Rotterdam,
21
juni
2016
|
11:22
Europe/Amsterdam

Goeree-Overflakkee

Op de grens van Zuid-Holland en Zeeland ligt het prachtige eiland Goeree-Overflakkee. Goeree-Overflakkee heeft als landelijk gebied een unieke ligging vlakbij steden als Rotterdam, Breda en Antwerpen, waar je in alle rust kunt wonen en op korte reisafstand kunt genieten van de voorzieningen van de grote stad. Het eiland is – hoe kan ‘t ook anders – omringd door water: het Haringvliet, de Grevelingen en de Noordzee. Hierdoor kunnen inwoners en vakantiegangers tal van watersporten uitoefenen.

Er zijn op het eiland 13 dorpen, 1 historisch stadje (Goedereede) en 5 buurtschappen. Je vindt er historische en pittoreske dorpskernen, landelijke gebied, diverse natuurgebieden, jachthavens en Noordzeestranden. Er zijn bijzondere woonhuizen, denk aan omgebouwde schuren, historische panden, oude boerderijen, ruime landgoederen en nieuwe (duurzame) woningen en recreatiewoningen. Vanuit één van de vele jachthavens kunnen watersporters het water op. Er zijn jachthavens aan zowel het Haringvliet als de Grevelingen. Kortom Goeree-Overflakkee is een uitstekende zeilbestemming. Vaar in de zomermaanden van de oostkant van het eiland met een pontje over de Grevelingen naar Brabant en terug. Of bezoek A Seal zeehondenopvang en expo, waar zeehonden worden opgevangen en waar je alles kunt leren over de zee, de zeehond, Haringvlietsluizen en de KNRM. Ga langs bij een van de Deltawerken, het RTM Museum, Faunapark Flakkee of het Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam.

Verse producten
Goeree-Overflakkee biedt de meest uiteenlopende verse producten: aardappelen, biologische (geiten)kaas, biologische Nashi peren, tomaten, groente, eieren, rabarber-champagne, groene asperges, duurzaam gevangen vis en kreeft en de wereldberoemde Stellendamse garnalen. Ontdek tijdens ‘n bezoek aan de boer of de visafslag waar de producten vandaan komen en hoe de vis op duurzame wijze wordt gevangen. Uiteraard kan in diverse horecagelegenheden ook van al dit lekkers worden geproefd.

Duurzaamheid
Goeree-Overflakkee blinkt op meer gebieden uit als het gaat om duurzaamheid, zo ontvangt het eiland al een paar jaar op rij maar liefst 9 Blauwe Vlaggen. Op twee stranden en in zeven jachthavens wappert de Blauwe vlag. In 2014 had het eiland zelfs de meeste Blauwe Vlaggen voor jachthavens ter wereld! De Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen die worden geleverd voor goede sanitaire voorzieningen en een gezond milieu. Daarnaast heeft Goeree-Overflakkee een QualityCoast Gold Award voor duurzaam toerisme.

Goeree-Overflakkee wil in 2020 energieneutraal zijn door energiebesparing en duurzame energieopwekking. Goeree-Overflakkee produceert nu al eenderde van de duurzame energie in Zuid-Holland. Er wordt volop gewerkt aan innovatieve ontwikkelingen zoals energiebesparende vernieuwingen in landbouw en visserij, zero-emission mobility, een unieke getijdencentrale en een waterstoftankstation.

Goeree-Overflakkee ontdek je niet in een dag! Daarom zijn er volop mogelijkheden voor een weekendje weg of de zomervakantie. Door het Green Key-certificaat kun je met een gerust hart genieten op diverse campings, camperplaatsen, bungalowparken, hotels of de beachlodges op de Brouwersdam. Of wat dacht je van één van de vele B&B’s.

 

Downloads