendje shoppen of uitwaaien aan het nabijgelegen strand.

Het bijbehorende restaurant De Ripper werd ook door ESTIDA onder handen genomen. Dit resulteerde in een warm interieur met schoolse invloeden, rauwe elementen en 17e-eeuwse details. Koffie, thee, snacks en natuurlijk het ontbijt, de lunch en diner worden bereid en geserveerd door jongeren die zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs en hier een horecaopleiding volgen.
hotelstaats.nl

Plein XIX, Den Haag
Café-restaurant Plein XIX is een begrip in Den Haag. Gevestigd aan het Plein tegenover het Binnenhof is dit de plek voor een lunch, borrel en diner. ESTIDA realiseerde deze zomer een complete restyling van het interieur. Zij creëerden een warm interieur met een luxe urban uitstraling. Ook de keuken werd volledig gerenoveerd en er is nieuwe menukaart met gerechtjes die uitnodigen tot shared dining met bijpassende wijnen. Op vrijdag- en zaterdagavond wordt de bar getransformeerd tot danscafé en kunnen de voetjes van de vloer tot in de late uurtjes.
pleinxix.com

Uncle Jim, Utrecht
Recentelijk opende bar en brasserie Uncle Jim haar deuren in hartje Utrecht. Het interieur werd gemaakt door ESTIDA en zij creëerden van ome Jim een ware legende. De zaak bestaat uit verschillende ruimtes met een grote centrale eilandbar en een open keuken. Bij Uncle Jim strijk je neer voor een gin tonic in verschillende varianten, drink je een goede kop koffie en geniet je van lunch en diner. Uncle Jim houdt rekening met gasten die snel een hapje willen eten voordat ze naar de bioscoop of theater gaan, maar leent zich ook voor een hele avond genieten. Achterin de zaak bevindt zich een intieme ruime met twee biertafels waar groepen zelf hun eigen biertjes kunnen tappen.
uncle-jim.nl

Hotel Nobel, Ameland
Een weekend uitwaaien op een Waddeneiland is juist in het najaar een uitstekend idee. Hotel restaurant Nobel in het dorpje Ballum op Ameland is een uitermate geschikte bestemming. Het hotel is modern en strak ingericht. Café Nobel is de knusse tegenhanger. ESTIDA gaf dit bruine café een upgrade, maar behield de warme sfeer met de leestafel, het biljart en de ultieme hangplek bij de openhaard. Hier drink je een Nobeltje, het eigengemaakte likeurtje van Ameland. Ook Restaurant Nobel werd door ESTIDA onder handen genomen. Het resultaat is een sfeervol restaurant met zitplekken in verschillende sferen waar je geniet van streekgerechten en de tijd vergeet.
hotelnobel.nl

Restaurant Ace, Amsterdam
In de Utrechtsestraat in Amsterdam opende chefkok Rik Thesing zijn eigen restaurant voor en door Amsterdammers en verder voor iedereen die van lekker eten houdt. Zijn motto: “Lekker eten is tijdloos’, dus geen formatjes, hypes en pretenties.” ACE biedt een wisselend drie- tot zesgangen menu waarbij creativiteit voorop staat. Tevens zijn er barsnacks die bij de borrel kunnen worden besteld. ESTIDA creëerde een comfortabel interieur van stoere luxe die de gasten meeneemt in magische sferen. Met bijzondere houten details en ornamenten, donkere stoffen met gevarieerde patronen werd het restaurant getransformeerd in een uitnodigende, warme plek in de sexy sfeer van een speakeasy.
restaurantace.nl

Hotel Prins Hendrik, Texel
Omringd door natuurgebied en dichtbij de Waddenzee bevindt zich Hotel Prins Hendrik op Texel. ESTIDA transformeerde de 20 hotelkamers tot stijlvolle, rustgevende, comfortabele ruimtes. De vogels van het eiland en de bijzondere ligging in de natuur vormden de inspiratiebron voor het interieur. Een lekkere plek om te ontspannen met z’n tweeën of met de kinderen. De luxe kamers met twee etages zijn namelijk ook uitermate geschikt voor gezinnen met twee kids en beschikken over een separate zithoek.
prins-hendrik.nl/hotel/

Over ESTIDA
ESTIDA ontwerpt toonaangevende interieurs en ontwikkelt markante horecaconcepten. Zowel in Nederland als daarbuiten creëren zij nieuwe belevingswerelden in gerenommeerde hotels, cafés en restaurants. Daarnaast tekenen zij voor het interieurdesign van wellnesscentra, winkels, kantoren en particulieren. ESTIDA realiseert heel uiteenlopende interieurprojecten en levert ze turnkey op. Daarnaast vindt in de eigen werkplaats de interieurbouw plaats van maatwerkelementen.

Michel Ruijgrok is art director en eigenaar van ESTIDA. Hij omschrijft zichzelf als ontwerper van gastvrijheid en heeft daar in al meer dan 25 jaar ervaring. Zowel vanaf de tekentafel als in de panden zelf creëert hij interieurconcepten die een spiegel zijn van de opdrachtgever. Tailormade en met oog voor details.

Boilerplate

Overige informatie over ESTIDA

Adres Scannerstraat 21, 1033 RV Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 3371576
Website estida.nl
E-mail info@estida.nl