Amsterdam,
21
augustus
2018
|
15:36
Europe/Amsterdam

Nieuwe clubavond Lights After Dark beleeft eerste editie in de Melkweg

Audiovisuele ervaring en electronic (live) music als formule voor sfeervolle clubavond

Samenvatting

Op zaterdag 29 september presenteert dj/producer Warren Fellow zijn nieuwe clubavond ‘Lights After Dark’ in de Amsterdamse Melkweg. De titel verwijst naar sfeervolle lichtcontrasten in combinatie met een warme clubsfeer. Warren Fellow: ‘Naast een strakke line-up van dj’s en elektronische live muziek wordt het publiek verrast met een bijzondere audiovisuele ervaring.'

Lights & sound
Op de avond is een goede opbouw in de lichtset essentieel om het publiek in een andere dimensie te trekken. Een visuele, sferische ervaring die synchroon loopt met de muziek. Dat triggert nieuwe impulsen: een spannend lichtcontrast gecombineerd met contemporary electronic music moet zorgen voor een bijzondere clubervaring.

“Een harmonisch samenspel van licht en geluid domineert de gehele avond, zonder de sfeer te onderbreken”, legt dj Warren Fellow uit. “Je kunt honderdduizend lampen ophangen, maar twee spots zijn soms al genoeg om de sfeer te bepalen. Als alles samen valt heb je een magische avond.”

Programma
DJ/producer en Lights After Dark’s ‘artist in residence’ Warren Fellow zal de avond openen, gevolgd door een live-set van het opkomende duo Polynation. Headliner van deze eerste editie is de Spaanse dj Pional. Warren Fellow verzorgt tevens de closing set.

De programmering van Lights After Dark is erop gericht om (inter)nationaal talent, dat niet al te vaak in de Nederlandse clubs is te bewonderen, een podium te bieden. Lights After Dark wil onderscheiden door het concertelement binnen een clubavond te integreren. De podiumwereld biedt hier een perfecte plek voor.

Line-up eerste editie
DJ en producer Warren Fellow(NL) heeft inmiddels zijn sporen verdiend in de deep house- en techno-scène. Zijn unieke sound en party vibe trekt danceliefhebbers naar clubs en festivals over de hele wereld. Eerder bracht hij titels uit als ‘Royal Melodies’, ‘Hotlips’en ‘Got a Soul’ (featuring Todd Terry) en maakte hij remixes voor artiesten als Darko Esser, Michel de Hey en Boris Brejcha. Naast zijn drukke tourschema werkte Fellow in de studio aan tracks voor labels als Desolat, Lucidflow, Wolfskuil, Circle Music, Ec Records en Rejected.

Polynation(NL) bestaat uit muzikanten Stijn Hosman en Hessel Stuut. Het duo maakt techno en ambient en geeft on stage een bandachtige benadering van elektronische muziek, met ruimte voor improvisatie. Hun unieke live-sets zijn voor het tweetal een proces van verkennen en stroomlijnen van organische geluiden. De combinatie van analoge synths & drums vormen de leidraad. Live worden ideeën gevormd tot een speelbaar geheel en voelt het duo feilloos aan welke overgangen en breaks een track nodig heeft.

DJ en producer Pional (SP) draait sfeervolle deephouse met soulinvloeden, waarbij hij binnen zijn set onvoorspelbare uitstapjes maakt. Pional werd vooral bekend door zijn samenwerking met landgenoot en producer John Talabot (Oriol Riverola) met wie hij tracks als ‘So Will Be Now’ en ‘Destiny’ mee-produceerde. Pional tourde als voorprogramma van The XX en remixte succesvol tracks van artiesten als How To Dress Well en The Rapture. In 2010 kwam zijn eerste EP ‘A Moot Point’ uit, dat het startsein van zijn solocarrière betekende. Zijn laatste single ‘Miracel’ (2018) is wereldwijd goed ontvangen.

Boilerplate

Informatie Lights After Dark
Zaterdag 29 september 2018
Melkweg Amsterdam, oude zaal
23.30 – 05.30 uur

Timetable
Doors open: 23:30 uur
23.30 – 01.30 uur - Warren Fellow
01.30 – 02.30 uur - Polynation (live set)
02.30 – 04.30 uur - Pional
04.30 – 05.30 uur - Warren Fellow

Tickets
Early Bird € 15.00
Voorverkoop € 17,50
Aan de deur € 22,50

Lights After Dark
Instagram: www.instagram.com/lights_after_dark
Facebook: www.facebook.com/lightsafterdarkmusic
Facebook Event: www.facebook.com/events/468094293692559/