Amsterdam,
17
september
2020
|
17:14
Europe/Amsterdam

Jones Brothers Coffee introduceert 100% plantaardige composteerbare capsules voor Nespresso machines

8 goede redenen om voor deze kleurrijke capsules te kiezen

Samenvatting

‘Great taste. No waste’, dat is de missie van Jones Brothers Coffee. Gedreven vanuit een voorliefde voor lekkere én eerlijke koffie, veroveren ze sinds de oprichting in 2013 door Richard Jones in Amsterdam de harten van menig coffee lover. Richard begon met het maken van koffiebonen, daarna koffie capsules. Ondanks dat hij het heerlijke aroma en het gemak van een koffie capsule waardeert, stond hij niet achter de milieuproblemen die de capsules veroorzaken. Dat kan anders, dacht hij. Na jaren van ontwikkeling komt dit innovatieve koffiebedrijf nu eindelijk met hun nieuwe lijn van 100% plantaardige composteerbare capsules voor Nespresso machines! Met trots presenteert Jones Brothers Coffee 8 goede redenen om voor deze kleurrijke capsules te kiezen.

100% plantaardig

Jones Brothers Coffee deed jaren onderzoek naar hoe ze een eerlijke en heerlijke koffie capsule op de markt kunnen brengen, zonder aluminium en zonder plastic. De nieuwe composteerbare koffie capsules worden dan ook volledig gemaakt van plantaardige materialen. En omdat dit materiaal afkomstig is uit de afvalproducten van de suikerriet industrie, wordt er geen onnodig gebruik gemaakt van primaire voedselbronnen.

Geen troep

De nieuwe composteerbare capsules bevatten zoals de meeste capsules geen aluminium of plastic uit fossiele brandstoffen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat na het gebruik ervan ze in de zee of op een vuilnisbelt belanden. Bovendien komen er tijdens het productieproces geen giftige emissies vrij, in tegenstelling tot het proces van omzetten van aluminium naar capsules.

Composteerbaar

Elke minuut worden er 36.000 capsules over de hele wereld geproduceerd waarvan er tot 29.000 op de vuilnisbelt of in de oceaan terechtkomen (Bron: Wired, oktober 2019). De composteerbare capsules van Jones Brothers Coffee kun je na gebruik gerust thuis in de huisvuilbak gooien of op de composthoop. Omdat de capsules uiteenvallen in water, CO2 en biomassa, kunnen ze vervolgens als meststof worden gebruikt.

Eerlijke koffie

Ook de inhoud van de composteerbare capsules is volledig in overeenstemming met de filosofie van Jones Brothers Coffee. Door enkel en alleen koffie van biologisch en Fair Trade gecertificeerde oorsprong te gebruiken, is respect voor de koffieboeren en het milieu gewaarborgd.

Lekkere koffie

De capsules houden de koffie bovendien zo vers als maar kan met behulp van de 'Stay Fresh Technology'. Deze innovatieve technologie vermijdt elke interactie tussen de koffie en zuurstof tijdens het branden, vullen en daarna. Zo zal elk kopje koffie net zo vers smaken als van versgemalen bonen.

Easy does it

Makkelijker koffie zetten dan met koffie capsules bestaat niet. Gelukkig zijn de nieuwe composteerbare capsules compatibel met alle Nespresso-apparaten (met uitzondering van de Nespresso Vertuo-machines), zodat je alles al in huis hebt om over te kunnen stappen naar betere, lekkerdere en eerlijkere koffie capsules.

Voor ieder wat wils

Cappuccino, lungo, espresso; de composteerbare capsules zijn geschikt voor het bereiden van iedere soort koffie. De kleurrijke capsules zijn verkrijgbaar in 4 heerlijke melanges voor persoonlijke koffiemomenten op elk moment van de dag. Naast twee espresso melanges (Noir en Enigma), is er een ristretto (Gigolo), een lungo (Revive) en een decaf (Zen) variant.

Beter kiezen

Als laatste goede reden hebben de composteerbare capsules 70% minder verpakking nodig dan voorheen. Door slimme en innovatieve verpakkingen te gebruiken, heeft Jones Brothers Coffee zo hun ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleind. Zo gebruiken ze ook papier gemaakt van PEFC-gecertificeerde hernieuwbare bronnen.

Over Jones Brothers Coffee

Jones Brothers Coffee is in 2013 in Amsterdam begonnen. Vanuit de gedachte dat koffie beter en duurzamer kon, verdiepte oprichter Richard Jones zich in de oorsprong van de bonen, hoe ze werden gebrand, en de manier waarop koffie werd gemaakt. Dit met de ambitieuze missie om koffie van uitstekende kwaliteit te bieden, altijd met 100% Arabica koffiebonen, zoveel mogelijk rechtstreeks van de producent gekocht en vers geroosterd in Nederland.

Boilerplate

Meer informatie over Jones Brothers Coffee

Verkooppunten: Via Jones Brothers Coffee website, Deen, Jumbo, Coop & Picnic

Website: https://jonesbrotherscoffee.com/nl/

Facebook: https://www.facebook.com/JonesBrothersCoffee

Instagram: https://www.instagram.com/jonesbrotherscoffee/