Rotterdam,
06
december
2021
|
11:05
Europe/Amsterdam

Spider City wint subsidie CityLab010

Een kickstart voor de verduurzaming van de impact van Fun Forest

Samenvatting

De winnaars van CityLab010 2021 zijn bekend gemaakt door de Stadsjury. De gemeente Rotterdam steunt met CityLab010 Rotterdamse sociale ondernemers met een vooruitstrevend plan voor de stad. Er werden 345 ideeën ingediend, waarvan 49 initiatieven door de vakkundige stadsjury van CityLab010 zijn uitgekozen. Spider City, de nieuwste belevenis van Fun Forest, is een van de gelukkigen die deze prijs in ontvangst mag nemen.

CityLab010 steunt Rotterdamse initiatiefnemers met startbudget
CityLab010 is een organisatie die zich inzet om Rotterdam een nóg betere, leukere, sterkere stad te maken. Dit doen zij door te investeren in creatieve maatschappelijke oplossingen. Elk jaar mogen Rotterdammers hun initiatief aan de organisatie presenteren. Het programma biedt hulp in de vorm van kennis, coaching en een netwerk. De beste initiatieven komen in aanmerking voor een startbudget.

De kickstart voor Spider City: een wereldprimeur in Rotterdam
Met de opening van indoor klimpark Spider City heeft Rotterdam binnenkort een wereldprimeur in handen. In deze unieke attractie vliegen kinderen als een ware held dwars door de stad. Met speciale handschoenen klimmen ze hier als een spin tegen de hoogste gebouwen en vliegen ze van boom naar boom. Zo beweegt jong en oud zich veilig en vliegend door de spectaculaire ruimte in de oude AVR-fabriek op Rotterdam-Zuid.

Verduurzaming van de impact van Fun Forest
Het initiatief Spider City zal bijdragen aan het creëren van werkgelegenheid binnen Rotterdam, een van de thema’s die dit jaar centraal stond bij CityLab010. Het thema werkgelegenheid gaat vooral over het laten deelnemen van kwetsbare groepen aan de arbeidsmarkt: sterker door werk!

Spider City maakt onderdeel uit van Fun Forest, een actieve en sociale onderneming waar plezier op de eerste plaats staat. Als sociale onderneming bieden zij jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne leer- en/of werkplek. Spider City helpt een deel van deze jongeren het hele jaar door aan een betaalde baan en een interne opleiding. Daarnaast ontwikkelt de organisatie gratis activiteiten voor Rotterdamse kinderen met een lage sociaaleconomische achtergrond.

Motivatie van de stadsjury
’Het initiatief is een mooie aanvulling op Rotterdam-Zuid. In dit gebied is wat minder aanbod om te bewegen, terwijl er wel vraag is naar een laagdrempelig aanbod gericht op bewegen. Deze vraag is ook logisch omdat het om een sterk verstedelijkt gebied gaat. Spider City laat Rotterdammers (en niet-Rotter¬dammers) kennis maken met een nieuw soort klimervaring. Dat maakt dit initiatief vernieuwend. Spider City wil in 1 jaar tijd vier banen creëren voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij maakt de organisatie gebruik van een buddy die deze jongeren begeleidt.’ – Carolien Dieleman, Voorzitter Stadsjury CityLab010

Boilerplate

Meer informatie over Spider City
Adres : Doklaan, 3082 RB, Rotterdam
Website : www.spidercity.nl
E-mail : marketing@spidercity.nl
Facebook : https://www.facebook.com/SpiderCityRotterdam
Instagram : https://www.instagram.com/spidercitynl/