Rotterdam,
17
januari
2024
|
13:52
Europe/Amsterdam

Fascinerende Kunst op Nieuwe Hoogten: Expositie door Kunstenares Femke Kock op de Euromast

Ode aan rijke culturele diversiteit van Rotterdam

Samenvatting

Kunstenares Femke Kock exposeert van 31 januari t/m 16 april 2024 tien unieke werken in en op de Euromast. Van deze originele werken zijn prachtige foto’s genomen, die als hoogwaardige reproducties buiten op het uitkijkplatform worden opgehangen. De expositie is een ode aan de rijke culturele diversiteit van Rotterdam. De originele schilderijen hangen tijdens deze periode in het restaurant van de Euromast. Femke geeft met deze expositie haar visie op de stad weer in drie thema’s: ‘Rotterdamse Veerkracht en Vernieuwing’, ‘Culturele Diversiteit’ en ‘Stadsiconen en Persoonlijkheden’. Deze vormen samen een reis door het verleden en heden van de stad. De wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, de indrukwekkende skyline en lokale helden zoals Jules Deelder: ze komen allemaal voorbij in de kleurrijke werken van Femke. Haar eigen visie en kleurrijke stijl, geïnspireerd door pop art, street art en graffiti, sluit goed aan bij het dynamische karakter van Rotterdam en de Euromast.

Openingsmoment 
De werken van de kunstenares passen goed bij de Euromast: op dit Rotterdamse icoon komen ze goed tot hun recht. Op woensdag 31 januari van 15:00 – 16:00 uur – aan de vooravond van Rotterdam Art Week - vindt het officiële openingsmoment van de expositie plaats voor genodigden en pers. De tien schilderijen worden tentoongesteld in het restaurant van de Euromast. Na het openingsmoment stelt de Euromast een gedeelte van het restaurant open voor het publiek om de originele werken te komen bekijken. Femke is zelf tot 20:30 uur aanwezig om kunstliefhebbers te woord staan. Op het uitkijkplatform zijn de gefotografeerde werken op grote aluminium platen als prints vanaf 31 januari te bewonderen. De werken zweven als het ware boven de stad en zijn net zo karaktervol en kleurrijk als Rotterdam zelf.   

Culturele hoogtepunten 
Een bezoek aan de expositie kan makkelijk gecombineerd worden met een ritje in de Euroscoop, de hoogste panoramalift van Europa. De verhalen die in de ronddraaiende glazen lift worden verteld over de stad sluiten goed aan bij de beelden van de expositie. Femke’s interpretatie op colourful Rotterdam is uitgemond in een cultureel hoogtepunt en eerbetoon aan de stad.  

Over de Euromast 
De Euromast is sinds 1960 een internationaal bekend icoon in Rotterdam. Met een hoogte van 185 meter is het één van de hoogste gebouwen van de stad en biedt het een uniek 360 graden perspectief. Hier geniet je van het uitzicht, word je culinair verrast in de Brasserie of ontwaak je in één van de suites op grote hoogte. Met de koffiebar en conceptstore én de vernieuwde Euroscoop met unieke glazen vloer kun je bij de Euromast terecht voor een compleet dagje uit. Echte durfals kunnen tussen mei en september 100 meter naar beneden abseilen vanaf de balustrade op het uitkijkplatform. Een exclusieve abseil is het hele jaar door te boeken op aanvraag. Sinds 2020 is de Euromast onderdeel van Magnicity, wereldleider in stedelijk toerisme op grote hoogtes, die iconische torens van over de hele wereld in de schijnwerpers zet en bezoekers op unieke wijze kennis laat maken met de betreffende steden.