Rotterdam,
25
november
2020
|
12:18
Europe/Amsterdam

Liemès Food District: spraakmakende ontmoetingsplek met bijzonder design

Verrassend horecaconcept van toonaangevend ontwerpbureau

Samenvatting

De vele vrachtwagens vol schitterende meubels zijn klaar met lossen, de splinternieuwe keukenapparatuur is zorgvuldig geïnstalleerd en de 50.000 vloertegeltjes zijn met veel precisie gelegd. Na een finishing touch is Liemès Food District klaar om de deuren te openen. De afgelopen maanden is er dag in dag uit hard gewerkt aan het nieuwe horecaconcept in The Wall in Utrecht. Met resultaat: de 1.500 vierkante meter is omgetoverd tot een bijzondere ontmoetingsplek voor vrienden, familie en collega’s.

Food district met internationale allure
Een vernieuwend horecaconcept met internationale allure zoals je die alleen tegenkomt in een metropool als New York, met zo’n bijzonder interieur dat je bij binnenkomst niet weet waar je moet beginnen met kijken. Kortom: een food district waarbij alles draait om reuring en waarvoor je ogen tekort komt. Dat was het idee van De Horeca Fabriek, het toonaangevende ontwerpbureau dat verantwoordelijk is voor het concept én interieur van Liemès Food District. Mooie materialen, een ongedwongen sfeer en eyecatchers als bepalende elementen maken Liemès een spraakmakende ontmoetingsplek waar je je onmiddellijk thuis voelt.

Herkenbaar en fotogeniek
Wie een voet over de drempel van Liemès zet, valt gelijk de unieke en zelfontworpen vloer op die uit maar liefst 50.000 tegeltjes bestaat. “We hebben bij het ontwerpen geprobeerd om elementen toe te voegen die niet te schreeuwerig, maar wél herkenbaar en fotogeniek zijn”, aldus Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek. Met diezelfde gedachte zijn de twee grote, vrijstaande barren ontworpen. De barluifel vol planten, mooie drankflessen en bijzondere verlichting maken de prominente barren tot echte eyecatchers. Het metershoge plafond wordt als een sterrenhemel verlicht door designlampen. De frisse kleuren van het interieur geven de hoge ruimte een levendige sfeer.

Voor ieder wat wils
Liemès Food District bestaat uit twee gedeeltes die worden verbonden door een acht meter hoge boom. Het eerste gedeelte bestaat uit lange tafels en hoge zitjes met barkrukken, die worden omringd door elf wereldkeukens. Een bar verbindt deze ruimte met een hoger gelegen deel naast de hoge ramen, waar je kunt genieten van een gezellige borrel of culinaire, verfijnde gerechten die naar je tafel worden gebracht. Neem plaats aan een tafel of op een van de comfortabele hoekbanken en laat je door de bediening in de watten leggen met mooie gerechten, bijpassende wijnen of verrassende cocktails.

Over Liemès Food District
Zodra de coronamaatregelen het toelaten, opent in het iconische gebouw The Wall in Utrecht Liemès Food District. Dit is een nieuw horecaconcept waar gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten bereiden. Liemès bevindt zich aan de rand van Utrecht Leidsche Rijn. Volgens eigenaar Ed Bindels (ook bekend als oprichter van Amac) is het food district een ontmoetingsplek voor vrienden, familie en collega’s. Speciaal voor groepen die in een privésfeer willen vergaderen of dineren, zijn er in de ruimte meerdere ‘plantenkassen’ gebouwd die je kunt afhuren. Door de gunstige ligging bij uitvalswegen is Liemès gemakkelijk te bereiken. De eerste twee uur is parkeren gratis. Liemès biedt zeven dagen per week plaats aan vijfhonderd gasten en is met 1.500 vierkante meter groot genoeg om rekening te houden met de anderhalvemeterregel.

Boilerplate

Informatie over Liemès Food District

Adres: The Wall - Proostwetering 11, 3543 AB Utrecht
Email: info@liemes.nl 
Website: https://liemes.nl 
Facebook: https://facebook.com/LiemesFoodDistrict
Instagram: https://instagram.com/liemesfooddistrict 
LinkedIn: https://linkedin.com/company/liemesfooddistrict