Rotterdam,
16
september
2019
|
15:10
Europe/Amsterdam

Foodhallen Rotterdam lanceert limited editions voor smaakmakers tijdens afterparty Gastvrij Rotterdam

Meet en greet met bijzondere specials door topchefs op de Kop van Zuid

Samenvatting

Op maandagavond 23 september 2019 host Foodhallen Rotterdam de afterparty van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Beursbezoekers, hospitality lovers, smaakmakers en fijnproevers zijn allen van harte welkom in dit foodwalhalla op de Kop van Zuid. Speciaal voor deze afterparty serveren 3 food stands - Bavette, Pulpo en Foodshed - met vooraanstaande chefs bijzondere limited edition gerechten. Tevens vindt deze avond de lancering plaats van het lekkerste magazine van Rotterdam: SMAAKmag.

Afterparty Gastvrij Rotterdam
Foodhallen Rotterdam biedt een breed aanbod aan hoogwaardige eetconcepten en is een walhalla voor foodlovers. Hier ga je op ontdekkingsreis langs verschillende eetculturen, krijgen lokale keukens een internationaal platform en worden mensen met elkaar verbonden. Foodhallen Rotterdam heeft zich het afgelopen jaar als bijzondere trendzettender gemanifesteerd binnen het segment foodhallen. De komst van de foodstand Bar Pulpo – hoog gewaardeerd in de culinaire wereld – en Foodshed de stand van twee sterren chef Erik van Loo laten zien dat je op een bijzondere en rauwe locatie ook op hoog niveau culinair kunt eten. De komst van het eerste pop-up babyrestaurant liet zien dat Foodhallen Rotterdam unieke pop-up locaties biedt aan diverse horeca en merken.

Foodhallen Rotterdam biedt de ultieme locatie voor de afterparty van Gastvrij Rotterdam, een horecavakbeurs die een hoogstaand gastronomisch platform biedt voor de horecabranche en inspeelt op trends en innovatie. Beursbezoekers krijgen op vertoon van hun Gastvrijbadge of -polsbandje een welkomscocktail bij de Foodhallen.

Bavette
Tijdens de afterparty worden er door 3 food stands special dishes geserveerd die exclusief tijdens deze avond worden bereid. Bij Bavette koken chefkok Donald Samba van Restaurant Bavette en chefkok Johan van Tongeren van ’t Sonnetje in Maasland drie limited editions gerechten: Hereford of Wagyu Entrecote uit eigen weide, mousseline van zomerbloemkool met komijn en vadouvan en daarnaast chips van rozeval en zwarte knoflooksaus.

Bar Pulpo
Bij Bar Pulpo, de vishemel van Foodhallen, serveren Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh deze avond een kleine tasting van verschillende soorten kaviaar. De kans om je zintuigen te laten prikkelen met verschillende kaviaarsensaties.

Foodshed
Chefs Erik en Julien van Loo presenteren bij Foodshed hun originele visie op streetfood op twee sterrenniveau. Speciaal voor deze afterparty wordt vanaf 19:00 tot 21:00 uur een smaak- en spraakmakende limited edition dish geserveerd.


Pignon’s FLAMMKUCHEN
De nieuwste aanwinst van Foodhallen Rotterdam is Pignon’s FLAMMKUCHEN. Dit wereldberoemde gerecht uit de Elzas heeft een knapperige en flinterdunne bodem en wordt belegd met verschillende toppings. Tijdens de afterparty serveren zij ‘original Flammkuchen’ voor een gereduceerd tarief van 5 euro.

Over Foodhallen Rotterdam
Foodhallen Rotterdam bevindt zich in het monumentale pakhuis Pakhuismeesteren, op één van de mooiste en spannendste plekken van de stad. Het gebouw werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen in op te slaan. Nu is het een geliefde verzamelplek voor lekker eten en drinken van over de hele wereld, met gerechten uit vijftien verschillende keukens. In het industriële gebouw zijn de rauwe randjes van het oude pakhuis behouden, zoals hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Net als de zeelieden die in de vorige eeuw het gebied bevolkten, eet je in de Foodhallen gezellig samen aan comfortabele, houten tafels. Het centrale punt is de bar in het midden van de hal, met onder andere ambachtelijke en lokale bieren en internationale wijnklassiekers. Iedere dinsdag kun je in de Foodhallen genieten van topartiesten die live komen spelen tijdens Bands & Bites. Ook voor een feestje, een vergadering, bijeenkomst of evenement kun je bij de Foodhallen Rotterdam terecht.

Boilerplate

Informatie over Afterparty Gastvrij Rotterdam @ Foodhallen Rotterdam
Datum : Maandag 23 september 2019
Aanvang : 17:30 uur
Entree : vrije toegang, op vertoon Beursbadge of – polsbandje welkomscocktail
Adres : Wilhelminakade 52-58, 3072 AR Rotterdam
Website : https://foodhallen.nl/rotterdam
Facebook : https://www.facebook.com/foodhallen
Instagram : https://www.instagram.com/foodhallen/