Rotterdam,
01
oktober
2021
|
14:22
Europe/Amsterdam

Fotoboek ‘Samen’ neemt je mee door een ander Rotterdam

Negen fotografen- en schrijversduo’s laten je de ‘rotstad’ door hun ogen zien

Samenvatting

Op 1 oktober verschijnt ‘Samen’, een fotoboek vormgegeven door Remco Lange van Carnero concept + creatie dat je meeneemt door een ander Rotterdam. Negen duo’s laten je de ‘rotstad’ door de ogen van Rotterdamse schrijvers en fotografen zien. Hun blik - die zeker niet alledaags is - neemt je mee langs de mooiste, rauwste, liefste, modernste en oudste zielen van Rotterdam. Persoonlijk, intens en oprecht.

Lang gekoesterde wens

Sinds Remco zijn diploma als grafisch vormgever op zak heeft, zit het vormgeven van een eigen boek in zijn hoofd. Het kwam er alleen al de jaren steeds niet van om deze droom daadwerkelijk uit te voeren. Tot dit jaar toen alle seinen ineens op groen stonden. De aanpak was helder: negen duo’s zorgen voor de inhoud over ‘zijn’ stad, Remco zou zelf de vormgeving voor zijn rekening nemen. “Vormgeven is net koken: wanneer de ingrediënten kloppen, wordt het pas écht lekker. Maar wat als je niet weet wat de ingrediënten zijn? Dan is het gewoon kijken en afwachten wat er ontstaat, zo ontstaat er iets moois en daag je ook jezelf meer uit.”, aldus Remco. En dus gingen negen duo’s bestaande uit fotografen en schrijvers, niet allemaal professioneel, aan de slag te om op hun eigen manier in woord en beeld invulling te geven aan het gekozen onderwerp. Gewoon mooie, eerlijke mensen die iets te vertellen hebben. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar woord en beeld zijn samen nóg veel sterker.

Samengesteld door negen duo’s

Het resultaat is een persoonlijk, intens en oprecht fotoboek. In 136 pagina’s dwaal je langs de Lijnbaan, het Potlood, de Gasfabriek, de Nieuwe Maas, Zadkine, het Blaakse Bos, het Oude Noorden, Zuid, de Kuip, de Koopgoot, Delfshaven, Crooswijk, het Witte Huis en kijk je in de ogen van hen die er voor gezorgd hebben dat er een goede basis kwam voor wat de stad Rotterdam nu is. Onder de duo’s bevinden zich onder andere poëet Mark Boninsegna, acteur en schrijver Joris Lutz, actrice en stadsgids Jenny van As en fotografen Guido Pijper, Chris Bonis en Karen van Gilst.

Over Remco Lange en Carnero concept + creatie

Remco is opgeleid aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en middels meer dan 25 jaar werkzaam als creatief vormgever. Gek van typografie, een hart voor het ontwerpen van logo’s en huisstijlen. Deze duizendpoot is tevens als voorzitter onderdeel van het dagelijks bestuur van Stichting Tileng en is mede-oprichter van het ondernemersnetwerk Kompanen Rotterdam. Remco: ''Ik leer niet, ik ervaar. Ervaring vormt de basis voor mijn creativiteit''.

In 2006 richtte hij Carnero concept + creatie op, een creatieve studio die bedrijven voorziet in alle vormen van creatief advies en grafisch design. Dat doen ze met de gezonde Rotterdamse opgestroopte mouwen-mentaliteit. Carnero concept + creatie heeft een breed dienstenpakket en een divers portfolio waaronder fashion-retailers, verschillende reisbureaus, diverse technische bureaus, horeca en gepassioneerde ondernemers.