Rotterdam,
11
september
2023
|
14:09
Europe/Amsterdam

Latijns-Amerikaans restaurant Selva opent op de 24e verdieping van nhow Amsterdam RAI

Een eerbetoon aan het regenwoud

Samenvatting

Een sfeervolle reis door het Amazoneregenwoud, dit biedt Selva, het nieuwste culinaire hoogstandje van Amsterdam dat haar deuren opent op de 24e verdieping van het iconische designhotel nhow Amsterdam RAI. Deze culinaire bestemming, die het Amazonegebied belichaamt, is een ode aan het regenwoud – de longen van de aarde – en een creatieve samensmelting van Minor Hotels en Younique Concepts.

Een gastronomische ontdekkingsreis door Latijns-Amerika
Selva neemt haar gasten mee op een gastroomische reis door het karakteristieke en gevarieerde Latijns-Amerikaanse landschap, waarbij gerechten uit Mexico, Peru en Brazilië centraal staan. Of het nu gaat om ceviche, gegrild vlees of zeevruchten; de charme van de open houtskoolgrill brengt elk gerecht tot leven, en zorgt voor een onvergetelijke live ervaring. Op de kaart is ook een breed scala aan vegetarische en veganistische opties te vinden. De keuken staat onder leiding van Head Chef Roberto Torres. Hij en zijn team hebben allen hun sporen in de Latijns-Amerikaanse keuken verdiend. De verbluffende ruimte van 700 vierkante meter heeft plek voor 137 dinerende gasten en 45 zitplaatsen in de cocktailbar, op de hoogste verdieping van nhow Amsterdam RAI.

 

Unieke flair ontmoet innovatief design
Na het binnenstappen bij Selva worden gasten getrakteerd op een beeldend spektakel, ontworpen door het prestigieuze designbureau El Equipo Creativo. Met een interieur geïnspireerd door de tinten, texturen en patronen van het Amazoneregenwoud, weerspiegelt het restaurant de organische vormen van de Amazone-rivieren en creëert het een levendige en weelderige atmosfeer waarin gasten zich volledig kunnen onderdompelen in de smaken die Latijns-Amerika te bieden heeft. 


Sonora cocktailbar
Op dezelfde verdieping opent ook cocktailbar Sonora haar deuren, met een unieke en uitgebreide selectie cocktails. Elke cocktail is geïnspireerd op de oude verhalen en legendes van Latijns-Amerika. Deze betoverende mix van smaken en geschiedenis is bedacht door het creatieve duo Rudi, de Bar Manager, en Laurynas, de Head Bartender. Hun passie voor mixologie is duidelijk te proeven in elke slok. En zoals elke goede legende, nodigt Sonora je uit om deel te nemen aan haar eigen, voortdurend evoluerende verhaal.


Over de samenwerking
Nhow Amsterdam RAI en Younique Concepts zijn verheugd hun samenwerking aan te kondigen voor Selva en Sonora. nhow Amsterdam RAI is een plek waar hedendaagse kunst, design, gastronomie en culturele expressies samenvloeien. Het iconische gebouw dat naar verschillende richtingen wijst, symboliseert de smeltkroes die de stad Amsterdam altijd al was en nog steeds is. Younique Concepts is een team van enthousiaste hospitality-minded professionals met een duidelijke missie: het ontwikkelen van duurzame en innovatieve hospitality concepten die inspelen op de huidige trends en toekomstige behoeften.

"We zijn blij om de deuren van Selva te openen, met haar rijke en kleurrijke Latijns-Amerikaanse keuken," zegt Renata Komarzinska, General Manager van nhow Amsterdam RAI. "We kijken ernaar uit het restaurant, tezamen met cocktailbar Sonora, te laten uitgroeien tot een must-visit locatie waar zowel inwoners van Amsterdam als hotelgasten de smaken en de spirit van dit inspirerende gebied kunnen ervaren."

"We zijn trots om met nhow Amsterdam RAI, samen te mogen werken aan dit project", zegt Sven Sallaerts, Business Development voor Younique Concepts. "Door onze krachten te bundelen kunnen we onze expertise en sterke punten combineren om een hospitality-ervaring van een hoger niveau te bied.''

 

Over nhow hotels
Nhow is het disruptieve hotelmerk van Minor Hotels, bekend om zijn iconische etablissementen. Geïnspireerd door de steden waarin ze gevestigd zijn en ontworpen door de toonaangevende creatieve geesten van deze tijd (Foster+Partners, OMA, opgericht door o.a. Rem Koolhaas, Karim Rashid, Sergei Tchoban, Teresa Sapey en Matteo Thun), is nhow zowel een hotel en een creatieve hub. Elk nhow hotel wordt een herkenningspunt in de stad, een smeltkroes voor creativiteit.

In een nhow hotel is alles onverwacht, uitdagend en verrassend. Elke kamer, restaurant en lobby zijn een uitnodiging om te mediteren, een oproep om actie te ondernemen in ons leven, zoals verwoord door de slogan #changenhow. Elke gast beleeft zijn eigen persoonlijke ervaringen met één ding gemeen: de wow-factor! Gelegen in belangrijke stadswijken die een transformatie ondergaan, ontpoppen de nhow-hotels zich al snel tot oriëntatiepunten voor zelfontdekking en experimenten door middel van 'artivisme'. Waarom wachten? De tijd is nu, nhow.

Ga voor meer informatie naar https://www.nh-hotels.com/en

 

Over Minor hotels 
Minor Hotels is een internationale hoteleigenaar, uitbater en investeerder die momenteel meer dan 530 hotels beheert. Met een gevarieerde portefeuille van eigendommen investeert de groep altijd in nieuwe gastvrijheidskansen om verschillende soorten reizigers aan te spreken en te voldoen aan zowel nieuwe interesses als persoonlijke behoeften. Minor Hotels is aanwezig in 56 landen in Azië-Pacific, het Midden-Oosten, Afrika, de Indische Oceaan, Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika met de merken Anantara, Avani, Oaks, Tivoli, NH Collection, NH Hotels, nhow, Elewana, Marriott, Four Seasons, St. Regis, Radisson Blu en Minor International. Met ambitieuze plannen om bestaande merken uit te breiden en strategische overnames te doen in geschikte markten, streeft Minor Hotels een visie na van een meer gepassioneerde en verbonden wereld. 

Minor Hotels maakt deel uit van het GHA DISCOVERY loyaliteitsprogramma, dat reizigers in staat stelt te genieten van elk moment, thuis of onderweg, terwijl ze herkend en beloond worden bij deelnemende hotels en resorts wereldwijd. Bezoek www.ghadiscovery.com en www.minorhotels.com voor meer informatie.