Rotterdam,
01
september
2016
|
14:32
Europe/Amsterdam

Gastvrij Rotterdam lanceert pop-up visrestaurant met sterrenchefs

Schmidt Zeevis Restaurant serveert gastronomische visgerechten

Samenvatting

Bezoekers van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kunnen op 19, 20 en 21 september genieten van gastronomische visgerechten bij het Schmidt Zeevis Restaurant bereid door top- en sterrenchefs. Gedurende drie dagen kunnen gasten een plaats reserveren en worden zij culinair verwend door Mario Ridder, Erik van Loo, René Tichelaar, Rolph Hensens, Remco Kuijpers en Fred Mustert. De topchefs koken de sterren van de hemel uiteraard met de beste kwaliteitsingrediënten waaronder vis van Schmidt Zeevis. Het pop-up visrestaurant bevindt zich in Hal 4 tussen 340 topleveranciers die culinaire hoogstandjes, innovaties producten en oplossingen voor food en non-food bieden in de horeca. Schmidt Zeevis Restaurant is een mobiel foodconcept ontwikkeld door chef-kok Herman den Blijker die zijn inspiratie haalde uit Rotterdamse zeecontainers en hier als adviseur ook nauw bij betrokken is.

Gastvrij Rotterdam heeft een uitgebreid en belevenisvol programma; 140 workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen. Naar verwachting zullen ruim 10.000 horeca ondernemers en managers dit vakevent bezoeken.

Programma
Iedere beursdag geven twee vooraanstaande chefs acte de présence:

Maandag 19 september
11:00 - 14.30 | René Tichelaar van Restaurant De Gieser Wildeman*, Noordeloos
14.30 - 18.00 | Rolph Hensens van HMB Restaurant, Rotterdam

Dinsdag 20 september
11:00 - 14.30 | Remco Kuijpers van Restaurant Fitzgerald, Rotterdam
14.30 - 18.00 | Fred Mustert van Restaurant Fred**, Rotterdam

Woensdag 21 september
11:00 - 14.30 | Mario Ridder van Restaurant Joelia*, Rotterdam
14.30 - 18.00 | Erik van Loo van Parkheuvel**, Rotterdam

Op het menu staan heerlijke visgerechten en voor de vleesliefhebber is er de Wagyu Steak.Gasten kunnen reserveren via: www.gastvrij-rotterdam.nl/szr-reservering

Fresh Fish Corner
Tevens is het mogelijk om in de naastgelegen Fresh Fish Corner kleine signature gerechten te bestellen van Schmidt Zeevis, zoals de tonijnburger, vissoep, gamba tempura en de High C Etagère. Voor dit eetconcept hoeft men vooraf niet te reserveren.

Over Gastvrij Rotterdam
De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is een coproductie van Rotterdam Ahoy en Match+, een organisatiebureau uit Den Haag dat wereldwijd internationale evenementen organiseert. Gastvrij Rotterdam is gratis toegankelijk voor professionals werkzaam in de horecabranche die in het bezit zijn van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode. Zonder uitnodiging kost een toegangskaart € 40,00. De beurs is alleen toegankelijk voor personen boven de 18 jaar.

Tegelijkertijd met Gastvrij Rotterdam vindt in Hal 2 van Rotterdam Ahoy het prestigieuze event The World Championship of Chinese Cuisine (WCCC2016) plaats. Bezoekers van Gastvrij met een bijzonder interesse voor de Aziatische keuken kunnen tijdens Gastvrij twee vliegen in één klap slaan en ook het WCCC 2016 bezoeken. N.B: Een toegangsbewijs voor Gastvrij geeft geen toegang tot het wereldkampioenschap en vice versa.

Boilerplate

Overige informatie over Gastvrij Rotterdam
Datum : 19 t/m 21 september 2016
Tijd : 11:00 – 18:00 uur
Locatie : Rotterdam Ahoy
Website : www.gastvrij-rotterdam.nl
Facebook : https://www.facebook.com/gastvrijrotterdam
Twitter : https://twitter.com/Gastvrij_Rdam
LinkedIn : https://www.linkedin.com/groups/5013699