Rotterdam,
15
februari
2022
|
15:05
Europe/Amsterdam

Samenwerking tussen buitenexperts Fun Forest & Bever

Klimbosorganisatie en outdoor winkel slaan de handen ineen voor ultiem avontuurverbond

Samenvatting

Klimbosorganisatie Fun Forest en buitenwinkel Bever bundelen hun krachten voor een avontuurlijke samenwerking. Na eerder samen het succesvolle ‘Bandjes in het bos-festival’ te hebben georganiseerd, maken Klimbosorganisatie Fun Forest en buitenwinkel Bever vandaag bekend hun samenwerking verder uit te breiden. Beide partijen zijn specialist in het buitenleven en streven veel van dezelfde waarden na. Bever is de expert op het gebied van de beste buitenproducten, Fun Forest is pro-gebruiker en de ultieme buitenmens. Met de nieuwe samenwerking dragen de partijen bij aan duurzaamheid en circulariteit in de vorm van een recycling programma, waarbij Fun Forest gebruik zal gaan maken van gekeurde en gerepareerde schoenen van Bever. Ook bieden ze jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om door te groeien van Fun Forest naar de volgende stap op de werkvloer van Bever.

Gedeelde waarden
Met de samenwerking willen Fun Forest en Bever samen hun liefde voor de natuur en buiten zijn verder verspreiden. Zij streven veel dezelfde waarden na en stimuleren mensen om erop uit te gaan, wat zeker in tijden van Corona erg belangrijk is. Buiten ben je op je best volgens beide partijen, wat bijdraagt aan de mentale en fysieke gezondheid van de mens. Het is alleen niet voor iedereen altijd mogelijk om natuur dichtbij huis te vinden, wat een van de redenen is dat Fun Forest juist in en om grote steden klimparken heeft geopend. “Wij zijn ervan overtuigd dat het hierbij van belang is de juiste kleding en schoeisel te dragen, waar de samenwerking met Bever bij komt kijken. Bever is expert op het gebied van de beste buitenproducten, Fun Forest is pro-gebruiker en de ultieme buitenmens.” aldus David Balhuizen, Forest Chief bij Fun Forest. Zo zijn zij door avontuur met elkaar verbonden en lijkt de samenwerking een perfecte match.

Uniek recycling programma
Duurzaamheid is voor beide partijen ook een essentieel onderdeel van hun overtuigingen. Bever houdt er een visie op na waarbij centraal staat dat buiten goed is voor ons, en zij daarom ook goed zijn voor buiten. Bever streeft ernaar om CO2 neutraal te zijn in 2030, wat zij onder andere doen door het aanbieden van duurzame materialen, merken en verpakkingen en zich in te zetten om de natuur te beschermen. Ook geeft Bever gebruikte spullen zoveel mogelijk een tweede leven en repareren zij producten liever dan een nieuw product te moeten kopen, met het unieke recycling programma van Bever. Om bij te dragen aan dit circulaire programma, zal Fun Forest gebruik gaan maken van schoenen die door een klein mankement niet meer verkocht kunnen worden of tweedehands zijn ingeleverd, maar nog goed genoeg zijn om te dragen. Deze keurt en repareert Bever, waarna Fun Forest de schoenen in gebruik kan nemen. Hiermee maken zij samen weer een stap naar het langer gebruiken van goede producten, wat aansluit bij de visie om mensen bewust om te laten gaan met de natuur en onnodige verspilling van materiaal tegen te gaan.

Doorgroeimogelijkheden voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt
Verder zullen Fun Forest en Bever zich samen in gaan zetten om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te bieden. Fun Forest is hier al jaren actief in met hun Social Enterprise status. Hiermee streven zij de missie na om jonge mensen die moeilijk aan een baan komen een leer- en werkplek te bieden in hun team. Deze jongeren kunnen zich in vele vormen ontwikkelen bij Fun Forest, door onder andere het ontvangen van gasten, het adviseren in materiaal en het ondersteunen van de kliminstructeurs.

Als toevoeging op dit programma, biedt Bever hen de mogelijkheid om door te groeien naar een plek op de werkvloer in een van de veertig winkels of op het hoofdkantoor. Hierbij kunnen zij bijvoorbeeld klanten adviseren of achter de kassa werken. Zo creëren de partijen samen nieuwe kansen voor de jongeren om stap voor stap terug te keren naar de arbeidsmarkt. Bever kijkt uit naar de samenwerking en ziet Fun Forest als een inspirerend voorbeeld op dit gebied. "We willen jongeren een makkelijke ingang bieden om door te kunnen stromen. Zo hebben ze een langer perspectief en helpen we deze groep door het creëren van doorgroeikansen die ze eigenlijk vanzelfsprekend zouden verdienen. Samen met Fun Forest kijken we welke vaardigheden benodigd zijn voor verschillende rollen zodat we ze in het gehele traject kunnen begeleiden." aldus Marjolein Vendrig, Marketingdirecteur bij Bever.

Over Fun Forest
Even uit de drukte van de stad ontsnappen? Bij Fun Forest beleef je het ultieme avontuur in de natuur. Klimmen en klauteren over metershoge obstakels en vliegensvlug ziplinen tussen de bomen: Fun Forest haalt het kind in je naar boven. De organisatie bestaat inmiddels 14 jaar en is de eerste en meest ervaren klimbosorganisatie van Nederland. Verscholen in de bossen van Rotterdam, Amsterdam, Almere en Venlo kunnen waaghalzen hun hart ophalen. In de klimbossen vind je verschillende uitdagende parcoursen voor jong en oud. 

Boilerplate

Meer informatie over Fun Forest
Adres:                         Bosbaan 6, 1182 AG Amstelveen
Telefoon:                   088-369 7000
Website:                    funforest.nl
E-mail:                         marketing@funforest.nl
Facebook:                  facebook.com/funforestnl
Instagram:                 instagram.com/funforestnl