Amsterdam,
25
oktober
2018
|
15:35
Europe/Amsterdam

Hotel Jakarta Amsterdam by WestCord brengt botanische beleving naar de hoofdstad

Groenste hotel van Nederland is geopend op Java-eiland in Amsterdam

Hotel Jakarta Amsterdam opent op 28 juni 2018 officieel haar deuren. Dit hotel is een bijzondere aanwinst voor Amsterdam door het duurzame karakter en de spectaculaire architectuur. Met de subtropische binnentuin, het zintuigprikkelende restaurant Café Jakarta en de avontuurlijke skybar Malabar neemt Hotel Jakarta Amsterdam de gasten mee op een ontdekkingsreis waar het Oosten en het Westen samensmelten. Een inspirerende locatie waar geslapen, gegeten, gedronken, gewerkt en gerelaxt kan worden. Een ontmoetingsplek voor hotelgasten, buurtbewoners en Amsterdammers.

Credits: Hotel Jakarta Amsterdam Sander Baks | SeARCH

Eén van de meest duurzame hotelgebouwen van Nederland
De bijzondere architectuur en het oogstrelende interieur geven het hotel een enorme wow-factor. In het interieur worden industriële elementen gecombineerd met modern-Aziatische accenten. In het hotel staan verschillende kunstwerken afkomstig uit Indonesië van de rijkscollectie van het Tropenmuseum. Het hotel is volledig duurzaam gebouwd en er zijn veel energiebesparende maatregelingen toegepast, zoals het opvangen van regenwater voor het besproeien van de binnentuin. Via pv-panelen in de gevel en het dak van het atrium wordt er zonne-energie opgevangen en omgezet in elektriciteit. De koeling en verwarming van het hotel zelf gebeurt middels een warmte- en koudeopslagsysteem. Het personeel draagt duurzame bedrijfskleding, ontworpen door het fashionlabel By Rockland | HACKED by. Dankzij deze duurzaamheidsprestaties is Hotel Jakarta Amsterdam een energieneutraal gebouw dat met een BREEAM Excellent certificaat één van de meest duurzame hotelgebouwen van Nederland is.

Bakkerij Westers
Dat er een bakkerij in Hotel Jakarta zit is niet geheel toevallig. De oprichter van WestCord Hotels komt uit een echte bakkersfamilie. Bakkerij Westers in Hotel Jakarta Amsterdam is dan ook een ode naar de originele bakkerij op het Waddeneiland. Bakkerij Westers leent zich perfect voor een ontbijt met vers afgebakken croissants. Maar ook tijdens de lunch is er een ruim aanbod van rijk belegde broodjes. De lichte bakkerij is een perfecte werkspot voor Amsterdammers uit de buurt. Daarnaast serveert Bakkerij Westers in de eigen patisserie heerlijk gebak, taarten en koeken.

WellCome Wellness
Voor innerlijke rust, sereniteit en een luxe ambiance ben je bij WellCome Wellness in Hotel Jakarta aan het goede adres. Het prachtige wellnessgedeelte ligt aan de oostkant van het hotel. Met een direct uitzicht op het IJ vanuit het zwembad en de behandelruimtes is het een heerlijk rustpunt op Java-eiland. WellCome Wellness beschikt over een tweetal behandelkamers, zwembad, gym, Finse sauna en Turks stoombad. De behandelruimtes zijn modern ingericht met Indonesische invloeden die zorgen voor een unieke beleving. Hotelgasten mogen gratis gebruik maken van het zwembad, de fitness en de sauna. Hotel Jakarta verwelkomt ook graag haar niet-hotelgasten voor deze faciliteiten, waarvoor er dagprijzen en abonnementen beschikbaar zijn.

Publieke ruimtes
Bij binnenkomst valt direct het oog op de enorme subtropische binnentuin met metershoge palmen die is gerealiseerd in samenwerking met de Hortus Botanicus Amsterdam. Op de begane grond bevindt zich Café Jakarta met het zonnige terras op het zuiden. Op de eerste etage bevindt zich een comfortabele lounge, Bakkerij Westers met espressobar en WellCome Wellness Amsterdam met zwembad, sauna en stoombad. Alle faciliteiten zijn voor zowel hotelgasten als gasten van buitenaf toegankelijk.

Café Jakarta
In Café Jakarta brengen de Franse executive chef Stéphane Besse en de Indonesische executive sous-chef Rendy Reanaldy onder de noemer 'Two Worlds Connected' uitnodigende aroma’s en exotische smaken samen in verrassende oosterse gerechten met een Westerse twist. Het restaurant creëert een ontmoeting tussen culturen, stijlen en keukens waar kruiden blenden, specerijen mixen en smaken versmelten. De grote eilandbar nodigt uit voor een drankje, de oesterbar is een walhalla voor liefhebbers van fruits de mer en het grote terras gelegen op het zuiden geeft een prachtig uitzicht over het IJ.

Malabar, cocktails with a view
Op de 8e en 9e etage bevindt zich skybar Malabar, vernoemd naar een vulkaan op Java. Hier worden spannende cocktails bereid met zorgvuldig gekozen spirits en huisgemaakte infusies door gepassioneerde mixologists. De bar beschikt over een uitgebreid cocktailmenu, van signature cocktails tot ultimate classics. Malabar biedt een fantastisch uitzicht over het centrum van Amsterdam.

Boutique style kamers
Hotel Jakarta Amsterdam beschikt over totaal 200 hotelkamers. De 168 boutique style kamers (30m2) hebben een intieme, warme uitstraling van bamboehout en zijn voorzien van Indonesische accenten. Ze beschikken over een inpandig balkon en zijn van alle moderne gemakken voorzien. De 26 junior suites zijn iets ruimer (30m2 – 38m2) en voorzien van een Frans balkon. De 6 luxe suites (vanaf 40m2) liggen in de punt van Hotel Jakarta Amsterdam en hebben een 180 graden uitzicht over het IJ, het centrum van Amsterdam en Amsterdam-Noord.

Over WestCord Hotels
De gemeente Amsterdam schreef in 2014 een tender uit voor de ontwikkeling van een hotel op Java-eiland als onderdeel van een herontwikkelingsprogramma. WestCord Hotels diende samen met architectenbureau SeARCH en in samenwerking met het Tropenmuseum en de Hortus Botanicus Amsterdam het winnende hotelconcept in en vaart hiermee een innovatieve koers. Dit jaar viert WestCord Hotels haar 50 jarig jubileum. De hotelgroep begon in 1968 met Hotel de Wadden op het Waddeneiland Vlieland en is uitgegroeid tot een gerenommeerde hotelgroep waar ook Hotel New York in Rotterdam onderdeel van uitmaakt. En waar vroeger de lijndienst vertrok vanaf Rotterdam naar New York, vertrok in Amsterdam op Java-eiland een lijndienst naar Jakarta. De plek waar nu Hotel Jakarta Amsterdam geschiedenis gaat schrijven. Hotel Jakarta Amsterdam is het vijftiende hotel in de groep en er volgt meer expansie. In 2020 wordt WestCord Market Hotel Groningen geopend en in 2021 vindt de opening plaats van het derde WestCord Hotel in Rotterdam; Hotel Chicago Rotterdam.

Over Hotel Jakarta Amsterdam
Adres: Javakade 766, 1019 SH Amsterdam
Telefoon: +31(0)20 2360000
Website: hoteljakarta.amsterdam
E-mail: info@hoteljakarta.nl / marketing@westcordhotels.nl
Facebook:www.facebook.com/HotelJakartaAmsterdambyWestCord 
Instagram: www.instagram.com/hoteljakarta.ams