Rotterdam,
19
maart
2020
|
13:33
Europe/Amsterdam

De nieuwe Drinking Vinegars van Lima prikkelen alle zintuigen

Gefermenteerde drankjes in drie heerlijke smaken hebben stimulerende werking vol leven, vol harmonie, volledig Lima!

Samenvatting

Lima laat zich opnieuw inspireren door Japan, dit keer door de eeuwenoude traditie van het fermenteren. Het resultaat: drie levendige drankjes met elk een unieke smaak en een versterkende werking die alle zintuigen prikkelt. De Drinking Vinegars van Lima zijn verfrissend, verkwikkend en heilzaam voor het lichaam. Bovendien zijn ze vegan, honderd procent biologisch en zonder toegevoegde suikers.

Fermenteren, wat is het?
Bij fermentatie zetten bacteriën, schimmels of gisten bepaalde stoffen om in een product, waardoor de zuurgraad, smaak, geur en het uiterlijk verandert. Dit gebeurt door micro-organismen die enzymen aanmaken, waardoor het product beter verteerbaar en langer houdbaar wordt. Het proces is van oudsher een manier om voedsel te verduurzamen, en heeft een heilzame werking. De bacteriën, schimmels en gisten die bij de fermentatie betrokken zijn kunnen geen kwaad.

Een klassieker: appel
De Drinking Vinegar Appel van Lima bestaat uit appelazijn van biologisch geteelde appels, die ontstaat door de vergisting van appelsap tot cider. Na het gistingsproces vindt de azijnzuurfermentatie plaats. Hierdoor krijg je een ongepasteuriseerde, ongefilterde azijn, vol complexe en heerlijke smaken. Drinking Vinegar Appel kun je op verschillende manieren gebruiken. ’s Ochtends vermengd in een glas koud water (plat of bruisend) of kruidenthee, voor een verkwikkende start van de dag. Of gebruik het in een vinaigrette of saus voor bij een salade, verse groenten of gezonde tofu.

Gember Kurkuma: een harmonieuze infusie
In dit drankje combineert Lima appelazijn met gember en heilzame kurkuma. Deze doeltreffende combinatie zorgt voor een smaakexplosie: de frisse gember en de kurkuma brengt de smaak van het drankje in volledige harmonie. Drinking Vinegar Ginger Tumeric geeft een zoete, pittige touch aan dranken en gerechten. Net als Drinking Vinegar Appel is ook de smaak van gember en kurkuma heerlijk in cocktails of mocktails.

Granaatappel voor een kleurrijke smaaksensatie
Granaatappelazijn krijg je door het vergisten van granaatappelsap tot een granaatappelwijn, waarna azijnzuurfermentatie wordt ingezet. Een complex proces, met als resultaat een verfrissend drankje met een verkwikkende werking. Lekker, heilzaam en zoals de andere smaken te gebruiken in verschillende drankjes en gerechten.

Over Lima
Al meer dan zestig jaar maakt het Belgische Lima evenwichtige en biologische voeding. Lima moedigt het gebruik aan van gezonde voeding, geselecteerd op basis van de complementariteit van de ingrediënten. De producten zijn niet alleen biologisch, maar beantwoorden ook aan de voedingsprincipes van Lima. Lima heeft de filosofie dat we beter leven wanneer we dat doen in harmonie met onszelf en alle andere levensvormen op aarde. De producten van Lima zijn allemaal plantaardig en bieden een gevarieerd aanbod van volwaardige granen, plantaardige eiwitten, goede onverzadigde vetzuren en complexe suikers die hun energie meer geleidelijk vrijgeven. De producten van Lima worden gemaakt met zorg en respect voor de natuur en het milieu. Lima werkt vanuit een ecologisch, CO2 neutraal gebouw, waar een eigen laboratorium streng toeziet op de kwaliteit van de producten. Hiermee draagt Lima bij aan een evenwichtig voedingspatroon en het welzijn van haar klanten.

Boilerplate

Overig informatie over de drinking vinegars van Lima

Verkooppunten : Lima is exclusief verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkels
Verkoopadviesprijs : 
Appel : €3,29
Gember Kurkuma: €4,69
Grantaatappel : €4,69


Website : www.limafood.com (ook voor verkooppunten)
Facebook : www.facebook.com/lima.bio.food
Instagram : http://www.instagram.com/lima.bio.food