30
april
2019
|
16:17
Europe/Amsterdam

Food Club Rotterdam gaat van start met spetterende openingsavond en presenteert zomerprogramma 2019

Restaurant in voormalige bedrijfskantine programmeert ‘eten met een context’

Samenvatting

Na succesvolle try-outs openen Frank en Hans Mosselman – de mannen achter Food for Thought – op 16 mei officieel de deuren van Food Club Rotterdam (FC Rotterdam). Ook is het programma voor de komende zomer bekend. De avonden in de voormalige kantine van Croonwolter&dros elektrotechniek in verzamelgebouw De KROON Rotterdam hebben elk een uniek en verrassend thema waarvoor het publiek – als bij een club – een kaartje koopt.

Eten met een context
FC Rotterdam is een eetclub voor liefhebbers van originele food concepten, met menu’s die speciaal worden samengesteld en bereid door de beste chefs en nieuw talent. Eten bij FC Rotterdam geeft het gevoel van een avondje uit in een club. De ‘leden’ kopen een kaartje en worden de hele avond verrast met eten en drinken binnen een thema. Oftewel: eten binnen een context, waarbij het keukenteam, de gerechten en mooie producten de sterren zijn.

Openingsavond – donderdag 16 mei
De openingsavond van FC Rotterdam op 16 mei is een twee uur durende ‘walking diner show’ vol lekker eten en de mooiste dranken van leveranciers uit de regio, omlijst door spetterend entertainment. Tijdens de opening krijgen de gasten een voorproefje van de originele thema-avonden die FC Rotterdam de komende maanden zal programmeren. De show vindt plaats tussen de gasten, waarbij zij elke tien minuten worden verrast met een overheerlijk gerecht.

Programma:
17:00 uur – 19:30 uur
Met o.a.Oesterzwamballen (Rotterzwam)Eetbare schimmels (tempé)Tapas & Flamenco (La Follonera)Openingsceremonie (verrassing)Food, Glorious Food! (Lloyd Marengo & Dansers)Miso Kimchi (Erika Hirose)Visje aan de haak (Schmidt Zeevis)The Big Night (Timbalo – La Zia Maria)Vegan Hamburger (Friedjof Kempenaar)Kaas-thee pairing (Booij Kaasmakers – Tea Village)

World Ocean Day – zaterdag 8 juni
Op World Ocean Day wordt speciale aandacht besteed aan onze zeeën en oceanen. Op de avond van 8 juni organiseert FC Rotterdam het Vergeten Vissen Diner: een diner waarop de gasten versteld zullen staan van de hoeveelheid lekkernijen die er uit de zee komen. Niet alleen de veelzijdigheid van de producten wordt gepresenteerd, maar ook hoe we met elkaar de wereld en de zeeën mooi, schoon en vooral gezond houden. Kijk voor meer informatie op www.worldoceanday.org

Misoly – zondag 23 juni
Miso is een heerlijke, eeuwenoude Japanse smaakmaker. Een op natuurlijke wijze gefermenteerd mengsel gemaakt van koji, gerst en zout. Erika Hirose, oprichter van WAKEA, maakt gerechten op traditionele Japanse wijze zoals die van moeder op dochter worden overgebracht. Erika gebruikt voor haar miso’s Nederlandse granen. Deze bleken buitengewoon lekker en bijzonder in trek bij diverse sterrenrestaurants in Nederland. Voor FC Rotterdam kookt Erika op zondag 23 juni samen met chef Joris Booman een vijf (jaar)gangen Miso Diner. In de workshop voorafgaande aan het diner neemt Erika je mee in de wereld van miso en haar toepassingen. Meer informatie vind je op www.wewakeat.com

Classics Night – één zondag in de maand
We hebben allemaal wel een gerecht in ons geheugen gegrift staan. Een echte klassieker waarvoor je altijd wakker gemaakt kunt worden. Dat ene speciale mosterdsoepje, die dungesneden carpaccio of die huisgemaakte boerenpaté die ze vroeger serveerden in een goed restaurant. FC Rotterdam zet deze klassieke, all time favorite gerechten opnieuw in de schijnwerpers. Compleet met de muziek, het decor en de humor die bij de periode van de gerechten hoort.

Zuivel Diner – zomer 2019
Samen met Marijke Booij van Booij Kaasmakers presenteert FC Rotterdam deze zomer het Zuivel Diner. Een diner dat geheel in het teken staat van zuivel, het gebruik ervan, de voor- en nadelen, maar ook wat we met alle bijproducten doen. En wat gebeurt er met de geitenbokjes die de melk leveren voor de kaas? Kom met ons genieten van alles wat ‘het land te bieden heeft. Kijk op www.booijkaasmakers.nl voor meer informatie over deze traditionele kaasmakers.

De Tafel van Zwam – najaar 2019
De productie van de oesterzwammen van Rotterzwam gebeurt bij FC Rotterdam letterlijk naast de deur. Samen met Rotterzwam presenteert FC Rotterdam ‘De Tafel van Zwam’: een feestelijk bacchanaal waarin de Rotterdamse oesterzwam de hoofdrol speelt. Meer weten over Rotterdamse zwammen? Kijk dan op www.rotterzwam.nl.

Over Food Club Rotterdam
Het sociale aspect van eten staat bij FC Rotterdam voorop: samen met de clubleden kun je genieten van bijzondere en sfeervolle avonden met telkens een wisselend thema. Zoals een (eet)film plus bijbehorend diner tijdens Cinema Culinair. Of een Seventies Classic Night: een avondvullend programma waarbij muziek en gerechten uit die tijd centraal staan. Want zeg nou eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst een Tournedos Rossini gegeten? Ook een ‘ouderwetsch’ diner dansant en speciale avonden rond de wereldkeuken staan op het programma. De programmering van FC Rotterdam is in handen van Léon Keekstra die zijn sporen in de (Rotterdamse) horeca en cultuur heeft verdiend.

Over Food for Thought
Food for Thought heeft een passie voor horeca op bijzondere locaties. Om tot een passende horeca-invulling te komen wordt een concept op maat gemaakt dat past bij de plek, de doelgroep en de wensen van de opdrachtgever. Bij Food for Thought draait het niet alleen om lekker eten, maar vooral om het genieten en de beleving. Food for Thought levert tevens een bijdrage aan het vormgeven van onze samenleving, en richt zich specifiek op de groep mensen die moeite heeft om aan te haken in onze steeds snellere en veranderende maatschappij. Zo helpt het hen middels een intern programma om vaardigheden, zelfvertrouwen en een cv op te bouwen om zelfstandig in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Overige informatie over Food Club Rotterdam
Website : www.foodclubrotterdam.nl
Facebook : www.facebook.com/foodclubrotterdam
Instagram : www.instagram.com/foodclubrotterdam

Persinformatie
Voor beeldmateriaal in hoge resolutie of meer informatie over Food Club Rotterdam neem je contact op met Kirsten van Wijk via kirsten@misspublicity.nl of bel 010 214 0593. Ook kun je een kijkje nemen in de speciaal voor deze klant ingerichte pressroom via onze website www.misspublicity.nl.