Amsterdam,
03
april
2018
|
15:45
Europe/Amsterdam

Hotel Jakarta Amsterdam lanceert pop-up restaurant in De Hortus

Pers en genodigden krijgen voorproefje uit de toekomstige keuken van Café Jakarta

Samenvatting

Op donderdag 5 en vrijdag 6 april 2018 organiseert het in aanbouw zijnde Hotel Jakarta Amsterdam een pop-up restaurant in De Hortus Botanicus Amsterdam. Hier maken de gasten kennis met gerechten uit de toekomstige keuken van Café Jakarta. Executive chef Stéphane Besse en executive sous-chef Rendy Reanaldy brengen onder de noemer 'Two Worlds Connected' uitnodigende aroma’s en exotische smaken samen in verrassende oriëntaalse gerechten met een Nederlandse twist.

Donderdagavond 5 april is het pop-up restaurant gereserveerd voor een exclusief persgezelschap. Op vrijdagavond 6 april mogen 40 winnaars van de Facebook actie op uitnodiging van Hotel Jakarta Amsterdam komen proeven van het nieuwe menu. Zij kunnen een felbegeerde plek winnen in het pop-up restaurant door mee te doen aan de win- en deelactie op de facebookpagina van Hotel Jakarta Amsterdam:
https://www.facebook.com/HotelJakartaAmsterdambyWestCord/

Café Jakarta
Het nieuwe restaurant van Hotel Jakarta Amsterdam wordt een feest voor de zintuigen. Café Jakarta creëert een ontmoeting tussen culturen, stijlen en keukens waar kruiden blenden, specerijen mixen en smaken versmelten. Café Jakarta is even exotisch als vertrouwd, net zo avontuurlijk als gastvrij. Een ontmoetingsplek waar iedereen zich senang voelt.

De chefs
Stephane Besse is geboren in Bordeaux. Zijn vader was patissier voor sterrenchefs en hij wakkerde bij Stephane de passie voor koken aan. Stephane werkte twee jaar voor de Roux broers, onder meer in het befaamde restaurant Le Gavroche in Londen, en vertrok daarna naar Amsterdam om te werken als executive sous chef van Hotel Sofitel de Grand bij Cafe Roux en Restaurant Bridges. In 2009 startte hij bij het Fashion Hotel in Amsterdam. Met Hotel Jakarta Amsterdam begint hij als executive chef aan zijn volgende culinaire reis samen met executive sous-chef Rendy Reanaldy. Rendy is in 1986 geboren in Bandung op Java. Na de hotelschool in Bandung verhuisde hij naar Nederland. Hij werkte onder meer bij Restaurant het Bosch en Restaurant Blaauw. Rendy heeft enorm veel kennis van de Oosterse producten, cultuur en foodtrends in Indonesië en vormt een sterk team met Stephane.

Over Hotel Jakarta Amsterdam
Op de kop van Java-eiland in Amsterdam wordt gebouwd aan een bijzonder duurzaam hotel met een spectaculaire architectuur. Hotel Jakarta Amsterdam is de nieuwste aanwinst van WestCord Hotels dat hiermee een innovatieve koers vaart. De hotelgroep begon in 1968 met Hotel de Wadden op het Waddeneiland Vlieland en is uitgegroeid tot een gerenommeerde hotelgroep waar ook Hotel New York in Rotterdam onderdeel van uitmaakt. En waar vroeger de lijndienst vertrok vanaf Rotterdam naar New York, vertrok in Amsterdam een lijndienst naar Jakarta. Precies op deze plek op Java-eiland verrijst nu Hotel Jakarta Amsterdam wat naar verwachting in mei 2018 haar deuren gaat openen voor toeristen, zakelijke bezoekers, buurtbewoners en de inwoners van Amsterdam.

De gemeente Amsterdam schreef in 2014 een tender uit voor de ontwikkeling van een hotel op Java-eiland als onderdeel van een herontwikkelingsprogramma. WestCord Hotels diende samen met architectenbureau SeARCH en in samenwerking met het Tropenmuseum en de Hortus Botanicus Amsterdam het winnende hotelconcept in, dat naast een architectonisch hoogstaand ontwerp uitblinkt in duurzaamheid en publieke programmering.

In het centrale atrium op de begane grond wordt een subtropische tuin gerealiseerd in samenwerking met Hortus Botanicus Amsterdam. Hiernaast wordt Café Jakarta gebouwd; een groot restaurant met oesterbar. De ruimte wordt transparant, uitnodigend en combineert een industrieel karakter met een modern-Aziatische uitstraling. De horeca fungeert als ontmoetingsplek tussen hotelgasten, buurtbewoners en Amsterdammers. Een inspirerende locatie waar gegeten, gedronken, gewerkt en gerelaxt kan worden.