Rotterdam,
23
maart
2022
|
09:40
Europe/Amsterdam

Het Prinses Theater Rotterdam op feestelijke wijze heropend

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam geeft startsein voor opening van unieke evenementenlocatie

Samenvatting

Het Prinses Theater, het oudste theater van Rotterdam, is na jaren stilte opnieuw in de spotlights gezet. Het in authentieke stijl gerestaureerde theater in Delfshaven werd onlangs opgekocht door horeca duo Ernst Hoogenboom en Dennis Rens om hier een multifunctionele evenementenlocatie van te maken. Op 22 maart werd het theater officieel heropend door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, waarmee de kop eraf is en het theater weer dé plek is voor zowel culturele als commerciële programmering, (zakelijke) evenementen en particuliere partijen.

Feestelijke opening
Het Prinses Theater werd 22 maart officieel geopend door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, door middel van het doorknippen van een lint op het podium. Na het officiële moment droeg de in Rotterdam geboren en getogen Gerard Cox een gedicht voor en volgde een avond vol entertainment, gehost door presentator en entertainer Dave van der Wal. Ook werd bekend gemaakt dat de mysterieuze cocktailbar Dr. Rotterdam haar intrede doet in het theater, door de onthulling van de bar waar de allereerste Dr. cocktails werden geschonken.

(Culturele) filosofie en bijdrage voor Delfshaven
Het theater ontvangt geen subsidie en zal zich daarom in eerste instantie richten op het organiseren van evenementen en meetings voor de zakelijke en particuliere markt. Hiermee legt zij een stabiele basis om verder te kunnen ondernemen en zelfstandigheid te creëren. Het theater wilt in de toekomst ook culturele programmering aan gaan bieden, zoals try-outs, stand-up comedy en dinnershows. Hierbij zal de connectie met de wijk Delfshaven een belangrijke rol spelen, waarbij zij zoveel mogelijk lokale producten en diensten inzetten om bedrijfskansen terug te geven aan de wijk. Het theater ambieert van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor Delfshaven, de inwoners van Rotterdam en haar bezoekers en deed daarom afgelopen gemeenteraadsverkiezingen bijvoorbeeld ook al dienst als stemlokaal.

Evenementenlocatie en speakeasy cocktailbar
Het Prinses Theater is een multifunctionele evenementenlocatie waar events en meetings georganiseerd kunnen worden van 20 tot 850 gasten. Vergaderingen, beurzen, congressen, productpresentaties, bedrijfsfeesten, borrels, diners of bruiloften, de mogelijkheden zijn eindeloos in het theater. Wat de locatie extra speciaal maakt? Behalve dat het stijlvolle theater met podium op zichzelf staand al uniek is, kan het theater een compleet entertainment programma samenstellen naar wens van de opdrachtgever. Daarnaast is er de exclusieve optie om “de dokter” te boeken tijdens een evenement, waarbij de normaal verstopte cocktailbar haar deuren opent om gasten van de lekkerste cocktails te voorzien. Ook zonder event kun je Dr. Rotterdam bezoeken, maar alleen op afspraak en met doktersrecept om het mysterieuze imago te behouden.

Uiteenlopende programmering
Het Prinses Theater zal vanaf heden een uiteenlopend programma aanbieden en ook de unieke ruimte verhuren als multifunctionele evenementenlocatie. Zo zal op 4 juni de kick-off van 30Love plaatsvinden, waarbij er iconische Rotterdamse namen als Ted Langenbach, Lucien Foort, Bootsy Paul, Dave Leatherman en George & Jimmie achter de draaitafels plaatsnemen. Ook zal het Prinses Theater de Amerikaanse actrice Jayne Mansfield eren door jaarlijks op haar geboortedag (19 april) een galadiner te organiseren. Jayne Mansfield promootte in 1957 haar film ‘The girl can’t help it’ in het Prinses Theater, waarmee Rotterdam in de spotlights werd gezet. Rotterdammers kunnen een tafel kopen voor het galadiner, waarvan de opbrengst wordt ingezet om een projectteam op te zetten welke als doelstelling heeft om once-in-a-life-time concerten en bijeenkomsten van spraakmakende artiesten naar het theater te halen. Hiermee doelen zij op grote namen die normaal alleen op grote podia staan, maar nu juist op intieme wijze een “privé-concert” geven aan maximaal 850 personen.

Over het Prinses Theater
Het Prinses Theater is het oudste theater van Rotterdam, gelegen in de wijk Delfshaven. Het pand in Rotterdam is oorspronkelijk in gebruik genomen als Concordia Bioscope (1914) en later door Aron Chermoek (1917 tot 1940) als bioscoop- en variététheater. Het theater van ca. 1.100 m2 is de afgelopen 10 jaar volledig gerenoveerd en gemoderniseerd naar de maatstaven anno 2022, maar aan de rijke geschiedenis van dit unieke pand is niets veranderd. Zo promootte de Amerikaanse actrice Jayne Mansfield er in 1957 haar film ‘The girl can’t help it’ , kreeg Lee Towers er in 2000 de Wolfert van Borselenpenning en namen televisiepersoonlijkheden als Paul de Leeuw, André van Duin en Jörgen Raymann er showproducties op. Dennis en Ernst willen middels innovatief ondernemerschap het theater ook voor de komende 100 jaar behouden voor Rotterdam en het bijzondere Delfshaven. “Na 10 jaar renovatie voldoet deze unieke locatie aan alle benodigde vereisten om evenementen te organiseren. Wij koesteren ons verleden en zijn klaar voor het heden”, aldus Dennis Rens.