Rotterdam,
07
juli
2017
|
10:25
Europe/Amsterdam

Restaurant Roots drie dagen in het teken van North Sea Jazz

Opbrengst high tea tijdens jazzfestival gaat naar Stichting Muziekids

Aankomend weekend daalt het North Sea Jazz festival weer neer in Rotterdam en niet alleen maar in Ahoy, maar ook in het Hilton Rotterdam. Drie dagen lang ademt het hotel North Sea Jazz en dat is ook te voelen en te proeven in het Rotterdamse restaurant Roots. Wil je een graantje meepikken van de jazzsfeer, kom dan naar de speciale Muziekids high tea. Drie dagen lang kunnen gasten tussen 14.00 en 16.00 uur genieten van verschillende soorten verse thee en bijbehorende zoete en hartige hapjes terwijl op de achtergrond jazzmuziek klinkt. En omdat Roots de muziek een warm hart toedraagt, wordt de helft van de opbrengst van deze high tea gedoneerd aan Stichting Muziekids. 

Jazzy expo van Ruud Lips
Tijdens het populaire jazzfestival is Hilton Rotterdam the place to be. Kom deze sfeer proeven tijdens de 3-daagse gratis te bezichtigen expositie van Ruud Lips die met zijn waanzinnige jazzy fotografie bij menigeen een blijvende indruk achterlaat. Onderdeel van deze JazzImagine Expo is Muziekids, een organisatie die Muziekstudio’s bouwt en troubadours uitzendt naar ziekenhuizen om kinderen een mooie blije dag te laten ervaren. De expositie wordt geopend door Laura Fygi, de beschermvrouwe van Muziekids, en Ruud Lips zal 1 van zijn kunstewerken ter veiling aanbieden, de opbrengst gaat volledig naar Muziekids.
 

High tea
Mooie aansluiting op deze expositie is de speciale Muziekids high tea in restaurant Roots. Drie dagen lang kunnen gasten zich letterlijk onderdompelen tijdens een verrukkelijke high tea met prachtige amuses en koffie en thee. Voorafgaand wordt de gast getrakteerd op een aperitief. Deze speciale Muziekids high tea bedraagt 40 euro per persoon. Maar liefst de helft hiervan (dus 20 euro p.p.) gaat naar de Stichting Muziekids. Uiteraard hoopt het Rotterdamse restaurant volgende week een prachtig bedrag bekend te kunnen maken.
 

Stichting Muziekids
Stichting Muziekids is opgezet om muziekstudio’s in ziekenhuizen te realiseren, zodat het verblijf van zieke kinderen wat aangenamer wordt. De vrolijke ruimte met prachtige muziekinstrumenten en audioapparatuur verzacht de pijn, hun verdriet en het gemis van thuis. Daarnaast heeft muziek een positieve werking bij ziekte. Het luisteren naar muziek en het maken van muziek hebben krachtige en duidelijke aantoonbare resultaten. Daar draagt restaurant Roots graag haar steentje aan bij!

Overige informatie over Restaurant Roots
Locatie : Kruiskade 9, 3012 EE Rotterdam
Reserveren : T: 010 710 8028 / E: roots_restaurant@hilton.com
Website : www.rotterdam.hilton.com
Facebook : www.facebook.com/rootsrtm/
Instagram : www.instagram.com/rootsrotterdam/