13
september
2021
|
13:38
Europe/Amsterdam

Op een culinaire trip door de USA met Hudson

Amerikaans food & diningconcept Hudson viert door heel Nederland de classy, comfy style

Samenvatting

Het Amerikaanse food & diningconcept Hudson is op steeds meer plekken in Nederland te vinden. De unieke locaties van Hudson hebben allemaal een eigen karakter en ambiance waardoor je in elke zaak weer iets nieuws kunt ontdekken. Zo moet je voor een cocktaildate bij Hudson Rotterdam zijn, vier je in Hudson Zoetermeer gerust een bruiloft met je geliefden en ben je tijdens een museumdagje juist bij Hudson Den Haag Statenkwartier aan het juiste adres. De restaurants typeren zich door een classy en comfy style, gecreëerd door meterslange Chesterfields, skulls aan de muur en natuurlijk een menukaart waarop juicy burgers en andere Amerikaanse food classics niet mogen ontbreken.

Hudson Rotterdam
In het ongelooflijk leuke en hippe Witte de With-kwartier kun je avonden vullen, zoveel leuks is er te zien en te proeven. Maar voor de echte gezelligheid, de beste burgers én een overdekt en verwarmd terras kom je langs bij Hudson Rotterdam. Zit je liever iets intiemer, nestel je dan op een van de Chesterfieldbanken op de eerste verdieping. Ook na het diner ben je van harte welkom om zowel binnen als buiten te genieten van de urban vibes van Hudson Rotterdam. Tot in de late uurtjes worden er geweldige cocktails gereserveerd. Elke week weer bedenken de Hudson bartenders een nieuwe creatie om je mee te verrassen. Hudson Rotterdam is gevestigd aan de Schiedamse Vest en onderdeel van de Rotterdam Foodsquare. Voor groepen is deze locatie heel geschikt, je kunt vrijwel elk gedeelte exclusief afhuren.
https://restauranthudson.nl/rotterdam

Hudson Zoetermeer
Deze locatie is gevestigd in de prachtige Sara Lydia Hoeve in de wijk Oosterheem aan de rand van het groene Benthuizen. Een echte allemansvriend deze zaak, waar zowel vriendengroepen, gezinnetjes, als collega’s die komen borrelen op de vrijdag te vinden zijn. De USP van deze plek is absoluut de jeu de boules baan, die gratis kan worden gebruikt door gasten. Het jeu de boulen neemt de laatste jaren een enorme vlucht in Nederland, en Hudson Zoetermeer is dan ook trots deze nieuwe volkshobby ruimte te kunnen bieden. Verder heeft deze luxe en grote zaak de Hudson Suite en de Sarah Lydia Living; twee ruimtes die zijn af te huren voor vergaderingen, private dinings en feesten. Ook voor romantiek is er alle ruimte; onder de gigantische kroonluchters kan een trouwfeest worden gegeven met wel 150 gasten. Dat wordt na het ja-woord een mooie avond genieten op het twintig meter lange overdekte en verwarmde terras.
https://restauranthudson.nl/zoetermeer

Hudson Noordwijkerhout
Hudson Noordwijkerhout is gevestigd in het hart van Noordwijkerhout naast het pittoreske witte kerkje. Een easy going locatie waar je zeven dagen per week lekker aan de riante bar kunt genieten van een cocktail, wijntje of speciaal biertje. Dineren doe je op één van de heerlijke, ruime Chesterfieldbanken of in één van de vier Hudson nisjes. Bij mooi weer is het genieten op het ruime, gezellige en zonnige terras. De bollenstreek is een prachtige fietsomgeving. Op de website route.nl vind je de bijzondere Hudson to Hudson Route, waarbij je fietst van en naar een aantal Hudson restaurants. Note to self: het strand is vlakbij!
https://restauranthudson.nl/noordwijkerhout

Hudson Leiden
Ook bij deze vestiging van Hudson vind je popart kunstwerken van Tinus Teder aan de muren. Deze keer in de vorm van enorme muurschilderingen die zijn geïnspireerd op het laatste avondmaal van schilder Leonardo Da Vinci. Teder is een Rotterdamse kunstenaar waar het team van Hudson verliefd op is geworden. Zijn op de jaren zestig geïnspireerde kunst maakt dat in vrijwel elke zaak de typische Hudsonsfeer - urban met een vette knipoog - er vanaf spat. Hudson Leiden is gevestigd aan de Nieuwe Beestenmarkt, vlakbij het centrum van Leiden. Het restaurant heeft meterslange Chesterfield banken, houten wanden met skulls en stalen frames. De interessante musea en attracties zijn op loopafstand te vinden. Zo ligt het recent verbouwde museum De Lakenhal direct bij Hudson Leiden om de hoek. Vlak naast het restaurant vind je sinds 2019 Hudson Coffee, een lunch & bakery concept. Hier kunnen locals terecht voor hun fresh brewed coffee’s, zoetigheden van de eigen bakkerij en lekkere lunchgerechten. Met liefde word je Mexican Mackarel, Philly Cheese of Steak Sandwich als take away lunch voor je ingepakt.
https://restauranthudson.nl/leiden

Hudson Almere
Hudson Almere is een knusse zaak die is gevestigd op het gezellige horecaplein van winkelcentrum Citymall in Almere. Dit is een prima plek voor een terrasdate of om even uit te puffen tijdens het shoppen. Maar neem ook gerust je collega’s of vrienden hiermee naartoe. De kaart is uitgebreid genoeg zodat iedereen wel iets vindt waar hij zin in heeft. Zowel wat de borrel betreft, als het diner. Handig en gezellig hiervoor zijn de sfeervolle ronde zithoeken. Ook deze locatie leent zich weer goed voor grotere groepen die graag in besloten kring een feestje vieren. Daarvoor huur je de bovenste verdieping af. Hudson Almere is een relaxte plek waar je je snel thuis zult voelen.
https://restauranthudson.nl/almere

Hudson Den Haag Statenkwartier
In 2009 opende deze allereerste Hudson vestiging in Nederland. Den Haag Statenkwartier had de primeur van deze op de Amerikaanse keuken geïnspireerde diningketen, die binnen tien jaar de Nederlandse culi-harten zou veroveren. Het bruisende Statenkwartier is één van de gezelligste winkelgebieden van Den Haag, met Scheveningen strand, het Gemeentemuseum, World Forum en het Omniversum op loopafstand. Dit is een locatie waar zowel expats, toeristen, dagjesmensen als locals zich tegoed doen aan de vele speciaal biertjes en barbites die het menu van Hudson rijk is. Je kunt op deze dynamische en relaxte locatie terecht op elk moment van de dag.
https://restauranthudson.nl/den-haag-statenkwartier