Amsterdam,
12
oktober
2021
|
12:52
Europe/Amsterdam

FIRST ART FAIR: de allereerste kunstbeurs van het jaar

Passenger Terminal Amsterdam verwelkomt galeries én zelfstandig kunstenaars uit het hele land

Samenvatting

Liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen hun hart ophalen tijdens FIRST ART FAIR: de eerste kunstbeurs van 2022. Van 24 t/m 27 maart wordt de Passenger Terminal Amsterdam voor de derde keer omgetoverd tot een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst, met een brede selectie werken van hoog niveau. Dit jaar nodigt de First Art Fair voor het eerst, en als enige beurs in Nederland, ook zelfstandig kunstenaars uit om zich te presenteren.

Let op: de beurs is van januari 2022 naar maart 2022 verplaatst

Kunst: voor ieder wat wils

Op het vierdaagse evenement zijn schilder- en beeldhouwkunst, glaswerk, fotografie en juwelen van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars te bewonderen én te koop. De FIRST ART FAIR biedt een breed spectrum aan stijlen, van abstract tot figuratief, en richt zich op een publiek dat kunst kiest dat past bij hun persoonlijkheid. Dat kunnen liefhebbers zijn van inspirerende en esthetische kunst, waarin passie en vakmanschap een belangrijke rol spelen of kunstkopers die belangstelling hebben voor avontuurlijk en vernieuwend werk van jong talent.

 

Dit jaar óók zelfstandig kunstenaars

De First Art Fair nodigt voor het eerst, en als enige beurs in Nederland, ook individuele kunstenaars uit om een stand te betrekken. Naast de circa 20 geselecteerde galeries uit het hele land, presenteren ruim 60 zelfstandig kunstenaars eigen werk. Het verhaal van de kunstenaar staat hierin centraal. Erik Hermida, directeur van de FIRST ART FAIR geeft kunstenaars zelf graag de mogelijkheid zich te presenteren, “Kunst, passie en vakmanschap vormen de basis voor de First Art Fair. De werken, en bijbehorende verhalen, die kunstenaar en galerie ons hier brengen, blijven mij altijd inspireren.”

 

Artist Talks
De ervaring leert: als je meer weet over de drijfveren van een kunstenaar, begrijp je het werk beter en ga je het meer waarderen. Bezoekers die graag meer wil weten over de achtergrond van de kunstwerken kunnen van vrijdag 25 t/m zondag 27 maart ruim 35 bijzondere Artist Talks bijwonen. Het volledige programma wordt bekend gemaakt op de website.

 

Locatie
De Passenger Terminal Amsterdam (PTA), waar in de zomer enorme cruiseschepen aanleggen, heeft met Realisme, ForReal en FIRST ART FAIR ruim 15 jaar een traditie met een kunstbeurs in januari. Met het indrukwekkende atrium en de drie dekken biedt de PTA een bijzondere speciale ruimte, die tegelijkertijd indruk maakt én tijdens de beurs heel gezellig is. Het gebouw is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Onder het gebouw bevindt zich de Piet Hein Parkeergarage.