Rotterdam,
18
mei
2021
|
19:49
Europe/Amsterdam

Labrie was here..! is hard op weg naar internationale bekendheid

Rotterdamse streetart kunstenaar leeft zijn jongensdroom

Samenvatting

Rauw, kleurrijk, cool, onorthodox. Het zijn zomaar een paar termen die het werk van de Rotterdamse kunstenaar Marcel Labrie omschrijven. Al laat zijn kunst zich niet in een hokje plaatsen, want voor Labrie bepaalt het onderwerp de stijl van zijn werk. Onder het label Labrie was here…! – een knipoog naar zijn tienerjaren, toen hij nog bezig was met graffiti – maakt Labrie schilderijen, sculpturen, muurschilderingen, tekeningen en foto’s. Ook over de grenzen blijft zijn kunst niet onopgemerkt; voor een film over niemand minder dan Quentin Tarantino film mocht Labrie een bijdrage aan de filmposter leveren.

Hiphopscene

Muziek, film, de stad, het dagelijks leven, de natuur: voor Labrie is inspiratie overal te vinden. Eén inspiratiebron fascineert hem in het bijzonder: street art. “In iedere stad waar ik kom, probeer ik zo veel mogelijk van deze kunststroom mee te krijgen”, vertelt Labrie. New York staat daarbij met stip op één. Met name de hiphopscene en muziek van artiesten als Tupac Skakur hebben hem gevormd als kunstenaar. Het werk van Labrie is niet in een hokje te plaatsen. “Ik wil me ook niet vastleggen op een bepaalde stijl of techniek”, vertelt de kunstenaar. Het onderwerp bepaalt de stijl. Dat varieert van fotorealistisch tot abstract. “Wat mijn werk voor iemand anders betekent, is belangrijk voor mij. Kunst moet de ziel raken”, vindt Labrie.

 

Potloden en spuitbussen

Al op jonge leeftijd wist Marcel Labrie (1975) dat hij iets met kunst wilde doen. “Ik teken al sinds ik een potlood kan vasthouden”, aldus de Rotterdammer. Als tiener werd zijn collectie kleurpotloden aangevuld met graffitispuitbussen. Jarenlang uitte zijn passie voor graffiti zich als hobby. Tot 2008, toen Labrie een carrièreswitch maakte van interieurontwerper naar professioneel kunstenaar. Sindsdien maakt hij nationaal én internationaal naam in de kunstwereld. Zijn werkruimte, kantoor en galerij bevinden zich in The Compound in Rotterdam, een industrieel verzamelgebouw vol creatieve professionals.

 

Bijzondere samenwerkingen

De lijst van indrukwekkende opdrachten die Labrie op zijn naam heeft staan, breidt zich in razend tempo uit. Vorig jaar werd Labrie gevraagd om de filmposter van OT8 te ontwerpen, een film over de legendarische Quentin Tarantino. Ook gaat de kunstenaar graag bijzondere samenwerkingen aan. Zo heeft hij een livepainting verzorgd voor Opel op de open dag van Feyenoord, de rally auto van Timo van den Marel mogen voorzien van zijn kunst en samengewerkt met namen als De Kuyper Royal Distillers en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. Zijn kunst siert horecazaken zoals restaurant Goud van Herman den Blijker én is geliefd bij bekende Nederlanders. Zo heeft Roy Makaay zijn werk thuis hangen, net als Anouk Smulders en Robin van Persie.

Boilerplate

Meer informatie over Labrie was here..!

Website: https://www.marcellabrie.nl/

Instagram: https://www.instagram.com/labrie_was_here/

Facebook: https://www.facebook.com/labriewashere