Rotterdam,
30
november
2021
|
11:57
Europe/Amsterdam

Kom in feestelijke kerstsfeer bij Trompenburg Tuinen & Arboretum

Rotterdamse botanische tuin decor voor sfeervolle Kerstmarkt en pop-up restaurant De Maaltuin

Samenvatting

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin aan de rand van het Rotterdamse centrum. Door de diversiteit aan bijzondere bomen en botanische planten is het er elk jaargetijde prachtig. Trompenburg organiseert deze decembermaand een sfeervolle kerstmarkt en in het nieuwe jaar een bijzondere pop-up horecabeleving. Op de kerstmarkt kunnen bezoekers kraakvers kerstgroen kopen dat rechtstreeks uit de tuin komt. Daarnaast is er een kramenroute waar ondernemers uit de regio hun producten verkopen. Ook vindt in Trompenburg vanaf 6 januari 2022 de wintereditie van De Maaltuin plaats. Tijdens deze pop-up horecaervaring wordt gekookt met producten uit de eigen tuin en ontdek je de verhalen van Trompenburg. Uniek dineren in het groen van de stad.

Kerstmarkt bij Trompenburg
Op 10, 11 en 12 december is de botanische tuin van Trompenburg het decor voor een magische kerstmarkt. De groene oase is dan schitterend verlicht en bezoekers kunnen een kramenroute lopen langs producten van regionale ondernemers. Bij de entree is een overdekt winterplein, waar kerstgroen uit de tuin wordt verkocht: van hulst, coniferen en dennen tot sparren. De kramenroute leidt langs kraampjes met cadeauartikelen, zoals zeldzame tropische kamerplanten, honing van de Trompenburgimker en ambachtelijk gemaakte geurkaarsen. De verschillende terrassen in de tuin zijn de hele winter geopend. Tijdens de kerstmarkt staan er foodtrucks en theehuis ‘De Uithoek’ serveert winters eten en drinken. De Glühwein en erwtensoep staan voor bezoekers klaar. Ook voor kinderen is er genoeg te doen op de kerstmarkt. Winterse spelletjes zoals jeu de kerstboules, kerstmutsen vangen en een sneeuwbalspel zorgen voor een vermakelijke middag. Nog geen kerstkaart om te versturen? Tijdens de kerstmarkt kun je in de kerst photobooth een feestelijk familiekiekje maken.

Winterwonderland
Kerstinkopen gedaan op de kerstmarkt? De hele kerstvakantie is het mogelijk om met een gids op pad te gaan. Deze neemt je mee door de tuin en vertelt alles over de winterse begroeiing in de tuin. Trompenburg organiseert komende decembermaand winterse speurtochten voor de kleintjes en diverse workshops waaronder kerststukken maken met botanisch groen. Op het winterplein kun je de gehele kerstvakantie genieten van winterse versnaperingen zoals een warme chocolademelk met slagroom of mét wat sterkers. Zo waan je je komende maand bij Trompenburg in een winterwonderland, midden in centrum van Rotterdam.

Wintereditie van pop-up horecabeleving ‘De Maaltuin’
De Maaltuin laat bezoekers op een unieke manier kennismaken met bijzondere locaties. Drie keer per jaar wordt in Trompenburg deze bijzondere pop-up horecaervaring opgezet. Vanaf 6 januari vindt de wintereditie plaats. Elke editie is uniek. Wat niet wijzigt is het concept: er wordt gekookt met verse producten uit de tuin. De gerechten hebben een eigen verhaal en het diner wordt geserveerd op een plek in Trompenburg. Het menu wordt dit keer geïnspireerd op familie Hoey Smith, grondleggers van Trompenburg. Er zijn muzikanten die via live muziek de verhalen over Trompenburg vertellen. Zo leren bezoekers tijdens het diner op een speelse manier meer over de geschiedenis van de tuin en over alles wat verborgen is in de tuin deze winter. De Trompenburg tuin zal in januari tijdens De Maaltuin prachtig worden uitgelicht door de lichtkunstenaars van Werc Collective. Ook de indrukwekkende nachtfotografie van Nocturnal Gardens is dan te bewonderen.

Over Arboretum Trompenburg
Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin is 8 hectare groot en ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen, aan de rand van het centrum. In ieder seizoen is de tuin open voor bezoekers. De eerste aanleg vond ongeveer 200 jaar geleden plaats. Trompenburg is van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. Het is sinds enkele jaren bovendien een geregistreerd museum, Rotterdams Monument en dus hét groene museum van Rotterdam.