Rotterdam,
03
oktober
2018
|
15:37
Europe/Amsterdam

Kaat Mossel reikt Gouden Mosselen 2018 uit

Visrestaurant zet voor de 24ste keer markante Rotterdammers in het zonnetje

Op maandag 29 oktober reikt het Rotterdamse restaurant Kaat Mossel voor de 24 ste keer Gouden Mosselen uit aan twee personen die iets voor de stad hebben betekend. Wie deze keer de felbegeerde prijs krijgen blijft nog even geheim. Net als voorgaande jaren worden de Gouden Mosselen uitgereikt aan boord van partyschip James Cook, waar de winnaars worden bekend gemaakt. Het vlaggenschip van de Rotterdamse rederij Spido meert af bij de Admiraliteitskade, pal voor het vermaarde Rotterdamse visrestaurant van Ron Hirt en zijn vrouw Marie-Claire. Vorig jaar namen voetbalkenner René van der Gijp en schrijver Michel van Egmond de felbegeerde Gouden Mossel in ontvangst. Eerdere winnaars waren onder anderen ex-Feyenoordspeler Dirk Kuyt, zangeres Joke Bruijs en oud-burgemeester Ivo Opstelten.

En de winnaars zijn…
De afgelopen maanden heeft een jury zich gebogen over een lijst markante Rotterdammers waaruit twee namen zijn gekozen. Eerder kregen onder meer Richard Groenendijk, Herman den Blijker, Pieter Lutz, Leontien van Moorsel, André van Duin en Giovanni van Bronkhorst al een Gouden Mossel. De lijst van 25 personen wordt maandag 29 oktober met twee nieuwe namen aangevuld. Tijdens het officiële gedeelte om 15:45 uur zullen eigenaars Marie-Claire en Ron Hirt de nieuwe winnaars bekend maken en de felbegeerde Gouden Mossel uitreiken.

Felbegeerde prijs
Sinds 24 jaar is de Gouden Mossel van brasserie Kaat Mossel een begrip in Rotterdam. Een prijs waar het publiek grote waardering voor heeft en waar ieder jaar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Traditiegetrouw vindt de uitreiking plaats op het Rotterdamse vlaggenschip James Cook, waar jaarlijks in het bijzijn van genodigden een markante Rotterdammer in het zonnetje wordt gezet. Sinds 2016 worden niet één, maar twee Gouden Mosselen uitgereikt. Eigenaren Ron en Marie-Claire willen hiermee een inhaalslag maken, zodat het aantal uitgereikte Gouden Mossels straks synchroon loopt met de bestaansjaren van het restaurant, dat in 1990 haar deuren opende.

Over Kaat Mossel
Brasserie Kaat Mossel is een alom bekend en drukbezocht adres voor liefhebbers van mosselgerechten en vele visspecialiteiten, maar ook vleesgerechten. Chef-kok Ron Hirt en zijn vrouw Marie-Claire hebben het restaurant overgenomen van gangmaker Joop Zijlaard. De naam Kaat Mossel is afkomstig van de historische figuur Catharina 'Caetje' Mulder: een Rotterdamse mosselkeurvrouw die gevreesd werd om haar grote mond. Ze kreeg haar bijnaam omdat ze de kwaliteit van de mosselen keurde en toezicht hield op de mosselventers in de Oude Haven. Zelf verkocht ze ook mosselen aan klanten in Rotterdam. Kaat Mossel stak haar sympathie voor koning Willem V niet onder stoelen of banken, en versierde haar mosselkar met oranje linten. De patriotten waren daar niet van gediend en veroordelen Kaat in 1785 tot tien jaar cel voor het zingen van ‘Oranje boven’. De hele brasserie ademt de sfeer uit van Kaat Mossels tijd met schilderijen van de beroemde mosselkeurvrouw.

Overige informatie uitreiking Gouden Mossel
Datum : 29-10-2018
Tijd lunch : Op reservering is er vanaf 12:00 uur een lunch in het restaurant
Tijd prijsuitreiking : Het officiële gedeelte van de prijsuitreiking begint om 15:45 uur. Vanaf 14:30 uur kunnen de gasten aan boord
Locatie : James Cook, pal voor de deur van Kaat Mossel Admiraliteitskade 85, Rotterdam
Website : www.kaatmossel.nl
Facebook :www.facebook.com/KaatMosselRotterdam