Rotterdam,
04
januari
2018
|
15:35
Europe/Amsterdam

Sextrends in 2018 en de hete virtuele waanzin

Vorig jaar kwamen we, op basis van informatie uit LELO’s wereldwijde seksenquête, een aantal trends op het spoor die zich de afgelopen jaren nog in de taboesfeer bevonden. Waaronder een grotere bereidheid prostaatplezier te verkennen, een beter begrip van complexe relationele dynamieken zoals polyamorie en de integratie van de smartphone in onze slaapkamers. Maar inmiddels weten we dat deze trends niet de grootste impact hadden...

De sekstrend die 2017 domineerde, was een veel sinistere: ketens van beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen machtige mannen. Jawel, we herinneren ons allemaal de beschuldigingen tegen de Hollywood-sterren producer Harvey Weinstein en acteur Kevin Spacey. Maar veel meer invloedrijke mensen raakten verstrikt in dit schandaal.

Het was een verrassing die we allemaal hadden verwacht, ook al duurde het veel te lang voordat ze aan de oppervlakte kwam. De sekstrends van 2018 zullen waarschijnlijk worden gedomineerd door de nasleep van deze schandalen.

Het seksuele landschap is aan het veranderen. Waarschijnlijk duurt het jaren voor de tectonische platen van genderidentiteit, seksualiteit en gelijkheid weer tot rust zijn gekomen. Dit zijn de 5 sekstrends die je zult tegenkomen in 2018!

1. Respect en toestemming
De stroom aan beschuldigingen van seksuele intimidatie heeft vrouwen de kracht gegeven mannen te confronteren met een akelige waarheid in het centrum van een mannelijke cultuur. Hopelijk zal de zee aan seksschandalen uit 2017 in 2018 kalmeren en zullen in 2018 minder vijandige en gepolariseerde discussies over toestemming en respect worden gevoerd.

2. Sonische seksspeeltjes
In 2017 lanceerde LELO de SONA, een briljante clitorale stimulator die gebruikmaakt van geluidsgolven en je orgasme zo naar een hoger niveau tilt. Dit superseksspeeltje werd met gepast tromgeroffel gepresenteerd en kan inmiddels rekenen op de steun van – en daar keek iedereen van op – de wereldwijd beroemde feminist Amber Rose. Het is nu de meest opwindende tijd in de geschiedenis van de seksspeeltjes, en SONA wijst de weg!

3. Pegging
Pegging, waarbij een vrouw met een voorgebonden dildo een man anaal penetreert, wint al jaren langzaam aan populariteit, maar nu lijkt het hek van de dam, met steeds meer mainstreamnieuwssites die erover berichten. 2018 zou zomaar het jaar kunnen worden waarin pegging doorbreekt en een normale seksuele handeling wordt, net zoals dat bij de prostaatmassage gebeurde in 2016.

4. Seksspeeltjes uit de 3D-printer
De technologie is bijna zover dat seksspeeltjes uit de 3D-printer een realiteit worden – het is mogelijk dat dit in 2018 een serieuze optie wordt. Het is interessant, omdat het daarmee makkelijk wordt je eigen ontwerpen te maken en te printen. Het is nog wel een beetje duur en het printen zelf neemt veel tijd in beslag en – het belangrijkste – je moet er zeker van zijn dat je de hoogste kwaliteit lichaamsveilige plastics gebruikt. Maar toch, er is potentie. Dus duik – letterlijk – in je eigen 3D-fantasie!

5. Virtual reality
Een van de meest opwindende ontwikkelingen op het gebied van technologie is virtual reality. Na jaren van valse starts en gebrek aan enthousiasme is virtual reality nu booming en is het fundament gelegd voor een revolutie in de manier waarop we plezier beleven en met seksuele stimuli omgaan. Ondanks de al onstuimige groei van vr-porno ziet LELO nog meer potentie voor het gebruik van virtual reality bij toekomstige seksspeeltjes.