29
april
2021
|
11:03
Europe/Amsterdam

Fun Forest geeft 1000 klimkaarten weg aan kwetsbare kinderen

Klimbosorganisatie bezorgt jeugd met een armoedeachtergrond een avontuur in de natuur

Samenvatting

Kinderen zijn door de lockdown veel minder gaan bewegen, blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut. Vooral kinderen met een lage sociaal economische positie lijden hieronder. Dat is zorgelijk, want buiten sporten en samen plezier maken is belangrijker dan ooit. Daarom bood Fun Forest vorig jaar 500 klimkaarten aan kinderen met een afstand tot een leuk uitje. Ook in 2021 heeft de klimbosorganisatie de ambitie om sociale impact te maken. Dit jaar wil Fun Forest 1000 kinderen blij maken met een gratis kaartje.

Een avontuur in de natuur voor iedereen
Tijdens de coronaperiode is 62 procent van de 10- en 11-jarige kinderen minder gaan bewegen. Volgens onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut lijden vooral kinderen met een armoedeachtergrond onder de lockdown. Kansen voor gezinnen met een lage sociaaleconomische positie nemen af en het levensgeluk van deze kinderen ligt een stuk lager dan gemiddeld. Fun Forest wil dat iedereen een avontuur in de natuur kan beleven. Sporten in de buitenlucht versterkt het immuunsysteem en haalt kinderen achter hun scherm vandaan, iets wat nu waardevoller is dan ooit tevoren. In de klimbossen kunnen ze even ontsnappen aan de stress die de lockdown met zich meebrengt. Maar bovenal kunnen ze een leuke dag uit beleven – nét zoals hun leeftijdsgenootjes.

Samenwerken met sociale organisaties
Fun Forest wil dit jaar 1000 klimkaartjes weggeven aan kinderen voor wie een uitje niet vanzelfsprekend is. Hiervoor werkte Fun Forest vorig jaar samen met sociale organisaties als IMC Weekendschool, Stichting Mano en Stichting Twisted. De eerste stap is al gezet met Stichting Studiezalen. Begin maart kwam een groep leerlingen van de stichting een middag klimmen en klauteren in het Amsterdamse Bos. “Het is het fantastisch om het enthousiasme en de blijdschap te zien bij de kinderen. Tijdens een middag klimmen en klauteren kunnen ze alle zorgen even vergeten”, aldus Dana Hollander van Stichting Studiezalen.

Uitgesteld klimkaartje
Om zo veel mogelijk kinderen een leuke dag in het klimbos te bezorgen, lanceert Fun Forest een nieuw idee: het uitgestelde klimkaartje. Hiermee kan iedereen een steentje bijdragen aan de sociale missie. Kom jij klimmen met een school, bedrijf of groep vrienden, dan kun je een kaartje doneren aan een kind voor wie een klimuitje niet vanzelfsprekend is. Jij betaalt de helft van het klimkaartje, stichting Fun Forest Foundation legt de rest bij. Fieke Swarte Roozen, oprichter van de Fun Forest Foundation: “Het uitgestelde klimkaartje is een leuke manier om kinderen een kans te geven om het bos te ervaren op een manier die ze nog niet kennen. Ze kunnen zichzelf uitdagen, plezier beleven en ’s avonds met een trots gevoel in een diepe slaap vallen.”

Over Fun Forest
Even uit de drukte van de stad ontsnappen? Bij Fun Forest beleef je het ultieme avontuur in de natuur. Klimmen en klauteren over metershoge obstakels en vliegensvlug ziplinen tussen de bomen: Fun Forest haalt het kind in je naar boven. De organisatie bestaat inmiddels 14 jaar en is de eerste en meest ervaren klimbosorganisatie van Nederland. Verscholen in de bossen van Rotterdam, Amsterdam, Almere en Venlo kunnen waaghalzen hun hart ophalen. In de klimbossen vind je verschillende uitdagende parcoursen voor jong en oud. Ook in coronatijd kun je veilig de boom in en wordt iedere familiedag, groepsactiviteit, kinderfeestje of bedrijfsuitje een unieke beleving. Door de klimbossen te bezoeken draag je bovendien bij aan de sociale missie van de organisatie. Als social enterprise helpt Fun Forest jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een werkplek.

Boilerplate

Meer informatie over Fun Forest
Adres: Bosbaan 6, 1182 AG Amstelveen
Telefoon: 088-369 7000
Website: funforest.nl
E-mail: info@funforest.nl
Facebook: facebook.com/funforestnl
Instagram: instagram.com/funforestnl 

Kijk voor meer informatie over het uitgestelde klimkaartje op de website.