Rotterdam,
21
juni
2019
|
13:55
Europe/Amsterdam

Restaurant Kaat Mossel krijgt ze: de allereerste mosselen van het seizoen!

Nederlands eerste bodemcultuur mosselvangst gaat naar Kaat Mossel in Rotterdam

Samenvatting

Het Rotterdamse restaurant Kaat Mossel heeft de eer de allereerste mosselen van het seizoen te presenteren. In nauwe samenwerking met Aqua Mossel, de grootste mosselkweker en verwerker van Noordwest-Europa, en Komans Vishandel uit Moerdijk wordt dit moment groots gevierd met een groots mosselfeest op woensdag 26 juni. Om 12:00 uur neemt Ron Hirt de mosselen in ontvangst.

Eerste baaltjes
De levering van de eerste baaltjes bij Kaat Mossel is het startsein van het mosselseizoen voor heel Nederland. Op woensdag 26 juni worden ruim twintig netjes van zo'n twintig kilo per stuk met een Zeeuwse kotter aan wal gebracht. Nadat de mosselen in ontvangst zijn genomen door Kaat Mossels eigenaar Ron Hirt om 13:00 uur, gaan de koks meteen aan de slag. Vanaf het middaguur worden de mosselen zowel binnen in het restaurant, als buiten op het terras bereid en geserveerd.

Ron Hirt: "We zijn enorm trots om als eerste restaurant het mosselseizoen voor heel Nederland te mogen openen. We zijn van oudsher een mosselrestaurant, vernoemd naar Kaat Mossel: de Rotterdamse keur- en beschermvrouw van de mosselen. Op deze bijzondere dag komt alles waar wij voor staan mooi samen."

Traditioneel pannetje
De schelpen zijn geoogst in de Oosterschelde, de voorraadkamer van de mosselen, en voor Kaat Mossel speciaal geselecteerd op formaat. De koks zullen ze op traditionele wijze voor hun gasten bereiden: naturel, zonder poespas of onnodige toevoegingen. De pure en volle smaak van de schelpdieren komt los tijdens het koken en wordt alleen versterkt door prei en ui. Kaat zou Kaat niet zijn als dit bijzondere mosselfeest niet gepaard gaat met de lekkerste drankjes, gezellige gasten en live muziek van The Swinging Bronco Brothers.

Gasloze keuken
Sinds februari heeft Kaat Mossel een gloednieuwe keuken en koppelde daarmee voorgoed af van de gasleiding. Met Qook! - de horecakeuken van Qbtec - is het restaurant volledig overgegaan op elektra en beschikt over de nieuwste snufjes en ontwikkelingen op het gebied van inductie, bakplaten, friteuses, koelingen en afzuigsystemen. De keuken kreeg hiermee een facelift om je vingers bij af te likken!

Over Kaat Mossel
Brasserie Kaat Mossel is een alom bekend en drukbezocht adres voor liefhebbers van mosselgerechten en vele visspecialiteiten, maar ook vleesgerechten. Chef-kok Ron Hirt en zijn vrouw Marie-Claire hebben het restaurant overgenomen van gangmaker Joop Zijlaard. De naam Kaat Mossel is afkomstig van de historische figuur Catharina 'Caetje' Mulder: een Rotterdamse mosselkeurvrouw die gevreesd werd om haar grote mond. Ze kreeg haar bijnaam omdat ze de kwaliteit van de mosselen keurde en toezicht hield op de mosselventers in de Oude Haven. Zelf verkocht ze ook mosselen aan klanten in Rotterdam. Kaat Mossel stak haar sympathie voor koning Willem V niet onder stoelen of banken, en versierde haar mosselkar met oranje linten. De patriotten waren daar niet van gediend en veroordelen Kaat in 1785 tot tien jaar cel voor het zingen van ‘Oranje boven’. De hele brasserie ademt de sfeer uit van Kaat Mossels tijd met schilderijen van de beroemde mosselkeurvrouw.

Boilerplate

Overige informatie Kaat Mossel en het Mosselfeest 2019
Mosselfeest 2019 : wo 26 juni 2019 (reserveren verplicht)
Tijd : 12.00 - 17.00 uur
Adres : Admiraliteitskade 85, Rotterdam
Website : www.kaatmossel.nl
Facebook : www.facebook.com/KaatMosselRotterdam
Openingstijden : ma t/m vr 11.30 - 01.00 uur, za 12.00 - 01.00 uur, zo gesloten

Persuitnodiging
Wil je de allereerste mosselen van het seizoen proeven bij Kaat Mossel? Langs deze weg nodigen wij je uit voor het Mosselfeest op woensdag 26 juni. Op aanvraag reserveren we een plaats op de perslijst. Hiervoor kun je contact opnemen met Joy van ’t Veer via joy@misspublicity.nl.