01
oktober
2018
|
10:29
Europe/Amsterdam

Harlequin onthult: Romantiek anno 2018 is verwarrend

Maar knuffelen en spontaan je partner verrassen blijven de meest romantische gebaren

Op 30 oktober 2018 verschijnt bij uitgeverij Harlequin - leider in romantiek - alweer de 4000ste Bouquet: Machtige verleider. Om dit feestelijk te vieren heeft Harlequin laten onderzoeken wat de Nederlander nu echt romantisch vindt anno 2018.

Uit dit onderzoek komen verrassende resultaten naar voren:

  • Bijna 70% van de Nederlandse volwassenen vindt het verwarrend wat vandaag de dag als romantisch wordt gezien;
  • 85% van de Nederlanders zou wat meer romantiek in hun leven willen, maar men weet niet zo goed hoe;
  • Traditionele romantische gebaren zoals knuffelen en spontaan je partner verrassen zijn nog steeds het populairst; dat blijkt uit de top 20 van meest romantische gebaren;
  • De grootste afknappers zijn ook bekend. Met stip op nummer 1: telefoonverslaving (bijvoorbeeld tijdens het eten je telefoon op tafel leggen).

Romantiek is springlevend
Romantiek anno 2018 is niet dood, maar we vinden het lastig om de juiste vorm te vinden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Harlequin naar de rol van romantiek anno 2018. Bijna 70% van de ondervraagden geeft toe dat ze het verwarrend vinden wat vandaag de dag als romantisch wordt beschouwd.

Uitgeverij Harlequin - leider in romantiek - heeft een groot romantiekonderzoek speciaal laten uitvoeren om te vieren dat op 30 oktober 2018 de 4000ste Bouquet - Machtige verleider - verschijnt. Het onderzoek, waarvoor ruim duizend Nederlandse volwassen zijn ondervraagd, onthult welke gebaren tegenwoordig het meest romantisch worden gevonden. Ook blijkt dat 85% van de Nederlanders meer romantiek in hun leven zouden willen. Tegelijkertijd geeft één op de drie aan dat ze in de praktijk van alledag geen romantische gebaren maken, omdat ze bang zijn dat het afgezaagd overkomt of omdat het ongemakkelijk zal voelen.

De meest romantische gebaren
Hoewel we in een digitaal tijdperk leven, lijkt het erop dat we nog het meest hunkeren naar traditionele romantische gebaren. Uit het onderzoek komt naar voren dat de meest romantische gebaren zijn: knuffelen en je partner spontaan verrassen met een cadeautje of reis. Ook het traditionele hand-in-hand lopen is in 2018 nog steeds een zeer populair romantisch gebaar.

De top 5:

  1. Knuffelen (55%)
  2. Een verrassend cadeau kopen (50%)
  3. Hand in hand lopen (41%)
  4. Een spontaan reisje plannen (35%)
  5. Een spontaan avondje uit organiseren (32%)


Harlequin Regels voor Romantiek: de ultieme romantiekgids
De gedetailleerde uitkomsten van het onderzoek verschijnen in Harlequin Regels voor Romantiek: een gratis online uitgave, die belooft de ultieme gids te zijn voor de regels van de hedendaagse romantiek. In de uitgave staat onder andere de ultieme lijst van hedendaagse tips voor romantiek en de Top 20 van de kleine gebaren die volgens Nederlanders het beste ‘ik hou van jou’ zeggen, nader toegelicht door topauteurs van Harlequin-boeken. Naast deze romantische gebaren staan er in de uitgave nog veel meer leuke feitjes over romantiek, afknappers en informatie over Harlequin zelf.

Harlequin Regels voor Romantiek is gratis te downloaden via: https://www.harlequin.nl/harlequin-regels-voor-romantiek. Een leuke video over hoe de Nederlander zelf de romantiek ervaart, is te vinden via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=4ZkKkgcG1-k&t.


Bouquet 4000: al 4000 keer de ultieme romantiek
Bouquet 4000 - Machtige verleider - is vanaf 30 oktober 2018 overal in Nederland te koop en te vinden in het tijdschriftenschap. Natuurlijk ook verkrijgbaar via de website van Harlequin: www.harlequin.nl, als papieren boek en als e-book.

BOUQUET 4000 - Machtige verleider
Een feestbundel met nieuwe verhalen van romantische topauteurs
Lynne Graham, Sharon Kendrick en Miranda Lee
Gegarandeerd romantisch!

Prijs: €6,99 / e-book: €5,99. Verschijningsdatum: 30-10-2018


Over Harlequin
Uitgeverij Harlequin is sinds 1974 de onbetwiste marktleider op het gebied van romantische pocketreeksen. Bouquet, de bekendste romantische reeks, biedt haar lezers al meer dan veertig jaar de ultieme romantiek in verhalen vol glamour, hartstocht en verleiding. Harlequin is een merknaam van uitgeverij HarperCollins Holland, onderdeel van HarperCollins Publishers. HarperCollins is de op één na grootste boekenuitgever voor consumenten ter wereld, met vestigingen in achttien landen. Onder de auteurs van HarperCollins, die boeken in tientallen genres schrijven, bevinden zich winnaars van de Nobelprijs en de Pulitzerprijs. HarperCollins heeft zijn hoofdkantoor in New York en is een dochteronderneming van News Corp.

Downloads