Rotterdam,
04
december
2017
|
11:02
Europe/Amsterdam

Het seizoen van de pleziertjes

Onderzoek van condoommerk LELO onthult de smeuïge onderonsjes die tijdens de kerstborrels op kantoor ongetwijfeld (weer) plaats gaan vinden

Samenvatting

Als de resultaten van het onderzoek – met LELO-gebruikers als respondenten – representatief zijn, dan is de kans groot dat je dit jaar meer dan een kerstpakket krijgt. Een wereldwijd onderzoek van het condoommerk wijst namelijk uit dat meer dan veertig procent van de werknemers de kerstborrel op het werk weleens heeft voorgezet in een meer privéfeestje.

De Noord-Amerikaanse man tussen de 31 en 40 jaar oud, werkend in een salesfunctie en met een vaste, langdurige relatie, blijkt het meest in te zijn voor een afterparty voor twee. Aldus de resultaten van het onderzoek. Echter, het meest opvallende feit volgens het onderzoek, dat werd gehouden in 22 landen in onder andere Noord-Amerika, Australië, Europa en Zuid-Amerika, is dat een overweldigende 63% zegt geen condoom te hebben gebruikt. Terwijl 55% van de respondenten dit onder ‘normale omstandigheden’ wel zouden doen.

Andere onthullende resultaten zijn:

  • Maagden – het sterrenbeeld dan – zijn het meest geneigd tot een kerstborrel afterparty tussen de lakens (12,5%), Rammen het minst (5%).
  • Mensen in een salesfunctie blijken het meest zin te hebben. Bijna één op de vijf mensen in een dergelijk beroep, geeft zijn escapades na de kerstborrel toe. En, verrassend genoeg, nemen mensen die werken in de gezondheidszorg de tweede plek in op dit illustere lijstje.
  • Iets meer dan de helft van de respondenten (52%) heeft het aangelegd met hun heimelijke kantoor crush, terwijl een derde (31%) gewoon niet weet hoe het zo ver heeft kunnen komen. Het gebeurde gewoon.
  • Het feit dat tweederde van de losbandigen geen bescherming gebruikte is op zijn zachtst gezegd verontrustend. Maar gelukkig heeft 97% van hen hier niet meer aan overgehouden dan alleen een maandagochtend kater.
  • Wie doet het dan met wie? Verrassend genoeg zegt maar 18% dat het met iemand hoger in de ‘hierarchie’ was, maar dat verbleekt bij het feit dat ook slechts 5% het klaarblijkelijk aanlegt met het bedienend personeel op het feest. Dat zou je hoger verwachten.
  • Het is weinig onthullend dat er in 78% van de erotische voortzettingen van het feest, (veel) alcohol in het spel was, en dat het initiatief bij de andere persoon lag (69%).

Steve Thomson, de CEO van LELO, zegt hierover: “Uiteraard vormen de resultaten van dit onderzoek zeker stof tot lachen, maar het feit dat mensen zich nog steeds niet beschermen tijdens casual sex, moeten we wel serieus nemen. Het gebruik van condooms is het beste middel om jezelf en je bedpartner te beschermen tegen SOA’s, infecties en ongewenste zwangerschap, en ik grijp iedere gelegenheid aan om deze boodschap te blijven herhalen, wanneer ik praat over onze HEX condoom”.

“19 september is de meest gevierde verjaardag in de Verenigde Staten. Wanneer je terugrekent, blijkt dus dat op 24 december de meeste kinderen worden verwekt. Er is dus geen betere periode om naast je kerstcadeaus, ook een aantal pakjes condooms in te slaan”, zegt Thomson.