Rotterdam,
14
september
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gastvrij Rotterdam bijna van start

Programmering horecavakbeurs van hoog niveau

Samenvatting

Maandag 21 september is het zover, dan opent Ahoy Rotterdam haar deuren voor Gastvrij Rotterdam. Gedurende drie dagen is dit dé plek voor horecaprofessionals. De horecavakbeurs biedt demonstraties, masterclasses, workshops, inspirerende lezingen en wedstrijden. Direct bij binnenkomst is te zien wie er genomineerd zijn voor de Oscars van de horeca- en hospitalitywereld: ENTREE Hospitality & Style Awards. Nog een ware primeur, de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Een vinologisch buitenkansje voor bezoekers is wijnproeven met voormalig ElBulli sommelier Lucas Payà. De wijnproeverij met Payà is één van de 125 programmaonderdelen van de horecavakbeurs die van 21 tot en met 23 september in Ahoy Rotterdam plaatsvindt. Het volledige programma is terug te vinden op de website. 

Dit jaar heeft Gastvrij nieuwe initiatieven mogen verwelkomen zoals de finale van de Young Chef Award van Euro-Toques en een nieuw themapaviljoen genaamd ‘House of Spirits’. Maar ook de bestaande programma onderdelen groeien door zoals het groene ‘Dit Smaakt naar Meer! Paviljoen’ en het ‘Kenniscentrum voor Bier’ met vijftig merken. In totaal zijn er ruim 270 exposanten en nu al meer registraties ten opzichte van vorig jaar. Beursmanager Robert Melaard: “Wij zijn voor de tweede keer gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor. Er is een groeiende belangstelling voor de beurs, dit blijkt zowel uit aanvragen voor deelname als uit de bezoekersregistratie, die inmiddels ruim 50% voorloopt op 2014.”

Crème de la crème

Wie natuurlijk niet mag ontbreken in het programma is Rotterdams horeca-icoon Herman den Blijker. Hij geeft in het ‘KookWeiland’ een demonstratie samen met Piet van den Berg (Nice to Meat) over smaken en karakters van rood vlees. Chef Diego Buik (Hugh Rotterdam) loopt over van creativiteit. Hij is altijd bezig met vernieuwen en ontdekken. Speciaal voor Gastvrij Rotterdam heeft hij de Ketchup macaron ontwikkeld. Het ‘Kenniscentrum voor Bier’ maakt op dinsdag bekend wie de titel ‘Mooiste Bar van Nederland’ mag dragen. Deze prijsuitreiking is een initiatief van ENTREE magazine.

Boilerplate

Achtergrond

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is een coproductie van Ahoy Rotterdam en Match+ dat wereldwijd internationale evenementen organiseert. Gastvrij Rotterdam is gratis toegankelijk voor professionals werkzaam in de horecabranche en in het bezit van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode. Zonder uitnodiging kost een toegangskaart € 40,00. Let op: De beurs is alleen toegankelijk voor personen boven de 18 jaar.

Overige informatie

Locatie:

Ahoy Rotterdam (Hal 3, 4, 5 en 6), Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam

Openingstijden:

Maandag 21 september 10.00 – 18.00 uur

Dinsdag 22 september 11.00 – 18.00 uur

Woensdag 23 september 11.00 – 18.00 uur

Website: www.gastvrij-rotterdam.nl

Facebook: www.facebook.com/gastvrijrotterdam

Twitter: www.twitter.com/Gastvrij_rdam #gastvrijrotterdam

Toegangskaarten: www.gastvrij-rotterdam.nl/registreren