14
augustus
2020
|
09:31
Europe/Amsterdam

Liemès Food District biedt ambitieuze chefs een eigen keuken

Nieuw horecaconcept is op zoek naar chefs voor elf wereldkeukens

Samenvatting

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Zij krijgen de kans om in te stappen met een eigen keuken bij dé nieuwe hotspot aan de rand van Utrecht Leidsche Rijn.

Elf wereldkeukens op één plek
Volgens Ed Bindels, oprichter van Amac en eigenaar van Liemès, is het food district een smeltkroes van keukens waar chefs elkaar aanvullen. “Ik heb een passie voor eten en voor mijn werk reis ik veel. Zo kom ik in restaurants over de hele wereld. Daar doe ik ideeën op voor mooie gerechten uit bijzondere landen en culturen. Bij Liemès komen wereldkeukens samen. Ieder met een eigen sfeer, passend bij de authenticiteit van de keuken en de smaak van de chef. Bij Liemès beleef je elf culturen op één plek.”

Passie voor goed eten

In lijn met de uitstraling van Liemès krijgen de verschillende keukens hun eigen look & feel, waarin chefs hun creativiteit en passie kwijt kunnen. “Het is een fantastische kans voor chefs die de nodige kookervaring hebben en voor zichzelf willen beginnen”, vertelt Bindels. “Je hoeft alleen te doen waar je goed in bent, namelijk de lekkerste gerechten klaarmaken. De rest regelen wij.” Zo zorgt Liemès voor de bediening, keukenapparatuur van de hoogste kwaliteit, een kassasysteem en de marketing. Bindels: “In de basis is alles geregeld door Liemès. Dat neemt veel zorgen en hoge kosten weg voor chefs met de ambitie om te ondernemen.” 


Over Liemès Food District
Dit najaar opent in het iconische gebouw The Wall in Utrecht het food district Liemès, een nieuw horecaconcept waar chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten bereiden. Liemès bevindt zich aan de rand van Utrecht Leidsche Rijn, is 1500 vierkante meter groot en biedt plaats aan 500 gasten. Het food district is een ontmoetingsplek voor vrienden, familie en collega’s. Er zijn verschillende zitgedeeltes – met lage, hoge en lange tafels – en twee open bars. Het restaurantgedeelte bij de grote ramen heeft een intieme sfeer. Hier kun je de hele dag door uitgebreid genieten van wereldse gerechten.

Boilerplate

Informatie over Liemès Food District

Adres: The Wall - Proostwetering 11, 3543 AB Utrecht
Email: info@liemes.nl 
Openingstijden: zeven dagen per week vanaf 08:00 uur
Website: https://liemes.nl 
Facebook: https://facebook.com/LiemesFoodDistrict 
Instagram: https://instagram.com/liemesfooddistrict 
LinkedIn: https://linkedin.com/company/liemesfooddistrict