Rotterdam,
19
augustus
2019
|
13:38
Europe/Amsterdam

De lessen van Ubuntu: de Afrikaanse filosofie voor een gelukkig leven

Kleindochter van Desmond Tutu geeft wijsheden van haar grootvader door

Op 8 oktober 2019 verschijnt bij HarperCollins Holland ‘De lessen van Ubuntu’ van Mungi Ngomane. Als kleindochter van Nobelprijswinnaar en aartsbisschop Desmond Tutu had Mungi dagelijks te maken met de levensfilosofie uit de regenboognatie van haar grootvader. In haar nieuwe boek geeft ze de wijsheden van Desmond Tutu en van diens vriend Nelson Mandela aan ons door.

Ik ben omdat jij bent                                                                                                         
Het woord ‘Ubuntu’ komt uit het Xhosa, een taal uit de Afrikaanse Oost-Kaap, en betekent dat iedereen met elkaar is verbonden. Het is de filosofie die Zuid-Afrika helpt te genezen van de wonden uit het verleden. De wijsheid van Ubuntu - luisteren, tolerantie, het goede in mensen zien en de bereidheid om te vergeven - kan ons helpen om de relaties met onze partners, vrienden, familie en collega’s te verbeteren, te versterken en te helen.

Een Afrikaans gezegde luidt: ‘Wijzen bouwen bruggen, dwazen bouwen muren.’ Dus hoe leren we, in een tijd waarin mensen steeds meer van elkaar vervreemden, om bruggen te bouwen? Ubuntu is hierop het antwoord.

Mungi Ngomane                                                                                                     
Mungi Ngomane is de kleindochter van Desmond Tutu en beschermheilige van de Tutu Foundation. Mungi werkt voor verschillende mensenrechtenorganisaties, met name op het gebied van vluchtelingenbescherming en gelijke rechten voor vrouwen en meisjes.Ze studeerde Internationale Studies en Diplomatieke Betrekkingen in Londen en woont tegenwoordig in Nashville.

‘De lessen van Ubuntu’ is een tijdloze en inspirerende cadeau-uitgave, fullcolour geïllustreerd. Het boek verschijnt dit najaar in meer dan tien landen wereldwijd.

Overige informatie
ISBN : 978 94 027 0427 3
Prijzen : paperback € 19,99 / e-book € 12,99
Website: : https://www.harpercollins.nl/
Facebook : https://www.facebook.com/harpercollinsholland/
Instagram : https://www.instagram.com/harpercollins_holland/