Den Haag,
12
juni
2017
|
15:31
Europe/Amsterdam

Nieuw Haags foodcourt Hofhouse houdt openingsweek

Kom met Vaderdag met je kroost naar dé gloednieuwe hotspot in Den Haag

Samenvatting

Het is zover! Hofhouse heeft haar deuren geopend aan de Rijnstraat in Den Haag. Aangezien we ons voor kunnen stellen dat velen hun nieuwsgierigheid nauwelijks nog kunnen bedwingen, vindt er een openingsweek plaats waarin gasten letterlijk een voorproefje kunnen komen nemen. De openingsweek trapt af op zondag 18 juni met een zogeheten Mini Hofhouse Chef. Een Vaderdag evenement zowel voor de papa’s (en mama’s) als de kleintjes en met name voor de laatste groep is er volop vertier. Zo mogen ze een bierglas voor papa komen pimpen en zelf kokkerellen in de vele keukens die Hofhouse rijk is, zoals burgerzaak Burgerz, Italiaan Da Portare VIA of Toastable waar tot wel 8 centimeter hoge rijk gevulde tosti’s worden gemaakt. Voor wie op 18 juni al andere plannen heeft, is er op zondag 25 juni een proeverij met live muziek en op vrijdag 30 juni doet ook Hofhouse mee aan de ShoppingNight. 

Chef-koks in de dop
Alle kleine chef-koks in Hofhouse verzamelen! Op zondag 18 juni mogen zij zich uitleven in één van de keukens van de vele foodconcepten in de nieuwe horecagelegenheid. Ga jij meehelpen pizza’s bakken of torenhoge tosti’s maken? Blogger Francesca van den Berk van Francesca Kookt! zal de kookkunsten van de mini chefs beoordelen en het lekkerste gerecht kiezen. De winnaars gaan naar huis met een leuke prijs. Voor wie koken een stap te ver gaat, kan ook geblinddoekt verschillende producten komen proeven. Heb jij fantastische smaakpapillen? Raad de smaak! Nog geen cadeau voor papa? Geen nood, want speciaal voor Vaderdag kunnen de kinderen zich uitleven op bierglazen tijdens Pimp Papa’s Bierglas.

Algemeen
Hofhouse is een prachtige horecagelegenheid van maar liefst 1.000 m2 meter waar iedereen terecht kan voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Doordat de foodunits centraal in de ruimte zijn geplaatst, krijgen de bezoekers letterlijk een kijkje in de keuken. In totaal wordt het foodcourt ingevuld door 8 verschillende horecabelevingen verspreid over 6 vaste eilanden en 2 dynamische pop-up elementen die per seizoen wisselen. De locatie beschikt over circa 350 zitplaatsen en biedt ruimte voor take-away. De bar van Hofhouse is uitgerust met een groot assortiment speciaal bieren, wine by the glass, spirits en cocktails.

Het gehele door worden er diverse evenementen georganiseerd in Hofhouse. Kom je al ogen en oren te kort bij de food en drinks, maak dan je borst maar nat, want ook de architectuur van het pand en de inrichting zijn om te watertanden. Niemand minder dan het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas, nam het interieur voor haar rekening.

Boilerplate

Overige informatie over Mini Chef Hofhouse
Openingstijden : Zondag 18 juni van 10:00 – 12:30 uur. Aanmelden vanaf 09:30 uur.
Adres : Rijnstraat 10, 2515 XP Den Haag
Entree : Het evenement is gratis en is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De activiteiten ‘Pimp papa’s bierglas’ en ‘Raad de Smaak’ zijn ook voor de kinderen jonger dan 6 jaar.
Aanmelden : Voor het koken is een beperkt aantal plaatsen, aanmelden kan 18 juni vanaf 09:30 uur in Hofhouse.
Website : www.hofhouse.nl
Facebook : www.facebook.com/HofhouseDenHaag
Instagram : www.instagram.com/hofhouse_denhaag/