Rotterdam,
13
augustus
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Topsommelier Lucas Payà op Gastvrij Rotterdam

Programmering horecavakbeurs bijna compleet

Wijnproeven met voormalig ElBulli sommelier Lucas Payà, het is een vinologisch buitenkansje voor bezoekers van Gastvrij Rotterdam. De wijnproeverij met Payà is één van de 125 programmaonderdelen van de horecavakbeurs die van 21 tot en met 23 september in Ahoy Rotterdam plaatsvindt. Diverse workshops, masterclasses, proeverijen en demonstraties beloven de smaakpapillen van de bezoekers te prikkelen. Met als één van de programma onderdelen, de uitreiking van de Falco Eleonorae Award. Vanaf 1 september staat het volledige programma online op de website.

Gastvrij Rotterdam opent als horecavakbeurs dit jaar voor de derde keer haar deuren. Van maandag 21 t/m woensdag 23 september staat Ahoy volledig in het teken van horeca en gastronomie. Eregast is Lucas Payà, die vijf jaar lang als sommelier bij het legendarische restaurant ElBulli werkte. Tijdens alle drie de beursdagen zal hij aanwezig zijn om bezoekers kennis te laten maken met Coravin, een nieuw wijnconcept dat het mogelijk maakt om wijn per glas te schenken zonder de gehele fles te openen of leeg te drinken. Door middel van een blind tasting kunnen bezoekers zelf deze revolutionaire wijze ervaren van wijn drinken, serveren en verkopen.

Uitreiking Falco Eleonorae Award

Duurzaamheid kan ook uit de horecabranche niet meer worden weggedacht. De Falco Elenorae Award wordt uitgereikt door de Griekse ambassadeur mevrouw Paraskevi Angelatou tijdens Gastvrij Rotterdam en is een erkenning voor horecalocaties die goed op weg zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit jaar zal restaurant Paisan uit Hilversum deze prijs mogen ontvangen. Tijdens de uitreiking worden heerlijke, duurzame gerechten bereid door de winnaar van de prijs van vorig jaar, chef-kok Mark Baan van het Erasmuspaviljoen. De uitreiking en kookdemonstratie zullen plaatsvinden op dinsdag 22 september van 13:00 – 14:00 uur op het Dit Smaakt naar Meer! Paviljoen.

Oer-Hollands trots

Op het KookWeiland verzorgt onder andere een collectief van vijf toonaangevende foodspecialisten bijzondere combinaties van oer-Hollandse ingrediënten. SVH Meesterkok Niels van den Berg geeft een voorproefje van de keuken van het najaar. Iedere dag geeft hij één demonstratie met mooie najaars producten als Hollands wild, brood van biologisch graan uit de Flevopolder, bijzondere boerenkaas, Limburgs Kloostervarken en groente en fruit van gepassioneerde telers zal hij bezoekers verrassen. Het complete programma van het KookWeiland komt 1 september online.

Achtergrond

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is een coproductie van Ahoy Rotterdam en Match+ dat wereldwijd internationale evenementen organiseert. Gastvrij Rotterdam is gratis toegankelijk voor professionals werkzaam in de horecabranche en in het bezit van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode. Zonder uitnodiging kost een toegangskaart € 40,00. Let op: De beurs is alleen toegankelijk voor personen boven de 18 jaar.

 

Overige informatie

Locatie:

Ahoy Rotterdam (Hal 3, 4, 5 en 6), Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam

Openingstijden:

Maandag 21 september 10.00 – 18.00 uur

Dinsdag 22 september 11.00 – 18.00 uur

Woensdag 23 september 11.00 – 18.00 uur

Website: www.gastvrij-rotterdam.nl

Facebook: www.facebook.com/gastvrijrotterdam

Twitter: www.twitter.com/Gastvrij_rdam #gastvrijrotterdam

Toegangskaarten: www.gastvrij-rotterdam.nl/registreren