Rotterdam,
28
mei
2019
|
16:55
Europe/Amsterdam

Umami Yuzu: de magie van de Japanse keuken

Verrijk gerechten in een handomdraai met de nieuwe pasta van Lima

Samenvatting

De kracht van pure voedingsmiddelen is voor Lima de basis. Dat geldt ook voor de Japanse keuken. ‘Umami’, dat in het Japans ‘verrukkelijk’ betekent, verrijkt de smaak van eten. Met de nieuwe Umami Yuzu pasta van Lima maak je gemakkelijk de lekkerste gerechten en beleef je de authentieke smaak van de Japanse keuken.

Umami Yuzu
Umami is de naam van de beroemde vijfde smaak die aan het begin van de 20ste eeuw door de Japanse professor Kikunae Ikeda werd ontdekt. Deze smaak vult de andere smaken - zout, zoet, zuur en bitter - aan. De nieuwe en biologische pasta Umami Yuzu van Lima, met shoyu en koji (geënte rijst met sporen), is een concentraat van deze umamismaak en zorgt voor een geheel unieke ervaring. De combinatie met Yuzu, een citrusvrucht uit het Verre Oosten, maakt de smaak nog intenser. Met Umami Yuzu beleef je de authentieke smaak van de Japanse keuken.

Breng smaak tot leven
Umami, de vijfde Japanse smaak, kan in ieder gerecht worden gebruikt. Zoals in een heerlijke dip, in pasta's, sauzen, dressings en marinades. Lima’s Umami Yuzu bestaat uit Shoyu sojasaus (water, sojabonen, tarwe, zeezout A. oryzae), rijst, water en Yuzu citrusschors en bevat bevat geen verdikkingsmiddelen, verzadigde vetzuren of kleurstoffen. De smeuïge pasta zit in een handig spuitzakje en is honderd procent biologisch en bovendien ook rijk aan eiwitten.

Traditionele productiemethodes
Voor het Japanse productaanbod werkt Lima voornamelijk samen met ambachtelijke leveranciers. Zij beschikken over jarenlange expertise met traditionele productiemethodes, zoals fermentatie. Gefermenteerde voedingsstoffen hebben een hoge voedingswaarde en zijn rijk aan smaak. Het volledige gamma van Lima-producten geïmporteerd uit Japan wordt aan verschillende, hoge kwaliteitscontroles onderworpen. Op die manier garandeert Lima een onfeilbare kwaliteit van onze producten.

De Japanse keuken en Lima: een natuurlijke band
Begin jaren vijftig ontmoet Pierre Gevaert, de oprichter van Lima, de Japanse filosoof Georges Ohsawa: een opmerkelijk man die de basisprincipes van de traditionele wetenschappen uit het Verre Oosten naleeft. Daarom kookt Ohsawa met pure en natuurlijke biologische voedingsmiddelen, waarbij hij een optimaal yin-yangevenwicht nastreeft. Pierre Gevaert beseft vrij snel dat de traditionele voedingsmiddelen die Ohsawa gebruikt een uitzonderlijke voedingswaarde hebben. Hij besluit ze naar Europa te importeren en richt in 1957 Lima op, naar de naam van Ohsawa’s vrouw. Voor het eerst kunnen ook Europese consumenten proeven van Japanse sojasauzen, kuzu, miso en rijstwafels.

Over Lima
Al 60 jaar maakt het Belgische Lima evenwichtige en biologische voeding. Lima moedigt het gebruik aan van gezonde voeding, geselecteerd op basis van de complementariteit van de ingrediënten. De producten zijn niet alleen biologisch, maar beantwoorden ook aan de voedingsprincipes van Lima. Lima heeft de filosofie dat we beter leven wanneer we dat doen in harmonie met onszelf en alle andere levensvormen op aarde. De producten van Lima zijn allemaal plantaardig en bieden een gevarieerd aanbod van volwaardige granen, plantaardige eiwitten, goede onverzadigde vetzuren en complexe suikers die hun energie meer geleidelijk vrijgeven. De producten van Lima worden gemaakt met zorg en respect voor de natuur en het milieu. Lima werkt vanuit een ecologisch, CO2 neutraal gebouw, waar een eigen laboratorium streng toeziet op de kwaliteit van de producten. Hiermee draagt Lima bij aan een evenwichtig voedingspatroon en het welzijn van haar klanten.

Boilerplate

Overige informatie over Umami Yuzu van Lima
Adviesverkoopprijs : € 5,44
Verkooppunten : Lima is exclusief verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel.
Website : www.limafood.com (ook voor verkooppunten)
Facebook : www.facebook.com/lima.bio.food
Instagram : http://www.instagram.com/lima.bio.food