Rotterdam,
17
juni
2020
|
09:04
Europe/Amsterdam

Fontein breidt uit met mibrasa op het terras én een pop-up rooftop restaurant

Eet op het terras een lekker visje van de grill, of reserveer voor een vijfgangen diner met uitzicht op de Rotterdamse skyline

Samenvatting

Fontein breidt uit deze zomer! Kom bij mooi weer op het grote terras aan het Hofplein smullen van de lekkerste gerechtjes van de mibrasa grill. Vanaf vrijdag 19 juni is ook Fontein Rooftop geopend. Op de tiende etage van het voormalige Shell-gebouw geniet je van een heerlijk vijfgangendiner, met de lekkerste gerechten van chef Ronald Koolmees. De wisselende kaart zorgt elke week voor een nieuwe verrassing. Zo vieren we samen de zomer in hartje Rotterdam.

Vers van de grill
Bij mooi weer zet Fontein de mibrasa grill op het terras en maakt chef Marcel Beijerling, bekend van De Viskantine, de lekkerste, snelle gerechtjes voor je klaar. Lik je vingers af bij heerlijke kippenvleugels, sappig buikspek of een stukje flat iron, of zet je tafel vol met een bordje schelpen, garnalen, een mooi stukje dorade of zalm. Liever vega? Bestel dan een volle salade met geitenkaas en biet of aubergine, of ga voor een gepofte paprika of asperges. Schuif vanaf vier uur ’s middags gezellig aan en geniet!


Dineren op het dakterras
Op de tiende verdieping van het pand heb je een prachtig uitzicht op het Hofplein en de Coolsingel. Reserveer een tafel in het rooftop restaurant en geniet van een uitgebreid vijfgangenverrassingsmenu van Fonteins chef Ronald Koolmees. Het menu met verse heerlijkheden wisselt wekelijks. Je kunt ook kiezen voor een bijpassend wijnarrangement. Vanaf 18.30 uur word je naar boven begeleid en start je (bij mooi weer) met een bubbel of gin-tonic op het dakterras, waarna iedereen tegelijk aan tafel gaat. Een drankje na het eten kan op het terras, waar je samen geniet van de late avondzon. 
Uiteraard houdt de chef rekening met eventuele allergieën. Je kunt al je wensen doorgeven bij je (verplichte) reservering op de site.

Over Fontein
Aan het beroemde Hofplein in het hart van Rotterdam vind je Fontein, gevestigd in het voormalig Shell-gebouw. Net als de stad beweegt Fontein mee met het ritme van de dag. Hier begin je met een goede kop koffie, geniet je tijdens de lunch of diner van heerlijke gerechten en kom je samen met vrienden of collega’s om de dag af te sluiten met een gezellige borrel. Reserveren voor het terras is niet nodig.

Boilerplate

Meer informatie over Fontein

Adres: Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam
Telefoon: 010 - 316 0423
Openingstijden: ma t/m vr vanaf 09.00, za vanaf 12.00 uur

Mibrasa terras: bij mooi weer van 16.00 tot 21.00 uur

Fontein Rooftop: wo t/m za, inloop vanaf 18.30 uur
vast menu: €47,50 (reserveren via https://www.fonteinrotterdam.nl/rooftop)

Website: https://www.fonteinrotterdam.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/fontein.rotterdam/
Instagram: https://www.instagram.com/fontein.rotterdam/