Rotterdam,
09
december
2021
|
09:03
Europe/Amsterdam

Water besparen bij aankoop gerecyclede tassen van i-did

Als ambassadeur van Made Blue doneerde i-did al bijna 14 miljoen liter schoon drinkwater

Samenvatting

Bij i-did krijgen grondstoffen en mensen een tweede kans. De sociale onderneming maakt designproducten van textielafval en zorgt voor sociale inclusie door middel van werk. i-did is ook trots ambassadeur van Made Blue, een stichting die wereldwijd investeert in waterprojecten zodat schoon drinkwater voor iedereen toegankelijk wordt. Wie een gerecycled product bij i-did bestelt in plaats van een nieuw product van textiel, bespaart enorm veel water. Bij elke aankoop op de site zie je om hoeveel waterbesparing het gaat.

Recycling levert meer op dan een nieuw product
i-did maakt tassen en accessoires van gerecycled vilt. Het textiel dat hiervoor wordt gebruikt bestaat uit oude bedrijfskleding. Zo schuilt er achter elk product een uniek verhaal. Onder andere oude kleding van KLM vormt de basis van mooi blauw vilt. Gebruikt textiel krijgt bij i-did een tweede leven. Bij elk product in de webshop wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel water is bespaard doordat de levensduur van het materiaal een stuk langer is geworden. Daarnaast laat i-did aan haar partners zien dat recycling meer oplevert dan een nieuw product.

i-did en Made Blue
KLM heeft dankzij de samenwerking tussen i-did en Made Blue maar liefst 5.578.650 liter schoon drinkwater beschikbaar gemaakt in 2020. Dat staat gelijk aan 75 mensen die minstens 10 jaar toegang krijgen tot schoon drinkwater. In totaal heeft i-did dankzij het recyclen van textiel bijna 14 miljoen liter schoon drinkwater beschikbaar gemaakt. De sociale onderneming doneerde hiervoor aan stichting Made Blue Foundation. Het geld wordt gebruikt voor waterprojecten in landen met ernstige waterschade. Zo komen ten minste evenveel liters schoon drinkwater beschikbaar voor mensen die nu geen toegang hebben tot veilig water.

Opening fabriek op 3 februari
i-did kan binnenkort nog meer textiel een nieuw leven geven en schoon drinkwater beschikbaar maken. De i-did Factory wordt op 3 februari geopend naar het bestaande atelier in Den Haag. Dit betekent dat er nog meer ruimte komt voor het recyclen van textiel en het creëren van trendy designproducten. De mooie producten van i-did liggen ook bij de Expo in Dubai, die nog plaatsvindt tot 31 maart 2022. Het thema van deze expo is ‘Connecting minds, creating the future’, waar de aandacht ligt op duurzaamheid, schone energie en circulariteit. Daar passen de gerecyclede tassen, laptophoezen, mondkapjes en woonaccessoires van i-did goed bij.

Over i-did
Bij i-did krijgen mensen en grondstoffen een tweede kans. Jaarlijks gooien we zo’n 200 miljoen kilo textiel bij het restafval. Zonde, want textiel is een goede basis voor gerecyclede designproducten. i-did maakt mooie tassen, laptophoezen, woonaccessoires en akoestische interieurproducten van het afgedankte textiel. De medewerkers van i-did zijn stuk voor stuk mensen die al lange tijd niet, of nooit eerder, hebben gewerkt. Zij worden met de juiste coaching begeleid naar een betaalde baan. Bij i-did doen ze werkervaring op en ontdekken ze waar hun kwaliteiten liggen. Uiteindelijk vindt 70% van deze mensen elders een betaalde baan.

Boilerplate

Meer informatie over i-did
Adres: Televisiestraat 2H, 2525 KD Den Haag
Website: www.i-did.nl
E-mail: info@i-did.nl
Facebook: www.facebook.com/ididNL
Instagram: www.instagram.com/ididnl
Linkedin: www.linkedin.com/company/ididnl