Rotterdam,
16
maart
2021
|
12:16
Europe/Amsterdam

Fun Forest gaat weer open: nieuwe parcoursen zorgen voor nóg meer uitdaging

Klimbossen in heel Nederland klaar voor nieuw seizoen

Samenvatting

Vanaf 20 maart kan jong en oud weer op (coronaproof) avontuur in de natuur bij Fun Forest. Almere en Venlo bijten het spits af, Amsterdam en Rotterdam krijgen hopelijk ook snel groen licht om de klimparken te openen. Tijdens de lockdown is er niet stilgezeten in de bossen. Fun Forest heeft hard gewerkt zodat iedereen ook in het klimseizoen van 2021 weer zorgeloos de boom in kan. Zo zijn op alle vier de locaties nieuwe platforms en stations gebouwd, heeft het klimpark in Almere er twee splinternieuwe parcoursen bij en kunnen fanatieke klimmers voortaan gebruikmaken van een strippenkaart.

Ode aan Flevoland
Toe aan een nieuwe uitdaging? Het extreme parcours in Almere is de perfecte match voor de echte durfallen. Het parcours is gebouwd voor klimmers boven de 1.50 meter (adviesleeftijd 12+). Bijzonder detail is de link met het themajaar 2021 ‘Ode aan het Landschap’ van de NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen). Het nieuwe parcours staat geheel in het teken van Flevoland en de connectie van deze provincie met water. Daarom heeft het parcours een aantal bijzondere stations gekregen. Zo passeren de klimmers kano’s en houten peddels en zijn er visnetten tussen de bomen gespannen om overheen te klauteren. Rol op een surfboard van de ene naar de andere boom en sluit de klim af met een spannende sprong in het diepe: een vrije val van ruim tien meter hoog.

Kinderparcours
In navolging op de parken in Amsterdam en Rotterdam heeft ook Almere nu een nieuw kinderparcours. Voor de kleinste klimmers is er een nieuw parcours met evenwichtsbalken, touwnetten, wiebelbruggen en klimrekken. Deze speelse route is geschikt voor kinderen langer dan 1.10 meter (adviesleeftijd 6+). Bamboe en uit hout gesneden dieren zorgen voor een junglethema, een knipoog naar het partnership tussen Fun Forest en het WWF. Gebruik een liaan om naar de overkant te klauteren en klim over spannende pootafdrukken. Met een hoogte van 2,5 meter is dit ook een mooi beginparcours voor volwassenen met hoogtevrees.

Strippenkaart
Nieuw bij Fun Forest: een strippenkaart. Hiermee kunnen vaste bezoekers snel, eenvoudig én voordelig klimmen. De strippenkaart kost €90,- voor volwassenen en €70,- voor kinderen tot 12 jaar. De kaart is goed voor vijf klimavonturen. Dat geeft 25 procent korting ten opzichte van de reguliere toegangsprijzen. Bij vier keer klimmen kan je dus al één keer gratis de boom in. De persoonsgebonden strippenkaart is geldig op alle locaties van Fun Forest. Zo kun je met één kaart alle klimbossen ontdekken.

Over Fun Forest
Even uit de drukte van de stad ontsnappen? Bij Fun Forest beleef je het ultieme avontuur in de natuur. Klimmen en klauteren over metershoge obstakels en vliegensvlug ziplinen tussen de bomen: Fun Forest haalt het kind in je naar boven. De organisatie bestaat inmiddels 14 jaar en is de eerste en meest ervaren klimbosorganisatie van Nederland. Verscholen in de bossen van Rotterdam, Amsterdam, Almere en Venlo kunnen waaghalzen hun hart ophalen. In de klimbossen vind je verschillende uitdagende parcoursen voor jong en oud. Ook in coronatijd kun je veilig de boom in en wordt iedere familiedag, groepsactiviteit, kinderfeestje of bedrijfsuitje een unieke beleving. Door de klimbossen te bezoeken draag je bovendien bij aan de sociale missie van de organisatie. Als social enterprise helpt Fun Forest jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een werkplek.

Boilerplate

Meer informatie over Fun Forest
Adres: Bosbaan 6, 1182 AG Amstelveen
Telefoon: 088-369 7000
Website: funforest.nl
E-mail: info@funforest.nl
Facebook: facebook.com/funforestnl
Instagram: instagram.com/funforestnl