22
november
2018
|
11:25
Europe/Amsterdam

Laatste kans om verjaardagstentoonstelling ‘Gerrit wordt 50, Willem maar 28’ te zien

Tijdens Amsterdam Art Weekend is de laatste kans om de bijzondere fashion & design expo te zien

Sinds 3 november 2018 is de verjaardagstentoonstelling ‘Gerrit wordt 50, Willem maar 28’ van de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut te zien op de gezamenlijke campus in Amsterdam. Het einde van de tentoonstelling is in zicht. Tot en met dit weekend (tijdens Amsterdam Art Weekend) kun je de tentoonstelling bewonderen. Op 28 november sluiten beide instituten hun verjaardag af met een feest in Paradiso.

Amsterdam Art Weekend
Net als de voorgaande jaren presenteert het Amsterdam Art Weekend een programma op maat, bestemd voor kunstprofessionals, huidige en toekomstige verzamelaars en liefhebbers in het algemeen. Kunstenaarswerkplaatsen, musea en instituten leveren relevante bijdragen in de vorm van videokunst, performances, debatten en tentoonstellingen. Zo organiseert de Gerrit Rietveld Academie in samenwerking met Studium Generale een performance van Joy Mariama Smith (USA/NL) en Yolande van der Heide. Studium Generale sluit alle evenementen af met een gezellige borrel.

Eindfeest
Als afsluiting van de Verjaardagstentoonstelling ‘Gerrit wordt 50, Willem maar 28’ lanceren de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut op 28 november een eindfeest in Paradiso. Waar de tentoonstelling vooral terugblikt, zal dit feestelijke event juist het NU vieren met de ‘sway of today’: de waan van de dag, getransformeerd door jonge kunstenaars. Een eclectische avond met performances, acties, projecties, interventies, stand-up comedian, synthetic pop, IJslandse rap, dans, heavy bass, trebly guitars, garage punk, techno, trance, psyrock en veel meer!

Tickets €10,50 (€5,50 voor Rietveld/Sandberg students en staf) zijn verkrijgbaar bij Paradiso en de San Seriffe Shop tijdens de Verjaardagstentoonstelling (FedLev gebouw, Fred. Roeskestraat 96, 1076 ED Amsterdam).

Waar & wanneer: Paradiso - woensdag 28 november van 20 tot 2 uurWeteringschans 6-8, 1017 SG Amsterdam

Over de tentoonstelling
‘Gerrit wordt 50, Willem maar 28’ laat het publiek kennismaken met het heden en verleden van de bacheloropleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en de masteropleiding aan het Sandberg Instituut. De tentoonstelling geeft een beeld van het progressieve onderwijs en de diverse makers, schrijvers en denkers van beide opleidingen. Een eclectische selectie werken van gevestigde namen en aanstormende talenten, oude rotten en jonge honden, onverwachte en onontkoombare kunstenaars. Zo is er werk te zien van onder anderen Alex van Warmerdam, Friso Kramer, Jan Rothuizen, Jan des Bouvrie, Job Koelewijn, Maria Barnas, Melanie Bonajo, Micha Klein, Moniek Toebosch, Nora Turato, Pinar & Viola, Rineke Dijkstra, Rob Scholte en Sophie Hardeman.

Meer informatie over de tentoonstelling ‘Gerrit wordt 50, Willem maar 28’ vind je op rietveldacademie.nl en sandberg.nl.

Overige informatie ‘Gerrit wordt 50, Willem maar 28’
Locatie : Fred. Roeskestraat 96, Amsterdam
Openingstijden : woensdag t/m zondag 13.00 – 19.00 uur
Toegang : gratis
Website:
https://rietveldacademie.nl/nl/page/9145/gerrit-turns-50-willem-only-28-anniversary-show-with-a.o.-museumnacht

Facebook event expo:
https://www.facebook.com/events/1123709134452308/

Facebook event afterparty:
https://www.facebook.com/events/554201955018343/