Amsterdam,
28
juni
2021
|
12:43
Europe/Amsterdam

Cryptovermogensbeheerder Icoinic Capital lanceert Delta Neutral Fund

Marktneutraal fonds beperkt risico’s en kapitaliseert op volatiele cryptomarkt

Samenvatting

De Amsterdamse cryptovermogensbeheerder Icoinic Capital lanceert deze week zijn derde fonds, het Delta Neutral Fund. Na de succesvolle lancering van het DeFi Fund in april van dit jaar, richt dit nieuwe fonds zich op marge maken in de cryptomarkt zonder de hoge risico’s die horen bij de volatiliteit ervan. 

Het Delta Neutral Fund

Het Icoinic Delta Neutral Fund streeft naar een stabiel rendement. Dit rendement komt voort uit efficiënte handel op de inefficiënties in de cryptomarkten. Het fonds rekent daarom op een positief rendement in zowel een dalende als een stijgende cryptomarkt. Het succes van de handel is niet primair afhankelijk van prijsniveaus, maar van het volume. Het fonds is bedoeld als anker in een volatiele markt.

 

Juiste moment

Wilhelm Roth, CEO van Icoinic Capital: “Ons bedrijf geniet al een grote reputatie met ons vlaggenschipfonds, het Icoinic Algorithmic Fund, evenals de succesvolle lancering van ons tweede fonds, het Icoinic DeFi Fund. Nu met de lancering van ons derde fonds, het Icoinic Delta Neutral Fund, wordt ons aanbod aan beleggers compleet. Wij spelen in op verschillende voorkeuren van onze beleggers, en bieden alle oplossingen onder één dak. Bovendien gaat ons Delta Neutral Fund, gezien de recente marktontwikkelingen, op een mooi moment van start. Beleggers die geloven dat bitcoin nog verder omlaag gaat, hebben nu een stabiel fonds dat gebruik maakt van de volatiliteit in de markt."

Egbert Krop, mede-oprichter en CFO van Icoinic Capital voegt toe: “Wij hebben veel klanten die de cryptomarkt interessant vinden, maar die niet het risico van die volatiliteit willen dragen. Om hen toch te bedienen zijn wij enkele jaren bezig geweest dit concept te ontwikkelen en fijn te slijpen. In die periode zijn ook de cryptoderivatenmarkten volwassen geworden. Daarom is dit het juiste moment om het Delta Neutral Fund te lanceren. Het fonds is neutraal ten opzichte van de markt. Of die nu omhoog of omlaag gaat, dat zou geen invloed moeten hebben op de performance van het fonds.”

 

Investeringsstrategie

Het fonds volgt een absolute rendementsstrategie zonder een gerichte kijk op de onderliggende markt te hebben. Door gebruik te maken van marktinefficiënties en prijsdislocaties, biedt deze strategie de markten liquiditeit en profiteert hij van hoge volatiliteit om consistente positieve rendementen te behalen, binnen een strikt gedefinieerd risicokader. Omdat het fonds marktneutraal is, neemt het compenserende long- en shortposities in, zodat het een delta van nul heeft en ongevoelig is voor prijsbewegingen naar boven of naar beneden. Mede vanwege deze strategie en de professionaliteit van Icoinic Capital heeft beurshandelaar en -dienstverlener Better Options deze week aangekondigd te gaan samenwerken met het Delta Neutral Fund.

 

Over Icoinic Capital

Gevestigd in het financiële hart van de Amsterdamse beurs vormt Icoinic Capital de hoeksteen van cryptovaluta op de beurs. Als een van de eerste Nederlandse crypto vermogensbeheerders optimaliseert Icoinic Capital de prestaties in de cryptomarkt voor particulieren en bedrijven. Met een zelfontwikkeld algoritme en prijswinnende fondsen heeft Icoinic Capital een onderscheiden propositie te pakken. Icoinic Capital streeft naar een veilige, makkelijke en slimme manier om te investeren in crypto en ontzorgt haar klanten daarin volledig.

Boilerplate

Meer informatie over Icoinic Capital
Website: https://icoinic.capital
Adres: Beursplein 5, 1012 JW Amsterdam