Rotterdam,
01
september
2021
|
11:00
Europe/Amsterdam

Expositie StreetCred vanaf oktober 2021 bij Kunstlinie te ervaren

Kunstlinie in Almere viert 9 maanden lang de rauwe schoonheid van urban culture en street art

Samenvatting

Dat kunst écht voor iedereen is, bewijst de aankomende expositie StreetCred, die Kunstlinie in Almere vanaf oktober met trots presenteert. De langgerekte expositie viert de rauwe schoonheid van urban culture en zal bestaan uit een uitgebreid publieksprogramma met o.a. interactieve onderdelen zoals een skate event, pop-up bars, street art labs met workshops en filmvertoningen. Maar het stralende middelpunt van StreetCred is zonder twijfel Shapeshifters, een street art expositie in samenwerking met de toonaangevende Galerie Vroom &VarossieauBoegbeeld van StreetCred is een eye-catching mural van een graffiti kunstenaar van eigen bodem, Labrie was here…!

Voor ieder wat wils: een bomvol programma

StreetCred vangt officieel aan vanaf oktober 2021 met een Skate event - het eerste onderdeel van het publieksprogramma – buiten voor Kunstlinie op de Esplanade. Omdat de verscheidenheid aan subculturen binnen urban culture groot is, onderzoekt StreetCred zo veel mogelijk van haar vormen. Urban culture is een nog levendig fenomeen, dus interactieve onderdelen vormen een kernonderdeel van de tentoonstelling. Bij de Pop-up bars kun je je bijvoorbeeld laten tatoeëren bij een tattoo artist, knippen bij een barbier of black hair kapper en je sneakers laten pimpen. Ook de StreetArt Labs, waar workshop worden gegeven, zijn interactief. Denk aan hip hop en breakdance-, graffiti- en spoken word-workshops. Binnen het uitgebreide publieksprogramma is er ook nog een sport event en urban event en tijdens museumweek 2021 zal er bijvoorbeeld een interactieve workshop zijn van street artist Frankey.

 

De top van street art

De street art tentoonstelling Shapeshifters, het stralende middelpunt van StreetCred, heeft als doel de rauwe rijkdom van streetart in al haar vormen te laten zien. Het is een samenwerking met galerie Vroom & Varossieau die zich al jaren beweegt in de street artscene. Ze vertegenwoordigen bekende namen waaronder Futura, Shoe, KAWS en Banksy en initiëren projecten om street art bekendheid te geven onder een groot publiek. Tijdens Shapeshifters zal van 5 februari t/m 31 juli 2021 het werk van grote namen zoals Boris Tellegen, Elle, Futura, Piet Parra en zelfs Banksy te zien zijn. De gerenommeerde én opkomende kunstenaars die hun werk tonen hebben één ding gemeen; grensverleggend zijn is de norm. De doorgewinterde street artlover kan zijn/haar hart ophalen bij de creativiteit van het getoonde werk van nationale en internationale talenten. Naast murals, sculptures zijn er ook figurines, collectables en sneakers te zien. Laat je verrassen door vernieuwende kunststijlen zoals graffiti, grafisch & text-based, abstract, (sur)realistisch, 3D, stencils/stickers & paste-ups en cartoon.

 

Over Kunstlinie

Kunstlinie is een uniek cultureel kwartier, een ontmoetingsplaats waar mensen samen kunnen genieten van theater, beeldende kunst, architectuur, workshops, eten en drinken. Het iconische gebouw – met een footprint van ruim één hectare - staat pal aan het Weerwater in het centrum van Almere Stad en wordt jaarlijks door zo’n 200.000 cultuurliefhebbers bezocht. Kunstlinie is kunsthal, podium, stadsforum én congrescentrum.

 

Over Galerie Vroom & Varossieau

Galerie Vroom & Varossieau werd in 2008 in Amsterdam opgericht door Olivier Varossieau en Isabelle Vroom. De galerie specialiseert zich in urban contemporary en street art van zowel gerenommeerde kunstenaars als aanstormend talent. Door hun ‘out of the box’ mentaliteit dagen ze het traditionele model van een galerie uit. Het duo is namelijk graag betrokken bij het proces van creatie zelf, zoals het cureren van museumexposities, het organiseren van projecten in de openbare ruimte en het vormgeven van muurschilderingen, beelden en installaties. Daarbij zijn storytelling en het creëren van een bijzondere beleving voor hen belangrijke drijfveren.

Boilerplate

Meer informatie over Kunstlinie

Adres: Esplanade 10

Telefoon: 036-8455888

Website: www.kunstlinie.nl

E-mail: info@kunstlinie.nl

Facebook: www.facebook.com/kunstliniealmere

Instagram: www.instagram.com/kunstlinie/