Schiedam,
02
juni
2017
|
16:07
Europe/Amsterdam

KETEL 1 trapt Jeneverfestival af met een borrel

Kom ook een jenever(-cocktail) drinken!

In aanloop naar het Jeneverfestival trapt KETEL 1 Jenever vast af met een borrel in het eigen Schiedam op vrijdag 9 juni. In Café Sjiek zullen die avond jonge en gerijpte jenevers en gins worden geschonken - puur, maar ook verwerkt in verrassende cocktails. De entree is gratis en iedereen is welkom. 

Het Schiedamse KETEL 1 Jenever kan niet wachten tot het Jeneverfestival begint op zaterdag 10 juni. Daarom trapt het op vrijdagavond 9 juni om 20.00 uur alvast af met een gratis toegankelijke jeneverborrel. Buurtgenoten, en natuurlijk ook mensen van buiten Schiedam, zijn van harte uitgenodigd om in Café Sjiek kennis te maken met jonge en gerijpte jenevers en gins, ambachtelijk gestookt in het eeuwenoude Schiedamse familiebedrijf Nolet Distillery.

Op de borrel wordt KETEL 1 Jenever niet alleen puur geschonken, maar ook in de mix. Bartenders van onder meer de Rotterdamse cocktailbar DR. zullen bijzondere jenevercocktails bereiden waarvan je nog niet wist dat ze bestonden, laat staan hoe lekker ze smaken. Er is muziek van de Schiedamse jazzformatie Sophisticated en hapjes van restaurant Stadhuis, speciaal voor de gelegenheid afgestemd op de KETEL 1-dranken en -cocktails. De tijdelijke locatie van Café Sjiek, aan de Korte Haven 5, vormt het decor.

Oer-Hollands distillaat
KETEL 1 Jenever viert met deze borrel het begin van het Jeneverfestival én jenever in het algemeen, een oer-Hollands distillaat. Jenever verdient wat meer aandacht volgens de familie Nolet, die sinds 1691 in Schiedam gedistilleerde dranken stookt. Hun KETEL 1 Jenever is immers minstens zo complex en gelaagd als een goede whisky, bijvoorbeeld. Bovendien is jenever een mooi, eeuwenoud product van Schiedamse nijverheid. Ach, weet je wat, kom langs op de borrel vrijdag en drink een gerijpte KETEL 1 Matuur-jenever on the rocks. Dan snap je wat ze bedoelen.

Jeneverfestival
Op 10 en 11 juni vindt in Schiedam het jaarlijkse Jeneverfestival plaats. Bezoekers kunnen in de Havenkerk meer dan 150 verschillende jenevers en gins proeven van ruim 30 distillateurs. Ook zijn er workshops om dieper in de materie te duiken. Nolet is uiteraard ook aanwezig en neemt de jonge KETEL 1 Jenever, de gerijpte KETEL 1 Matuur en Nolet’s Dry Gins mee.

Nolet en KETEL 1 Jenever
Familiebedrijf Nolet Distillery stookt al sinds 1691 gedistilleerde dranken met passie en geduld waaronder de ambachtelijke KETEL 1 jenever. Om de Amerikaanse markt te veroveren kwam daar in 1983 een eigen vodka bij: Ketel One. Sinds 2010 wordt Nolet’s Finest Gins gedistilleerd (Nolet’s Dry Gin, Silver en Reserve) die zich kenmerken door een uitzonderlijke kwaliteit en een onderscheidene smaak, in 2014 begon Nolet Distillery een gerijpte jenever te stoken, KETEL 1 Matuur. Het volledige, ambachtelijke productieproces vindt nog altijd plaats in geboortestad Schiedam. Geïnteresseerden over heel de wereld zijn welkom om op afspraak een kijkje te nemen in de distilleerderij.

Boilerplate

Overige informatie
De borrel van KETEL 1 Jenever vindt plaats op vrijdagavond 20.00 uur in de tijdelijke locatie van Café Sjiek in Schiedam, Korte Haven 5. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Het Schiedamse Jeneverfestival wordt op zaterdag 10 en zondag 11 juni gehouden. Meer informatie daarover vind je op www.jeneverfestival.nl

Website : www.ketel1.nl / www.noletdistillery.com