23
september
2020
|
19:24
Europe/Amsterdam

Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Rotterdamse hotspot wint jaarlijkse verkiezing van Esquire

Samenvatting

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwaliteit, maar zonder pretentie’. Op woensdagmiddag 23 september vond de officiële en feestelijke uitreiking plaats in Botanero, gevolgd door een ‘coronaproof’ borrel.

Jarenlange droom
David Trampe, trotse eigenaar en geestelijk vader van Botanero: “Het is tof dat je - samen met zakenpartners Ron de Jong en Dave Heijnen – een jarenlange droom neer kunt zetten die aanslaat, én wordt beloond met zo’n mooie titel. Zeker in een verkiezing met zoveel topcocktailbars van keihard werkende- en gerespecteerde collega’s. De Nederlandse cocktailscene maken we echt samen. 2020 kent voor ons als horecaondernemers veel uitdagingen en vraagt het uiterste wat betreft flexibiliteit en inventiviteit. Een titel als deze is zo ontzettend gewenst en gewaardeerd.”


Oordeel Esquire
Esquire over Botanero: “Dat Trampe ooit een mezcalbar zou openen, stond buiten kijf. Maar was Nederland daar klaar voor? Wandel op een doordeweekse dag Botanero binnen en je antwoord is volmondig: ja. Hier beleeft de beginnende cocktaildrinker én de ervaren mezcalliefhebber een fijne avond.”


Over Botanero
Cocktail- en agave-expert Trampe heeft zijn liefde voor de Mexicaanse ‘agave spirits’ mezcal en tequila vertaald in Botanero: een swingende mix van een bar, restaurant, cantina en proeflokaal ineen. Botanero opende begin 2019 haar deuren aan de Mariniersweg en is inmiddels uitgegroeid tot een populaire cocktail- en borrelbestemming in de havenstad, waar alles draait om het delen van eten en drinken met vrienden en familie. De ‘Paloma-tap’ met de huisgemaakte dorstlesser op basis van tequila, grapefruit, rabarber en jasmijnthee, is inmiddels een begrip tot ver buiten de stadsgrenzen. Botanero is een thuishaven voor cocktailliefhebbers, fluitjesdrinkers, party animals en ware connaisseurs. Iedereen is welkom, van zondagmiddagborrel met hapjes tot diner met een ‘signature’ Espresso Martini als toetje. Blijf vervolgens vooral hangen voor een fantastische avond gevuld met de lekkerste cocktails en mezcales tot aan sluitingstijd.

Boilerplate

Informatie over Botanero
Adres:
Mariniersweg 55, 3011 NE Rotterdam

Email: info@botanerorotterdam.com
Openingstijden:
maandag en dinsdag gesloten

woensdag 15.00 – 23.00
donderdag 15.00 – 01.00
vrijdag 15.00 – 02.00
zaterdag 13.00 – 02.00
zondag 13.00 – 23.00
Website: https://botanerorotterdam.com/
Facebook: https://www.facebook.com/botanerorotterdam/
Instagram:
https://www.instagram.com/botanerorotterdam/