Rotterdam,
05
april
2023
|
10:58
Europe/Amsterdam

Kick-start het lenteseizoen met originele activiteiten bij de Euromast

Van de hoogste abseil van Europa tot een gloednieuw lente menu: er is genoeg te beleven

Samenvatting

De lente staat voor de deur en de Euromast pakt uit dit voorjaar. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijk vertier of het liever zoekt in heerlijke lekkernijen: het Rotterdamse icoon heeft voor ieder wat wils! De wereldberoemde uitkijktoren is een populaire (toeristen)attractie waar jaarlijks honderdduizenden bezoekers op afkomen. Met een hoogte van maar liefst 185 meter heb je hier een spectaculair uitzicht over de stad. Ook voor een lunch, borrel of diner ben je bij de Euromast aan het juiste adres. Dit jaar geven ze hun menu zelfs een heuse lente upgrade met uiteenlopende, nieuwe gerechten. Niet alleen vanwege het uitzicht en haar menukaart is de Euromast een must go in Rotterdam. De toren leent zich ook voor de hoogste abseil van Europa. Genoeg actie te beleven dus.

Een lente voor waaghalzen 
Voor wie zijn of haar lente wil beginnen met een flinke adrenalinekick, zit bij de Euromast goed. Het eerste weekend van mei wordt namelijk het startschot gegeven voor het abseilseizoen. Vanaf het uitkijkplatform op 100 meter hoogte stap je over de balustrade en laat je je naar beneden afzakken. Een adembenemende activiteit voor echte waaghalzen. De afdaling duurt zo´n 15 minuten, waarbij je het grootste gedeelte vrij aan het gebouw hangt om eindeloos van het adembenemende uitzicht te genieten. Het is dé perfecte activiteit voor een spannend bedrijfsuitje, vrijgezellendag of zelfs voor een originele date. De ticketverkoop voor deze unieke adrenalinekick met het mooiste uitzicht van Rotterdam is reeds gestart op 20 maart. 

Nieuw menu voor extra lentekriebels 
Klinkt het abseilen nog iets te spannend? Geen probleem, want de Euromast heeft nog veel meer in petto dit voorjaar! Of je nu trek hebt gekregen na de afdaling of liever direct aanschuift in het restaurant: met het nieuwe lentemenu zit je in de brasserie gegarandeerd goed. De gloednieuwe kaart staat gevuld met creatieve combinaties uit verschillende, internationale keukens. Stuk voor stuk samengesteld uit duurzame, lokale producten van het seizoen. Denk bijvoorbeeld aan originele lunchgerechten als een pulled chicken sandwich met ras el hanout kruiden of een heerlijke good old salade niçoise, waarbij je ook kunt kiezen voor een vega(n) variant met halloumi. Ook het diner zit vol nieuwe verrassingen, zoals gegrilde bavette met asperges, aardappel mousseline en oregano jus.

Over de Euromast
De Euromast is sinds 1960 een internationaal icoon dat niet meer weg te denken is uit de Rotterdamse skyline. Met een hoogte van 185 meter is het één van de hoogste gebouwen van de stad en biedt het een uniek 360 graden perspectief. Hier geniet je van het uitzicht, word je culinair verrast in de brasserie of ontwaak je in één van de suites op grote hoogte. Met de Euroscoop kun je helemaal naar de top zoeven, inclusief muziek & lichtshow. Echte durfals kunnen hier zelfs naar beneden abseilen. Sinds vorig jaar is de Euromast onderdeel en flagship store van Magnicity, een partij die iconische torens van over de hele wereld in de schijnwerpers zet. Naast de Euromast in Rotterdam, behoren ook de Berliner Fernsehturm, de Paris Montparnasse en 360 Chicago tot de groep. Al deze locaties bieden hun vele bezoekers een Magnicity experience waarbij een geweldig uitzicht over de stad wordt gecombineerd met unieke ervaringen met betrekking tot de geschiedenis, kunst en levensstijl van de stad.