Rotterdam,
16
januari
2020
|
13:22
Europe/Amsterdam

Muurkunst draagt bij aan persoonlijke touch in horeca interieur

ESTIDA versterkt interieurconcepten door uniek artwork

Samenvatting

Onderscheidende interieurontwerpen met een hoog instagrammable karakter is een must in de horeca. ESTIDA, bureau in interieurdesign en conceptontwikkeling, verrast ondernemers en gasten met muurkunst die speciaal voor een horecazaak wordt gemaakt. ESTIDA’s artdirector en illustrator Elisabeth Ruijgrok versterkt het interieurconcept met bijpassende illustraties.

Bijzondere beleving in het interieur
“In de horeca is veel vraag naar een uniek interieur. Opdrachtgevers zijn op zoek naar een trendy uitstraling en willen onderscheidende elementen die verre van standaard zijn”, aldus Elisabeth Ruijgrok. “Wat op Pinterest staat is al vele malen gebruikt en behangmotieven met kunst van grote meesters zijn al op heel wat muren toegepast. De vraag naar unieke elementen in het interieurconcept groeit en maken deel uit van de merkbeleving van de venue. En dan het liefst met een spraakmakend ontwerp dat bijblijft.”

Met speciaal ontworpen muurkunst creëert ESTIDA een bijzondere beleving in het interieur. Elk ontwerp is uniek en wordt zorgvuldig samengesteld uit handgetekende werken. Vervolgens wordt het werk op hoge resolutie gescand en digitaal bewerkt tot een geheel. Op deze manier kan ieder design in kleur en formaat worden aangepast en voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Elisabeth Ruijgrok
Elisabeth begon een studie aan de Gerrit Rietveld academie en studeerde in 2017 af als production designer aan de Nederlandse filmacademie. Sindsdien werkt zij als artdirector en vormgever voor film en theater. Daarnaast is Elisabeth illustrator en maakt zij illustraties voor onder andere filmproducties, ontwerpbureau’s en bedrijven. Een belangrijk deel van haar opdrachten zijn haar op maat gemaakte ‘wall designs’.

Sauna Deverana
Eén van de eerste projecten waarbij Elisabeth werd betrokken was Sauna Deverana in Den Bosch. Voor het restaurantinterieur was ESTIDA op zoek naar een grote jungleprint die lastig bleek te vinden. Elisabeth schilderde een spectaculair botanisch tafereel dat op behang werd geprint.

De Zeerover
Pannenkoekenrestaurant De Zeerover in Zandvoort werd door ESTIDA gerestyled tot een toegankelijk restaurant waar ook andere gerechten op de kaart staan en een breder publiek aantrekt. Elisabeth voorzag het restaurant van indrukwekkende illustraties geïnspireerd op zeerovers en de zee die op de muren en barfronten werden geprint.

Toujours
Ook de urban frenchy bistro Toujours in Haarlem kreeg een bijzonder ontwerp. ESTIDA was ingeschakeld om de zaak te restylen en een upgrade te geven. Zij creëerden de sfeer van een ‘bistro boudoir’ met veel spiegels, messing, geprinte fluwelen stoffen in combinatie met een stoere betonnen bar. De opdrachtgever wilde graag een bloemendesign in een rode kleurstelling. ESTIDA koppelde samen met Elisabeth een ontwerp terug voor een handbeschilderde stof met een print van Oost-Indische kers en pioenrozen. Dat was een schot in de roos en de afbeeldingen werden tevens toegepast in de vormgeving van de menukaart.

Beursstand Independent Hotel Show 2019
Voor de beursstand op de Independent Hotel Show 2019 ontwierp Elisabeth samen met Michel Ruijgrok een spectaculair stand ontwerp. De stand werd gebaseerd op het gevoel van een hotellobby, met een onderscheidende kleur geel en Aziatische invloeden. Elisabeth koppelde een ontwerp terug met een botanische print met onder meer blauwe lissen. Ook het tapijt werd voorzien van een grafisch bloemenpatroon.

Restaurant Céline
Bij Restaurant Céline in Fort Jutphaas in Nieuwegein vormde het logo met de klaproos het uitgangspunt van de muurkunst. ESTIDA transformeerde samen met de opdrachtgevers het stoere, ruige fort naar een comfortabel en warm restaurant. Elisabeth ontwierp verfijnde klaprozen voor aan de muur. Deze werden geprint op stickers maar bleven op de vochtige muren niet zitten. Als oplossing werden ze handgeschilderd op de muur wat in de praktijk nog mooier bleek te zijn.

Delfts Brouwhuis
Voor het interieur van het Delfts Brouwhuis in Delft realiseerde Elisabeth verschillende in het oog springende muurkunst die het concept van het bar-restaurant met brouwerij versterkt. Op de muur aan de voorzijde van het pand kwamen illustraties passend bij Delft en het historische karakter van de stadsbrouwerij. Deze illustraties zijn tevens gebruikt voor de huisstijl en de menukaarten. Voor het toilet en de keuken is er een speciaal tegelpatroon ontworpen dat is geprint op vinyl.

Hotel Aalders
Voor de restyling van de kamers van Hotel Aalders in Amsterdam naar een boutique sfeer liet ESTIDA zich inspireren door het jugendstil tegeltableau boven de entree van het hotel. Elisabeth schilderde de zonnebloemen uit dit tableau in de kamers.

Over ESTIDA
ESTIDA ontwerpt toonaangevende interieurs en ontwikkelt markante horecaconcepten. Zowel in Nederland als daarbuiten creëren zij nieuwe belevingswerelden in gerenommeerde hotels, cafés en restaurants. Daarnaast tekenen zij voor het interieurdesign van wellnesscentra, winkels, kantoren en particulieren. ESTIDA realiseert heel uiteenlopende interieurprojecten en levert ze turnkey op. Daarnaast vindt in de eigen werkplaats de interieurbouw plaats van maatwerkelementen.

Michel Ruijgrok is artdirector en eigenaar van ESTIDA. Hij omschrijft zichzelf als ontwerper van gastvrijheid en heeft daarin al meer dan 25 jaar ervaring. Zowel vanaf de tekentafel als in de panden zelf creëert hij interieurconcepten die een spiegel zijn van de opdrachtgever. Tailormade en met oog voor details. “Mijn vak gaat om gastvrijheid. Het gaat er niet om wat je doet, maar hoe je het doet. Ik houd van uitbundig en veel. Van een sfeer creëren waarbij de gasten zich prettig voelen. Een totaalbeleving die zich door vertaalt in alle zintuigen en die herinneringen maakt waar je blij van wordt.”

Boilerplate

Overige informatie over ESTIDA
Adres: Scannerstraat 21, 1033 RV Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 3371576
Website ESTIDA: estida.nl
Website Elisabeth: elisabethruijgrok.nl
E-mail: info@estida.nl / elisabethruijgrok@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/estida.amsterdam
Instagram: https://www.instagram.com/e.s.t.i.d.a/
Pinterest: https://nl.pinterest.com/estida/