Rotterdam,
21
juni
2016
|
12:01
Europe/Amsterdam

Het NK wielrennen, meer dan fietsen alleen.

Samenvatting

Het KNWU NK wielrennen op de weg op Goeree-Overflakkee staat voor de deur en het eiland begint zich al aardig warm te draaien. Zo wordt er ook steeds meer bekend over wat er allemaal te doen is rondom alle wedstrijden die er plaatsvinden. Er worden namelijk verschillende themapleinen ingericht, met informatie en activiteiten voor jong en oud.

 

Themapleinen
Op alle wedstrijddagen kunnen kinderen zich vermaken op het kinderbeleefplein. Dit plein richt zich tijdens het NK natuurlijk op gezondheid, sport en vertier. Er zijn gezonde snacks verkrijgbaar, kinderen kunnen zich uitleven op een luchtkussen, er wordt geschminkt en er zijn allerlei leuke spelletjes te doen.

Op 24 en 25 juni worden er ook nog andere themapleinen ingericht. Op het duurzaamheidsplein "Energy Island 2020", powered by provincie Zuid-Holland in samenwerking met de Gemeente Goeree-Overflakkee, krijg je bij Evides onder andere informatie over hoe slim om te gaan met kraanwater. Ook delen ze er douchecoaches en bidons uit. Het CuraMare gezondheidsplein staat in het teken van kinderen, technologie, bewegen en preventie. Je kan meedoen aan de skippybal race, voetballen in de pannakooi of je gezondheid laten testen door je BMI en je bloeddruk te laten meten. Het woonplein is een initiatief van het digitale woonportal huizenopflakkee.nl. Op dit plein wordt op een leuke wijze het woonaanbod van Goeree Overflakkee gepresenteerd.

Alle pleinen zijn een half uur voor de start van de eerste wedstrijd geopend en sluiten een half uur na de finish van de laatste wedstrijd.

Eten en drinken, het promoteam, de afterparty van radio 538 en meer!
Tijdens de wedstrijddagen zijn er natuurlijk verschillende eet- en drinkgelegenheden waar je kunt genieten van diverse lekkernijen. Het promoteam van Goeree-Overflakkee is elke dag aanwezig om bezoekers van informatie te voorzien en om duurzame goodiebags uit te delen. Bij de merchandise stand van het NK koop je je eigen officiële NK wielershirt. En natuurlijk sluiten we het NK groots af met een knallende afterparty. Rick Romijn en Bas Menting van radio 538 zorgen op 25 juni vanaf 17:00 voor een spetterend slot. Dus mis dat niet en kom ook naar het NK wielrennen op Goeree-Overflakkee!

Blijf op de hoogte.
Het KNWU NK wielrennen op de weg vindt plaat op 18, 22, 24 en 25 juni op Goeree-Overflakkee. Start en finish zijn achtereenvolgens in Oude Tonge, Middelharnis en tot twee maal toe op de Brouwersdam. Voor actuele informatie houd de website van het NK wielrennen (nkwielrennengo.nl) in de gaten of volg ons op Facebook (nkwielerweken) en Twitter (@NKwielerweken).