19
november
2018
|
14:42
Europe/Amsterdam

Ervaar de Japanse keuken met zes nieuwe biologische producten van Lima

Japan en Lima verdiepen hun band en experimenteren met smaken

De kracht van pure voedingsmiddelen is voor Lima de basis. Dat geldt ook voor de Japanse keuken. Sinds het ontstaan van Lima is Japan daarom een onuitputtelijke bron van inspiratie. Om dit te onderstrepen presenteert Lima aan het eind van het jaar zes nieuwe, biologische Japanse producten. Zo laat Lima je de authentieke smaak van de Japanse keuken beleven!

Zes Japanse producten
Lima biedt een uitgebreid biologisch, kwalitatief en 100% plantaardig gamma aan waarvan een groot deel Japans geïnspireerd is. Aan het assortiment zijn nu zes biologische, Japanse producten toegevoegd:

Tamari 50% less salt
De Tamari van Lima wordt geproduceerd op basis van sojabonen en is volledig glutenvrij. Deze gefermenteerde smaakmaker heeft een complexe smaak en is ideaal voor mensen die minder zout willen innemen. Tamari 50% less salt is verkrijgbaar in twee verpakkingen: 25cl en 50cl.

Smoked Shoyu
Smoked Shoyu is een sojasaus met een rijke, complexe smaak, gerookt met Japans kersenhout volgens een natuurlijk rookproces. Smoked Shoyu geeft extra smaak aan soepen, wokgerechten, rijst, noedels, gestoomde groenten, salades, groentemarinades of plantaardige eiwitten. Smoked Shoyu is de perfecte smaakmaker voor een veganistisch dieet.

Ginger paste
Lima’s Ginger paste heeft een subtiel gemberparfum en een lichte citroensmaak, en is perfect te gebruiken in gerechten en dranken in plaats van verse gember. De Ginger paste bestaat uit drie ingrediënten: gember (91%), citroensap en zeezout.

Yuzu pepper paste
Yuzu pepper paste heeft een specifieke citrussmaak: een sleutelingrediënt van de Japanse keuken. De pasta is een combinatie van een citrusvrucht uit het Verre Oosten en pittige rode peper. Het aroma wordt verkregen door het natuurlijke extractieproces van de yuzu citrusschil en de schil van de peper.

Rice miso 25% less salt
Deze miso bevat 25% minder zout en heeft drie tot zes maanden gefermenteerd. Het heeft alle typische smaken en eigenschappen van een niet-gepasteuriseerde miso behouden. Ideaal voor de consument die zijn of haar zoutinname wil verminderen, maar toch wil genieten van de voordelen van een miso.

Brown rice miso
Miso is een pasta van gefermenteerde soja die in het Verre Oosten al 1300 jaar wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen, en staat ook bekend om zijn hoogwaardige eiwitkwaliteit. Miso is een gezonde versie van een bouillonblokje. Het is een ideale basis voor soepen en sauzen en wordt ook gebruikt bij gepekelde groenten, vinaigrettes, hartig broodbeleg, tofu, seitan, tempeh, pasta of granen.

Brown rice miso wordt gemaakt op basis van bruine rijst en heeft een fermentatietijd van drie maanden. Het beschikt over alle eigenschappen van een ongepasteuriseerde miso. Dit product wordt geprezen om de smaak, de vele spijsverteringsenzymen en waardevolle voedingsstoffen.

Traditionele productiemethodes
Voor het Japanse productaanbod werkt Lima voornamelijk samen met ambachtelijke leveranciers. Zij beschikken over jarenlange expertise met traditionele productiemethodes, zoals fermentatie. Gefermenteerde voedingsstoffen hebben een hoge voedingswaarde en zijn rijk aan smaak. Het volledige gamma van Lima-producten geïmporteerd uit Japan wordt aan verschillende, hoge kwaliteitscontroles onderworpen. Op die manier garandeert Lima een onfeilbare kwaliteit van onze producten.

De Japanse keuken en Lima: een natuurlijke band
Begin jaren vijftig ontmoet Pierre Gevaert, de oprichter van Lima, de Japanse filosoof Georges Ohsawa: een opmerkelijk man die de basisprincipes van de traditionele wetenschappen uit het Verre Oosten naleeft. Daarom kookt Ohsawa met pure en natuurlijke biologische voedingsmiddelen, waarbij hij een optimaal yin-yangevenwicht nastreeft. Pierre Gevaert beseft vrij snel dat de traditionele voedingsmiddelen die Ohsawa gebruikt een uitzonderlijke voedingswaarde hebben. Hij besluit ze naar Europa te importeren en richt in 1957 Lima op, naar de naam van Ohsawa’s vrouw. Voor het eerst kunnen ook Europese consumenten proeven van Japanse sojasauzen, kuzu, miso en rijstwafels.

Over Lima
Al 60 jaar maakt het Belgische Lima evenwichtige en biologische voeding. Lima moedigt het gebruik aan van gezonde voeding, geselecteerd op basis van de complementariteit van de ingrediënten. De producten zijn niet alleen biologisch, maar beantwoorden ook aan de voedingsprincipes van Lima. Lima heeft de filosofie dat we beter leven wanneer we dat doen in harmonie met onszelf en alle andere levensvormen op aarde. De producten van Lima zijn allemaal plantaardig en bieden een gevarieerd aanbod van volwaardige granen, plantaardige eiwitten, goede onverzadigde vetzuren en complexe suikers die hun energie meer geleidelijk vrijgeven. De producten van Lima worden gemaakt met zorg en respect voor de natuur en het milieu. Lima werkt vanuit een ecologisch, CO2 neutraal gebouw, waar een eigen laboratorium streng toeziet op de kwaliteit van de producten. Hiermee draagt Lima bij aan een evenwichtig voedingspatroon en het welzijn van haar klanten.

Overige informatie zes nieuwe biologische producten van Lima
Verkooppunten : Lima is exclusief verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel.
Adviesverkoopprijs :
Tamari 50% less salt 250 ml € 5,99
Tamari 50% less salt 500ml € 9,39
Smoked Shoyu € 5,84
Ginger paste € 3,99
Yuzu pepper paste € 4,49
Rise miso 25% less salt € 7,49
Brown rice miso € 6,99

Website : www.limafood.com (ook voor verkooppunten)
Facebook : www.facebook.com/lima.bio.food
Instagram : www.instagram.com/lima.bio.food