Rotterdam,
07
augustus
2017
|
10:53
Europe/Amsterdam

Herman Jansen brengt speciale editie Notaris; Zwart Nazareth

Schiedamse distilleerderij brengt limited edition Notaris Jenever uit

Samenvatting

De Schiedamse distilleerderij Herman Jansen heeft met haar bekende Notaris Jenever een speciale editie uitgebracht; Zwart Nazareth. Een 5 jaar gelagerde notarismoutwijnjenever, waarvan de eerste in 1987 voor het eerst werd gestookt in branderij De Tweelingh is nu, precies 30 jaar later, gecombineerd met 3 jaar gelagerde speltmoutwijnjenever. Deze speciale limited edition resulteert in een fruitige en toch volle moutwijnjenever met hints van vanille door lagering op zowel Europees als Amerikaans eiken. En als Herman Jansen dan toch een nieuwe stempel drukt op de nostalgische jenever, dan ook maar meteen op het bekende jenever drankritueel ‘het kopstootje’. In samenwerking met de Rotterdamse bierbrouwerij Brouwerij Noordt is er een geschenkverpakking uitgegeven met daarin het biertje Noordt Dubbel dat van hetzelfde mout wordt gebrouwen als Herman Jansen gebruikt voor haar Notaris. Dat betekent dubbel genieten van het kopstootje.

Dertig jaar De Tweelingh
In 1987 opende Dick Jansen senior van Herman Jansen Branderij De Tweelingh aan de Noordvest. Hier stookt hij al dertig jaar met passie, beschermd onder gemeentelijk zegel, Notaris Jenever. Echte Schiedamse moutwijnjenever. Dit distillaat is zeldzaam en uniek en staat op gelijke hoogte met de originele malt whisky’s en cognacs die de tijd hebben gekregen te rijpen tot volledige volwassenheid. Jenever met een donker randje, maar met een prachtige kern vol diepgang en zachtzinnige schoonheid. Een oprecht product zonder poespas. De geest van Schiedam gevangen in een krachtige fles.

Techniek van de toekomst
Om het dertig jarig bestaan te vieren van branderij De Tweelingh, is Notaris Jenever in een nieuw jasje gestoken. Met de introductie van deze limited edition laat de Schiedamse distilleerderij zien wat het in huis heeft en toont dat het producten maakt met respect voor het verleden, maar ook oog heeft voor de toekomst. De 5 jaar gelagerde notarismoutwijnjenever en 3 jaar gelagerde speltmoutwijnjenever is na samenvoeging gefinished middels een zogeheten ‘accellarated finishing’ techniek, een techniek van de toekomst. op een extra getoast vat, wat zorgt voor een licht subtiele rooksmaak een verwijzing naar Zwart Nazareth.

Zwart Nazareth
De benaming Zwart Nazareth komt uit de tijd waarin Schiedam haar gloriedagen beleefde in de jeneverindustrie. Op dat moment waren er maar liefst 392 stokerijen en werd Schiedam niet voor niks de distilleerderijhoofdstad van de wereld genoemd. Een nare bijkomstigheid was dat door het stoken van deze drank de stokerijen dag en nacht zwarte rook uitstootte die op de stad neerdwarrelde. Hierdoor kreeg Schiedam de bijnaam ‘Zwart Nazareth’. De oorsprong ligt overigens niet bij de Bijbelse Nazareth, maar in het Belgische Nazareth waar aan het eind van de negentiende eeuw ruim 22 branderijen in gebruik gesteld werden door boeren uit de omgeving. Branders uit Nazareth togen voor advies naar Schiedam waardoor de stad de naam Zwart Nazareth kreeg.

Kopstootje
Speciaal voor deze limited edition van de Notaris Jenever Zwart Nazareth is Herman Jansen een samenwerking aangegaan met Brouwerij Noordt. Master Distiller Ad van der Lee van Herman Jansen en meesterbrouwer Peter Rouwen, eigenaar van Brouwerij Noordt, doken samen de brouwerij in op zoek naar de beste combinatie voor het bekende ‘kopstootje’ waarbij men jenever combineert met een biertje.. Toen bleek dat Noordt Dubbel hetzelfde mout gebruikt als Herman Jansen voor hun Notaris wat de twee dranken prachtig in balans brengt was dat een mooi uitgangspunt voor een samenwerking. De drankencombinatie is, tezamen met twee Herman Jansen jeneverglazen en twee Brouwerij Noordt bierglazen, in een oplage van 500 stuks uitgegeven in een geschenkverpakking. Van de losse flessen zijn er 250 stuks gebotteld.

Achtergrond
Distilleerderij Herman Jansen is een familiebedrijf uit Schiedam en stamt uit 1777. Al zeven generaties lang legt de familie zich toe tot het maken van mooie dranken, gebaseerd op eerlijkheid en kwaliteit. Toegewijd vakmanschap in combinatie met gedegen kennis en een open benadering tot samenwerking heeft er toe geleid dat Herman Jansen wereldwijd bekend staat als betrouwbare en gerenommeerde distilleerderij.

Boilerplate

Overige informatie over Herman Jansen
Adres: Zijlstraat 2-6, 3111 PS Schiedam
Telefoon: +31 (0)10 409 10 48
Website: http://www.houseofhermanjansen.com/